Το Google Earth και το Civil 3D

Η εισαγωγή της αεροφωτογραφίας σε Civil 3D βοηθά μια ομάδα σχεδιασμού να χρησιμοποιεί αυτά τα φωτογραφικά στοιχεία ως βάση της ιδέας και των προκαταρκτικών σχεδίων. Η Autodesk, η εταιρεία πίσω από το Civil 3D, και η Google ανέπτυξαν ένα απλό εργαλείο μέσα στο Civil 3D που σας επιτρέπει να εισάγετε εικόνες του Google Earth απευθείας στα σχέδιά σας.

Ο εντοπισμός των εικόνων που θα χρησιμοποιηθούν στο παρασκήνιο και η γνώση του πώς να το φέρετε στη σωστή κλίμακα και να συντονίζετε τοποθεσίες μπορεί να είναι ένας αγώνας. Υπάρχουν πολλά πακέτα λογισμικού στην αγορά που χειρίζονται αυτή τη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένων των ArcGIS, Autodesk Map και Raster Design. Αυτά τα προγράμματα απαιτούν κάποια εκπαίδευση και μια μικρή προσπάθεια εκ μέρους του συντάκτη για να τους κάνει να κάνουν ό, τι χρειάζεστε. Η συνεργασία Civil 3D με το Google Earth βελτιώνει σημαντικά αυτή τη διαδικασία.

Εισαγωγή εικόνων Google Earth σε Civil 3D

Οι εικόνες του Google Earth δεν είναι φθηνές συλλήψεις οθόνης, είναι οι πλήρεις εικόνες αεροφωτογραφιών που έχει επισημάνει το Google Earth. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν εισάγετε αυτές τις εικόνες, έρχονται σε πραγματικό μέγεθος και στις σωστές θέσεις συντεταγμένων.

Το μόνο μειονέκτημα της διαδικασίας είναι ότι περιορίζεστε στην εισαγωγή των δεδομένων του Google Earth ως εικόνες σε κλίμακα του γκρι αντί για χρώμα. Παρ 'όλα αυτά, αυτές οι εικόνες είναι ένα φανταστικό εργαλείο για γενικά κατασκευαστικά έγγραφα, τα οποία σχεδόν πάντα απελευθερώνονται ως ασπρόμαυρες εκτυπώσεις ούτως ή άλλως.

Χρησιμοποιώντας το Google Earth για να δημιουργήσετε μια επιφάνεια

Πολλές εταιρείες επαγγελματικού μηχανικού ξοδεύουν μια περιουσία που δημιουργεί μια υπάρχουσα επιφάνεια (TIN) στην οποία βασίζουν την προτεινόμενη σχεδίασή τους. Δεν είναι ασυνήθιστο για τις εταιρείες αυτές να πληρώσουν το κορυφαίο δολάριο για τις εταιρείες αεροφωτογραφιών για να δημιουργήσουν προκαταρκτικές επιφάνειες, να ξοδέψουν χρόνο για να συναρμολογήσουν τραχιές επιφάνειες από παλαιότερα σχέδια και άλλα σχέδια και δεκάδες άλλες πιο μεθυστικές μεθόδους για να βάλουν μαζί τους μια αρχική επιφάνεια.

Το Google Earth προσφέρει μια πλήρως ανεπτυγμένη 3D επιφάνεια μιας περιοχής. Δεν είναι η πιο εκλεπτυσμένη επιφάνεια στον κόσμο, αλλά για προκαταρκτικό σχεδιασμό, θα λειτουργήσει καλά. Οι επιφάνειες του Google Earth είναι ακριβείς μόνο σε απόσταση περίπου 10 ποδιών - σίγουρα δεν αρκούν για πραγματικό σχεδιασμό, αλλά αν ψάχνετε απλώς να φτάσετε στις γενικές πλαγιές στον ιστότοπό σας ή κάνετε κάποιους υπολογισμούς κοπής και πλήρωσης, αυτό το επίπεδο η ακρίβεια θα αρκεί συχνά.

Εισαγωγή δεδομένων Google Earth

Αρχικά, εκτελέστε το Google Earth και μεγεθύνετε την περιοχή προορισμού. Τα δεδομένα που θα εισαγάγετε στο AutoCAD είναι ακριβώς αυτά που εμφανίζονται στο παράθυρο του Google Earth. Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα σχέδιο AutoCAD και βεβαιωθείτε ότι έχετε ρυθμίσει τυχόν ζώνες χάρτη ή συστήματα συντεταγμένων που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Τώρα, μεταβείτε στην καρτέλα Εισαγωγή στη γραμμή κορδέλας και κάντε κλικ στην επιλογή "Google Earth". Στο αναπτυσσόμενο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε την επιλογή που λειτουργεί για εσάς: