Πώς να δοκιμάσετε την ταχύτητα Internet σας στο iPad

Αυτό το αργό iPad που κρατάτε μπορεί να μην είναι τόσο αργό μετά από όλα. Μπορεί να είναι απλώς μια κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο που προκαλεί όλα αυτά τα προβλήματα επιδόσεων, γι 'αυτό και η δυνατότητα να δοκιμάσετε την ταχύτητα του Internet στο iPad σας είναι τόσο σημαντική για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Πολλές εφαρμογές βασίζονται στον ιστό και μια κακή σύνδεση μπορεί να επηρεάσει αυτές τις εφαρμογές με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Για να δοκιμάσετε το iPad σας, θα πρέπει να κάνετε λήψη της δοκιμής ταχύτητας κινητού Ookla. Η εφαρμογή είναι δωρεάν λήψη. Για να δοκιμάσετε την ταχύτητα Wi-Fi του iPad, απλώς ξεκινήστε την εφαρμογή, δώστε την άδεια χρήσης υπηρεσιών εντοπισμού θέσης και ζητήστε το μεγάλο κουμπί "Έναρξη δοκιμής".

Η δοκιμή Ookla εμφανίζεται σαν ταχύμετρο στο αυτοκίνητό σας και όπως το ταχύμετρο δεν χρειάζεται να χτυπήσετε τις κορυφαίες ταχύτητες για να καταχωρήσετε μια γρήγορη σύνδεση. Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε αν δεν το ξεπεράσετε. Εξαρτάται πραγματικά από το πώς χρησιμοποιείτε το iPad σας.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας περισσότερες από μία φορές για να πάρετε μια ιδέα της μέσης ταχύτητάς σας. Είναι δυνατή η επιβράδυνση του Wi-Fi για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια η επανάληψη της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, οπότε κάνοντας πολλαπλές δοκιμές για κάθε περίεργη διακύμανση.

Αν πάρετε μια κακή ταχύτητα, όπως ένα κάτω από 5 Mbs, προσπαθήστε να μετακομίσετε σε διαφορετική θέση του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας. Αρχικά, δοκιμάστε να δοκιμάσετε την ταχύτητα που βρίσκεται δίπλα στο δρομολογητή σας και στη συνέχεια να μετακινηθείτε σε άλλα μέρη της κατοικίας σας. Όταν ένα σήμα Wi-Fi μετακινείται μέσω τοίχου, συσκευών και άλλων εμποδίων, το σήμα μπορεί να γίνει ασθενέστερο. Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε ένα νεκρό σημείο (ή, πιθανότατα, πολύ αργό σημείο), μπορείτε να δοκιμάσετε την επανατοποθέτηση του δρομολογητή για να δείτε αν αυτό επιταχύνει τη σύνδεση.

Τι είναι μια καλή ταχύτητα;

Πριν μπορέσετε να διαπιστώσετε εάν έχετε ή όχι καλή ταχύτητα, θα πρέπει να γνωρίζετε τις δυνατότητες εύρους ζώνης της σύνδεσης σας στο Internet. Αυτό μπορεί να εμφανιστεί στο λογαριασμό από τον παροχέα υπηρεσιών Internet (ISP). Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη σύνδεσή σας χρησιμοποιώντας έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυό σας μέσω καλωδίου Ethernet συνδεδεμένου απευθείας στο δρομολογητή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την έκδοση ιστού της δοκιμής ταχύτητας Ookla για να μάθετε το κατά προσέγγιση μέγιστο εύρος ζώνης στον υπολογιστή σας.

Μην ξεχάσετε το χρόνο Ping!

Ο χρόνος "Ping" μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός δείκτης. Ενώ το εύρος ζώνης μετρά πόσα δεδομένα μπορούν να μεταφορτωθούν ή να φορτωθούν ταυτόχρονα, το «Ping» μετρά την καθυστέρηση της σύνδεσής σας, η οποία είναι η ώρα που χρειάζονται οι πληροφορίες ή τα δεδομένα για να φτάσουν και από τους απομακρυσμένους διακομιστές. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά αν παίζετε πολλά παιχνίδια για πολλούς παίκτες. Θα πρέπει να έχετε χρόνο Ping μικρότερο από 100 ms για τις περισσότερες συνδέσεις. Οτιδήποτε παραπάνω από αυτό μπορεί να παρατηρηθεί, και οτιδήποτε πάνω από 150 μπορεί να προκαλέσει αισθητή καθυστέρηση κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών για πολλούς παίκτες.

Ουάου. Θα πάω πιο γρήγορα από το φορητό μου!

Είναι πραγματικά δυνατό να υπερβείτε το "μέγιστο" στο iPad σας αν έχετε ένα νεότερο μοντέλο και ο δρομολογητής σας υποστηρίζει τη χρήση πολλαπλών κεραιών. Αυτό ισχύει γενικά για τους δρομολογητές διπλής ζώνης που εκπέμπουν σε 2,4 και 5 GHz. Βασικά, το iPad σας κάνει δύο συνδέσεις στο δρομολογητή και χρησιμοποιώντας και τα δύο ταυτόχρονα.

Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τεχνική για την επιτάχυνση του Wi-Fi σας εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα. Οι νέοι δρομολογητές 802.11ac χρησιμοποιούν ακόμη και τεχνολογία ακτινοβολίας για να εστιάσουν το σήμα στις συσκευές σας. Αλλά πρέπει να διαθέτετε και έναν νέο δρομολογητή που υποστηρίζει αυτό το πρότυπο και ένα νεότερο iPad που το υποστηρίζει. Το iPad έχει υποστηρίξει αυτήν την τεχνολογία από το iPad Air 2 και το iPad mini 4, οπότε αν διαθέτετε ένα από αυτά ή ένα νεότερο iPad όπως το iPad Pro με μέγεθος Monster , μπορείτε να υποστηρίξετε τους νεότερους δρομολογητές.

Παίρνω αργή ταχύτητα. Και τώρα τι?

Αν οι δοκιμές σας δείχνουν ότι το iPad σας λειτουργεί αργά, μην πανικοβληθείτε. Αντ 'αυτού, επανεκκινήστε το iPad και επαναλάβετε τις δοκιμές. Αυτό θα διορθώσει τα περισσότερα προβλήματα, αλλά εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPad σας . Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας την εφαρμογή Settings (Ρυθμίσεις), επιλέγοντας General (Γενικά) από το αριστερό μενού και στη συνέχεια Reset από τις γενικές ρυθμίσεις. Στη νέα οθόνη, επιλέξτε "Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου". Θα χρειαστεί να συνδεθείτε ξανά στον δρομολογητή Wi-Fi αφού επιλέξετε αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τον κωδικό πρόσβασης.

Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή σας. Μερικές φορές, οι παλιότεροι ή φθηνότεροι δρομολογητές μπορούν να σύρουν τον πιο μακρύ χρόνο τους, ειδικά αν υπάρχουν πολλές συσκευές που συνδέονται με το δρομολογητή.