Μια αναθεώρηση του Rdio

Μια πλούσια σε κοινωνικά υπηρεσία ροής μουσικής που προσφέρεται από πολλαπλές συσκευές

Το φόντο στο Rdio

Πρώτα ξεκίνησε το 2010, η Rdio ήταν η πρώτη επαγγελματική υπηρεσία online streaming μουσικής στις ΗΠΑ. Αρχικά αναπτύχθηκε από τους Niklas Zennström και Janus Friis οι οποίοι είναι επίσης ιδρυτές της υπηρεσίας VoIP, το Skype. Η Rdio εξέλιξε σταθερά την πλατφόρμα της παγκοσμίως.

Με τα εκατομμύρια των τραγουδιών στη βιβλιοθήκη της να μπαίνουν σε σύνδεση, ένας δωρεάν λογαριασμός που δεν διαθέτει διαφημίσεις και μια επιλογή κινητής μουσικής , ήταν αυτή η καλύτερη υπηρεσία μουσικής σύννεφων ακόμα;

Στις 16 Νοεμβρίου 2015, ο Rdio κατέθεσε πτώχευση στο κεφάλαιο 11, που πώλησε περιουσιακά στοιχεία και πνευματική ιδιοκτησία στην Pandora. Η υπηρεσία Rdio σταμάτησε να ισχύει στις 22 Δεκεμβρίου 2015.

Οι επαγγελματίες

Τα μειονεκτήματα

Ξεκινώντας

Ήταν εύκολο να ξεκινήσετε με το Rdio, που χρειάζεστε είτε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε ένα λογαριασμό στο Facebook. Δεν χρειάζεται να παρέχετε λεπτομέρειες πληρωμής εκ των προτέρων.

Rdio Desktop App

Το Rdio πρόσφερε μια εφαρμογή για υπολογιστές Mac και PC που σας επέτρεψε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία χωρίς πρόγραμμα περιήγησης. Προσθέτει επίσης χαρακτηριστικά όπως η κατοπτρική παρουσίαση της μουσικής βιβλιοθήκης σας στο σύννεφο και η χρήση των πλήκτρων πολυμέσων του πληκτρολογίου σας. Το πιο cool χαρακτηριστικό ονομαζόταν Collection Matching. Αυτό σάρωσε τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης του iTunes ή του Windows Media Player για να διαπιστώσετε αν υπάρχει ένα τετράγωνο στο τεράστιο σύννεφο μουσικής του Rdio. Κάθε κομμάτι που αντιστοιχούσε σωστά προστέθηκε αυτόματα στην ηλεκτρονική σας συλλογή χωρίς μεταφόρτωση.

Επιλογές μουσικής υπηρεσίας

Δωρεάν Rdio

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε να οδηγήσετε μια υπηρεσία πριν αγοράσετε, τότε η δωρεάν μουσική προσφορά του Rdio σας έδωσε μια καλή γεύση για το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα χωρίς οικονομικούς κινδύνους. Το Rdio Free, όπως και άλλες υπηρεσίες που παρέχουν επιλογή freemium, ήταν μια βασική έκδοση των πληρέστερων συνδρομητικών επιπέδων της εταιρείας (δείτε τις παρακάτω επιλογές). Ήταν μια απλοποιημένη έκδοση που παρουσίασε τα βασικά στοιχεία, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε εάν πρόκειται για υπηρεσία που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μακροπρόθεσμα.

Η ελεύθερη επιλογή Rdio ήρθε χωρίς τις συνήθεις διαφημίσεις. Ο Rdio επέλεξε να μην ακολουθήσει το επιχειρηματικό μοντέλο της ενσωμάτωσης διαφημίσεων σε τραγούδια.

Τα κοινωνικά χαρακτηριστικά ήταν άφθονα στο Rdio, αλλά μας άρεσαν ιδιαίτερα τα playlists συνεργασίας. Αυτό σας βοήθησε να εργαστείτε σε μια ομάδα για να κάνετε την τελική συλλογή. Αυτό ήταν ένα μεγάλο αμφίδρομο χαρακτηριστικό που πρόσθεσε πραγματικά μια κοινωνική σπίθα στο Rdio.

Rdio Web

Αυτή ήταν η πρώτη βαθμίδα συνδρομής από τον δωρεάν λογαριασμό και ήταν πιθανώς εκείνη που θα θελήσετε να εγγραφείτε. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα συνδρομής, έχετε απεριόριστη ροή μουσικής, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για το να μην ακούτε χρόνο κάθε μήνα.

Rdio Unlimited

Εάν χρειάζεστε μέγιστη ευελιξία για το πώς ακούτε, ανακαλύπτετε και μοιράζεστε μουσική, τότε το απεριόριστο σχέδιο του Rdio ήταν αυτό. Εκτός από την απεριόριστη μουσική, υπήρχε καλή υποστήριξη για μια σειρά κινητών συσκευών. Θα μπορούσατε επίσης να μεταδώσετε περιεχόμενο στο σπίτι σας μέσω των συστημάτων Sonos και Roku, αν προτιμάτε.

Εργαλεία Ανακαλύψεων Μουσικής

συμπέρασμα

Το Rdio ήταν παρόμοιο με άλλες προσφορές του mainstream, αλλά οι κύριες διαφορές του ήταν το ισχυρό κοινωνικό του στοιχείο. Πολλά από τα εργαλεία είχαν μια κοινωνική σύνδεση για να ανακαλύψουν και να μοιραστούν μουσική. Μας άρεσε ιδιαίτερα η στενή ενσωμάτωση του κοινωνικού δικτύου του Rdio όπου μπορείτε να ακολουθήσετε άλλους, να μοιραστείτε τις ανακαλύψεις σας και να συνεργαστείτε σε playlist.