Πώς να χρησιμοποιήσετε το VLC για να παρακολουθήσετε σχεδόν οποιοδήποτε βίντεο στην Apple TV

Ρίξτε οτιδήποτε θέλετε με το VLC

Η Apple TV είναι μια μεγάλη λύση ψυχαγωγίας συνεχούς ροής, αλλά είναι περιορισμένη στον αριθμό των μορφών πολυμέσων που μπορεί να παίξει. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μεταδοθεί περιεχόμενο από τους περισσότερους διακομιστές πολυμέσων ή υλικό ροής που θα διατίθεται σε μη υποστηριζόμενες μορφές. Αυτά είναι τα κακά νέα. τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες εφαρμογές που μπορούν να παίξουν αυτές τις άλλες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των Plex, Infuse και VLC. Εξηγούμε το VLC εδώ.

Γνωρίστε το VLC

Το VLC έχει εξαιρετική φήμη. Έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως από χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών σε Mac, Windows και Linux εδώ και χρόνια και έχει γίνει ένα βασικό εργαλείο για την αναπαραγωγή βίντεο. Ακόμη καλύτερα, αυτό το χρήσιμο λογισμικό διατίθεται δωρεάν από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό VideoLAN, ο οποίος το αναπτύσσει.

Το μεγάλο πράγμα για το VLC είναι ότι μπορείτε να παίζετε ό, τι θέλετε να πετάξετε σε αυτό - υποστηρίζει κυριολεκτικά δεκάδες μορφές βίντεο και ήχου.

Όταν εγκαταστήσετε την εφαρμογή στην Apple TV σας, θα μπορείτε να παρακολουθείτε ροές βίντεο σε πολλαπλές μορφές από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένης της αναπαραγωγής τοπικού δικτύου, απομακρυσμένης αναπαραγωγής και αναπαραγωγής σε ροή δικτύου.

Αναπαραγωγή τοπικού δικτύου

Αυτό αφορά την κοινή χρήση αρχείων σε τοπικό δίκτυο, χρησιμοποιώντας κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου Windows ή εντοπισμό αρχείων UPnP. Το VLC σάς επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε αρχεία πολυμέσων σε συνδεδεμένους τοπικούς καταλόγους. Θα τα βρείτε όταν πατήσετε την καρτέλα Τοπικό δίκτυο, υποθέτοντας ότι έχετε κάποιο στο δίκτυό σας. Κάθε ένα από τα κοινόχρηστα αρχεία τοπικού δικτύου θα εμφανιστεί στην οθόνη. Επιλέξτε τα, επιλέξτε το κοινόχρηστο στοιχείο που θέλετε να αναπαραγάγετε, εισαγάγετε τυχόν συνδέσεις που ενδέχεται να απαιτηθούν και περιηγηθείτε στα αρχεία που κρατούνται εκεί στο περιεχόμενο της καρδιάς σας.

Κατά την αναπαραγωγή πολυμέσων από το Apple TV Remote θα έχετε πρόσβαση στην επιλογή κομματιών, την ταχύτητα αναπαραγωγής, τις πληροφορίες πολυμέσων, τα στοιχεία ελέγχου ήχου και τη δυνατότητα λήψης υποτίτλων για τα μέσα, εάν υπάρχουν.

Απομακρυσμένη αναπαραγωγή

Ίσως θέλετε να παίξετε αρχεία σε διαφορετικές μορφές αρχείων που έχετε αποθηκεύσει στον υπολογιστή σας - αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να παίξετε στον υπολογιστή σας στην Apple TV μας.

Σημείωση : Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μέσα αποθήκευσης σε κινητή συσκευή χρησιμοποιώντας το κουμπί + ή να καταχωρίσετε μια διεύθυνση URL.

Αναπαραγωγή συνεχούς ροής δικτύου

Η αναπαραγωγή ροής μέσω δικτύου σας επιτρέπει να αναπαράγετε σχεδόν όλα τα μέσα ροής στα οποία έχετε την ακριβή διεύθυνση URL. Η πρόκληση είναι να γνωρίζουμε την ακριβή διεύθυνση URL, η οποία δεν θα είναι η τυπική διεύθυνση URL που χρησιμοποιείτε. Για να βρείτε αυτήν τη διεύθυνση URL, πρέπει να αναζητήσετε μια σύνθετη διεύθυνση URL με ένα κατάληξη αρχείου πολυμέσων το οποίο μπορείτε να εντοπίσετε όταν κοιτάξετε τον πηγαίο κώδικα της σελίδας που περιέχει τη ροή. Αυτό είναι ένα μικρό χτύπημα και χάσιμο και για πολλούς ένα μικρό σύνθετο, αλλά μερικοί θα βρουν αυτό το άρθρο χρήσιμο .

Αφού έχετε τη διεύθυνση URL, πρέπει απλά να την πληκτρολογήσετε στο πλαίσιο Ροή δικτύου και θα μπορείτε να το μεταδώσετε στην Apple TV. Το VLC θα διατηρεί επίσης μια λίστα όλων των προηγούμενων διευθύνσεων URL που έχετε πρόσβαση εδώ, καθώς και όλων εκείνων που έχετε προηγουμένως προσπελάσει χρησιμοποιώντας την Απομακρυσμένη Αναπαραγωγή.

Ορισμένες άλλες χρήσιμες λειτουργίες της εφαρμογής περιλαμβάνουν την ικανότητα αύξησης της ταχύτητας αναπαραγωγής και της ενοποίησης με το OpenSubtitles.org, το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάζετε υπότιτλους για πολλές ταινίες σε πολλές γλώσσες, όπως και όταν τις χρειάζεστε.

Αν έχετε μεγάλες ποσότητες περιεχομένου σε διακομιστές πολυμέσων παλαιού τύπου, το VLC είναι πιθανό να γίνει μια βασική εφαρμογή για εσάς.