Τι να κάνετε όταν ο ελεγκτής σας Xbox One δεν θα συνδεθεί

Οι ασύρματοι ελεγκτές Xbox One είναι υπέροχοι, αλλά βιώνουν μια αποσύνδεση στη μέση ενός παιχνιδιού χάλια όλη τη διασκέδαση έξω από το δωμάτιο. Τα καλά νέα είναι ότι τα περισσότερα από τα προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν στον ελεγκτή Xbox One να μην συνδεθεί ή να προκαλέσουν αποτυχία σύνδεσης είναι αρκετά εύκολο να διορθωθούν. Και ακόμα και σε ένα σενάριο χειρότερης περίπτωσης, μπορείτε πάντα να μετατρέψετε τον ασύρματο ελεγκτή σε έναν ενσύρματο ελεγκτή με ένα καλώδιο micro USB .

Ο καλύτερος τρόπος να καταλάβετε γιατί ο ελεγκτής σας δεν λειτουργεί σωστά είναι να αναρωτηθείτε τις ακόλουθες ερωτήσεις και στη συνέχεια να διαβάσετε για να βρείτε τη λύση που είναι πιο πιθανό να εργαστεί:

  1. Ο ελεγκτής βγήκε εκτός εμβέλειας;
  2. Έχετε αφήσει τον ελεγκτή ανενεργό για περισσότερο από 15 λεπτά;
  3. Προσπαθείτε να συνδέσετε περισσότερους από οκτώ ελεγκτές;
  4. Είναι αδύνατες οι μπαταρίες;
  5. Έχετε ένα μικρόφωνο ή ένα ακουστικό συνδεδεμένο στον ελεγκτή;
  6. Μπορεί μια άλλη ασύρματη συσκευή να παρεμβαίνει;
  7. Έχετε συνδέσει τον ελεγκτή σας σε διαφορετική κονσόλα;
  8. Ο ελεγκτής χρειάζεται να επανασυνδεθεί;
  9. Ο ελεγκτής χρειάζεται να ενημερωθεί;

01 από 10

Έλεγχος εκτός εύρους

Μερικές φορές ολίσθηση από τον καναπέ, και να πάρει λίγο πιο κοντά στο Xbox σας, είναι το μόνο που χρειάζεται. Η αιωνιότητα σε ένα Instant / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty

Το πρόβλημα: Οι ελεγκτές Xbox One είναι ασύρματοι, αλλά υπάρχει ένα όριο για το πόσο μακριά μπορεί να λάβει οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή πριν χάσει τη σύνδεσή της . Η μέγιστη εμβέλεια ενός ελεγκτή Xbox One είναι περίπου 19 πόδια, αλλά η τοποθέτηση αντικειμένων μεταξύ της κονσόλας και του ελεγκτή μπορεί να μειώσει σημαντικά αυτό το εύρος.

Το Fix: Αν ο ελεγκτής σας αποσυνδεθεί απροσδόκητα και δεν ήσασταν ακριβώς δίπλα στην κονσόλα, δοκιμάστε να κινηθείτε πιο κοντά και να επανασυνδέσετε. Εάν χάσει τη σύνδεσή σας ξανά όταν απομακρύνεστε, τότε δοκιμάστε να μετακινήσετε οποιαδήποτε αντικείμενα που έχουν πάρει στο δρόμο ή απλά να κάθεστε πιο κοντά στο Xbox σας.

02 από 10

Απενεργοποίηση ελεγκτή

Εάν αποστασιοποιηθεί, ο ελεγκτής θα σβήσει αυτόματα. Miguel Sotomayor / Στιγμή / Getty

Το πρόβλημα: Προκειμένου να αποφευχθεί η εξάντληση των μπαταριών, οι ελεγκτές Xbox One έχουν σχεδιαστεί για να κλείνουν μετά από 15 λεπτά αδράνειας.

Το Fix: Πατήστε το κουμπί Xbox στο χειριστήριο και θα πρέπει να επανασυνδεθεί και να συγχρονιστεί. Εάν δεν θέλετε να κλείσει στο μέλλον, πιέστε τουλάχιστον ένα κουμπί στον ελεγκτή κάθε τόσο συχνά ή βάλτε ένα από τα αναλογικά ραβδιά.

Σημείωση: Η αποτροπή της απενεργοποίησης του ελεγκτή Xbox One ή η κατάποση ενός αναλογικού ραβδιού, θα προκαλέσουν την ταχύτερη απόρριψη των μπαταριών.

03 από 10

Έχουν συνδεθεί πάρα πολλοί ελεγκτές

Ένα Xbox One μπορεί να υποστηρίξει μόνο οκτώ ελεγκτές, οπότε η σύνδεση περισσότερο από αυτό δεν θα λειτουργήσει.

Το πρόβλημα: Ένα Xbox One μπορεί να έχει μόνο οκτώ ελεγκτές συνδεδεμένους ανά πάσα στιγμή. Εάν προσπαθήσετε να συγχρονίσετε πρόσθετους ελεγκτές, δεν θα λειτουργήσει.

Το Fix: Εάν έχετε ήδη οκτώ συνδεδεμένους ελεγκτές, πρέπει να αποσυνδέσετε τουλάχιστον ένα από αυτά πατώντας το κουμπί Xbox στο χειριστήριο και επιλέγοντας τον ελεγκτή απενεργοποιημένο στην οθόνη της τηλεόρασης.

04 από 10

Οι μπαταρίες στον ελεγκτή είναι σχεδόν νεκρές

Οι αδύναμες μπαταρίες μπορούν να μεταφραστούν σε μια αδύναμη ασύρματη σύνδεση.

Το πρόβλημα: Οι αδύναμες μπαταρίες μπορούν να μειώσουν την ισχύ του σήματος του ασύρματου ελεγκτή Xbox One, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σύνδεσης. Όταν συμβεί αυτό, το κουμπί Xbox στον ελεγκτή θα αναβοσβήνει περιοδικά όταν χάνει τη σύνδεση και ο ελεγκτής μπορεί ακόμη και να απενεργοποιηθεί.

Το Fix: Αντικαταστήστε τις μπαταρίες με ολοκαίνουργιες μπαταρίες ή πλήρως φορτισμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

05 από 10

Το ακουστικό σας προλαμβάνει τη σύνδεση

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ακουστικό μπορεί να αποτρέψει μια σύνδεση. Xbox

Το πρόβλημα: Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού ή μικρόφωνο μπορεί να αποτρέψει τον ελεγκτή Xbox One από το συγχρονισμό.

Το Fix: Εάν έχετε ένα ακουστικό ή μικρόφωνο συνδεδεμένο στον ελεγκτή σας, αφαιρέστε το και προσπαθήστε να επανασυνδεθείτε. Ενδέχεται να μπορείτε να συνδέσετε ξανά το σετ μικροφώνου-ακουστικού μετά από μια επιτυχημένη σύνδεση ή ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα με το σετ μικροφώνου-ακουστικού που θα σας αποτρέψει από αυτό.

06 από 10

Μια άλλη ασύρματη συσκευή παρεμβαίνει

Ασύρματες συσκευές όπως τα τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, οι δρομολογητές και ακόμη και το φούρνο μικροκυμάτων σας μπορούν να προκαλέσουν παρεμβολές στον ελεγκτή Xbox One. Andreas Pollock / Η Τράπεζα Εικόνων / Getty

Το πρόβλημα: Το Xbox One σας χρησιμοποιεί το ίδιο μέρος του ασύρματου φάσματος που χρησιμοποιείται από πολλά άλλα ηλεκτρονικά στο σπίτι σας , ακόμη και συσκευές όπως το φούρνο μικροκυμάτων σας μπορεί να προκαλέσουν παρεμβολές.

Το Fix: Δοκιμάστε να κλείσετε όλα τα άλλα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούν ασύρματη σύνδεση, όπως τα τηλέφωνα, οι φορητοί υπολογιστές, τα tablet και ακόμα και ο δρομολογητής Wi-Fi . Επίσης, απενεργοποιήστε τις συσκευές, όπως τα μικροκύματα, τους ανεμιστήρες και τους αναδευτήρες, που μπορεί να δημιουργήσουν παρεμβολές. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τουλάχιστον προσπαθήστε να μετακινήσετε τέτοιες συσκευές μακριά από το Xbox One.

07 από 10

Ο ελεγκτής συγχρονίστηκε στην λανθασμένη κονσόλα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ελεγκτή Xbox One με πολλές κονσόλες Xbox, ακόμα και να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο ελεγκτή με έναν υπολογιστή, αλλά πρέπει να επανενεργοποιήσετε κάθε φορά.

Το πρόβλημα: Οι ελεγκτές Xbox One μπορούν να συγχρονιστούν μόνο σε μία κονσόλα. Εάν συγχρονίζετε σε μια νέα κονσόλα, ο ελεγκτής δεν θα λειτουργεί πλέον με την αρχική κονσόλα.

Το Fix: Επανασυνδέστε την κονσόλα με την οποία θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή. Θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που θέλετε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή με μια διαφορετική κονσόλα.

08 από 10

Ο ελεγκτής χρειάζεται να επανασυνδεθεί

Μερικές φορές είναι απλώς ένα τρεμάκι και η επανασύνδεση του ελεγκτή σας είναι το μόνο που χρειάζεται.

Το πρόβλημα: Ο ελεγκτής έχει χάσει τη σύνδεσή του μέσω κάποιου τρεξίματος ή κάποιου από τα προαναφερθέντα ζητήματα.

Το Fix: Όταν δεν υπάρχει πραγματική υποκείμενη αιτία ή έχετε ήδη διορθώσει το πρόβλημα, τότε το επόμενο βήμα είναι απλά να επανασυνδέσετε τον ελεγκτή σας.

Για να επανασυνδέσετε έναν ελεγκτή Xbox One:

  1. Ενεργοποιήστε το Xbox One σας.
  2. Ενεργοποιήστε τον ελεγκτή σας.
  3. Πατήστε το κουμπί συγχρονισμού στο Xbox.
  4. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί συγχρονισμού στον ελεγκτή.
  5. Απελευθερώστε το κουμπί συγχρονισμού στον ελεγκτή, όταν η λυχνία Xbox στον ελεγκτή σταματήσει να αναβοσβήνει.

09 από 10

Ο ελεγκτής χρειάζεται να ενημερωθεί

Η ενημέρωση του ελεγκτή θα επιλύσει μερικές φορές ένα ζήτημα σύνδεσης. Microsoft

Το πρόβλημα: Ο ελεγκτής Xbox One διαθέτει ενσωματωμένο υλικολογισμικό και εάν το υλικολογισμικό είναι κατεστραμμένο ή ξεπερασμένο ενδέχεται να αντιμετωπίσετε προβλήματα σύνδεσης.

Το Fix: Η λύση για αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνει την ενημέρωση του υλικού του ελεγκτή.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να ενεργοποιήσετε το Xbox σας, να συνδεθείτε στο Xbox Live και στη συνέχεια να μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Kinect & συσκευές > Συσκευές και αξεσουάρ και στη συνέχεια να επιλέξετε τον ελεγκτή με τον οποίο έχετε πρόβλημα.

Εάν έχετε έναν νεότερο ελεγκτή, τον οποίο μπορείτε να αναγνωρίσετε με την παρουσία υποδοχής ακουστικών 3,5 mm στο κάτω μέρος, μπορείτε να εκτελέσετε την ενημέρωση ασύρματα. Διαφορετικά, θα πρέπει να συνδέσετε τον ελεγκτή με την κονσόλα σας με ένα καλώδιο USB.

10 από 10

Χρήση ασύρματου Xbox One Controller με καλώδιο USB

Εάν ο ελεγκτής εξακολουθεί να μην λειτουργεί αφού δοκιμάσετε όλες τις πιθανές επιδιορθώσεις, τότε ενδέχεται να υπάρχει ένα φυσικό πρόβλημα είτε με την κονσόλα είτε με τον ελεγκτή.

Μπορείτε να περιορίσετε περαιτέρω αυτό το πρόβλημα προσπαθώντας να συγχρονίσετε τον ελεγκτή σας με ένα διαφορετικό Xbox One. Εάν λειτουργεί καλά, τότε το πρόβλημα είναι στην κονσόλα σας Xbox One και όχι στον ελεγκτή. Εάν εξακολουθεί να μην συνδέεται, τότε έχετε έναν σπασμένο ελεγκτή.

Και στις δύο περιπτώσεις, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ελεγκτή απλά συνδέοντάς τον στην κονσόλα μέσω καλωδίου USB. Αυτό είναι λιγότερο βολικό από το να χρησιμοποιείτε τον ελεγκτή ασύρματα, αλλά είναι λιγότερο ακριβό από το να αγοράσετε ένα νέο ελεγκτή.