Αφαιρέστε αυτά τα 5 πράγματα από το Facebook Right Now!

Μην κάνετε τα πράγματα εύκολα για τους κακούς

Πολλοί από εμάς μοιράζονται έναν τόνο προσωπικών πληροφοριών με άλλους μέσω των προφίλ μας στο Facebook και των χρονοδιαγραμμάτων. Μπορεί οποιαδήποτε από αυτές τις πληροφορίες να είναι δυνητικά επιβλαβής αν έπεφτε σε λάθος χέρια; Η απάντηση είναι ναι.

Ας δούμε μερικά κομμάτια προσωπικών δεδομένων που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε να αφαιρέσετε από το προφίλ σας στο Facebook.

1. Η ημερομηνία γέννησής σας

Τα "Happy Birthdays" είναι ωραία και όλα αυτά, αλλά αναφέροντας αυτό το tidbit των πληροφοριών βοηθά ενδεχομένως κλέφτες ταυτότητας να συγκεντρώσει ένα από τα 3 έως 4 κομμάτια του παζλ που χρειάζονται για να κλέψουν την ταυτότητά σας. Βοηθά τους φίλους σας να θυμούνται πότε τα γενέθλιά σας είναι έτσι ώστε να μπορούν να αφήσουν ένα απρόσωπο "ευτυχισμένο γενέθλια" στο χρονοδιάγραμμά σας αξίζει την κλοπή ταυτότητάς σας;

Εάν απολύτως δεν μπορείτε να σταθείτε χωρίς να έχετε τα γενέθλιά σας εκεί έξω για να δουν οι φίλοι σας, τουλάχιστον να αφαιρέσετε το έτος για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο δύσκολο για τους κλέφτες ID.

2. Διεύθυνση κατοικίας σας

Λαμβάνετε πολύ μεγάλο κίνδυνο αναφέροντας τη διεύθυνση κατοικίας σας στο προφίλ σας στο Facebook. Αν "πραγματοποιήσατε check-in" κάπου ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, οι κλέφτες θα γνωρίζουν ότι δεν είστε στο σπίτι και θα ξέρουν επίσης ακριβώς πού θα βρουν το σπίτι σας, αφού το αναφέρατε στο προφίλ σας.

Μην βασίζεστε σε δικαιώματα "φίλων μόνο" για να διατηρήσετε τη διεύθυνσή σας ασφαλή από βλάβη, καθώς κάποιος από τους φίλους σας μπορεί να έχει αφήσει το προφίλ του στο Facebook συνδεδεμένο σε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή σε μια βιβλιοθήκη ή cyber cafe όπου οποιοσδήποτε ξένος θα μπορούσε ενδεχομένως να δει το προφίλ σας από τον / την μη εξασφαλισμένο λογαριασμό του. Είναι καλύτερο να αφήσετε τη διεύθυνσή σας εντελώς έξω από το προφίλ σας στο Facebook.

3. Ο πραγματικός σας τηλεφωνικός αριθμός

Όπως η διεύθυνση κατοικίας σας, ο προσωπικός αριθμός τηλεφώνου σας θα μπορούσε ενδεχομένως να αποκαλύψει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία σας. Εάν θέλετε οι φίλοι σας να μπορούν να σας κρατήσουν μέσω τηλεφώνου, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν αριθμό τηλεφώνου Google Voice για να μεταφέρετε τις εισερχόμενες κλήσεις στον "πραγματικό" αριθμό τηλεφώνου σας χωρίς να δώσετε αυτόν τον αριθμό.

Μπορείτε να μάθετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης ενός αριθμού Google Voice για την προστασία της ταυτότητάς σας, ανατρέχοντας στο άρθρο μας: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Voice ως Τείχος προστασίας προσωπικών δεδομένων .

4. Κατάσταση σχέσης σας

«Είναι περίπλοκο», τι σημαίνει αυτό; Λοιπόν, ο σκύλος σας μπορεί να σκεφτεί ότι σημαίνει ότι έχουν το πράσινο φως για να ξαναρχίσουν την καταδίωξή σας, αφού άλλαξατε την κατάστασή σας από "σε μια σχέση". Μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανατριχιαστικούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το τρομακτικό εργαλείο αναζήτησης γραφήματος του Facebook για να σας βρουν ως έναν πιθανό στόχο για την αγάπη τους.

Είναι κάτι που θα αισθάνεστε άνετα να αποκαλύπτετε σε έναν πλήρη ξένο; Εάν όχι, απλώς αφήστε το έξω από το προφίλ σας συνολικά.

5. Πληροφορίες σχετικές με την εργασία

Μπορεί να είστε πολύ υπερήφανος που είστε υπάλληλος της εταιρείας XYZ, αλλά αυτή η εταιρεία μπορεί να μην θέλει τους υπαλλήλους της να βάζουν πληροφορίες σχετικά με την εταιρεία στο Facebook. Η αθωότητά σας σχετικά με την κατάσταση σχετικά με το πόσο ενθουσιασμένος που εργάζεστε σε ένα επερχόμενο προϊόν ή έργο θα μπορούσε να δώσει στους ανταγωνιστές σας ένα πλεονέκτημα αν ψάχνουν τα κοινωνικά μέσα αναζήτησης ανταγωνιστικών πληροφοριών.

Εάν έχετε τις πληροφορίες της εταιρείας σας στο προφίλ σας, τότε μπορεί να θεωρηθεί εκπρόσωπος αυτής της εταιρείας και ο προϊστάμενός σας μπορεί να μην εκτιμήσει αυτήν την σχέση, ειδικά αν έχετε τοποθετήσει μια ενοχλητική φωτογραφία με τη μέρα που φοράτε ένα πουκάμισο με το λογότυπο της εταιρείας σας σε αυτό.

Εκτός από την αναχώρηση των παραπάνω πληροφοριών από το προφίλ σας, θα πρέπει να επανεξετάζετε περιοδικά τις ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook για να διαπιστώσετε αν το Facebook έχει αλλάξει κάποια από τις ρυθμίσεις σας σε κάτι περισσότερο δημόσιο από ό, τι σας εξυπηρετεί. Ανατρέξτε στην ενότητα ιδιωτικού απορρήτου του Facebook για περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες.