Τι να κάνετε με ένα νέο iPad

Έχετε ένα νέο iPad; Τι να κάνετε πρώτα

Έχω ένα νέο iPad. Τι κάνω τώρα?

Μόλις βγάλετε το iPad από το κουτί. Και τώρα τι? Εάν είστε λίγο εκφοβισμένοι σχετικά με την προοπτική να ξεκινήσετε με το iPad σας, μην ανησυχείτε. Θα σας καθοδηγήσουμε στην εγκατάσταση του iPad για πρώτη φορά για να μάθετε για την εφαρμογή που συνοδεύει την εφαρμογή με τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να κάνετε λήψη και πώς μπορείτε να βρείτε νέες εφαρμογές.

Βήμα πρώτο: Εξασφάλιση του iPad σας

Ενώ είναι εύκολο να πηδήσετε κατευθείαν σε διασκέδαση και παιχνίδια, το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το iPad σας είναι να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση ενός κωδικού πρόσβασης για να προστατεύσετε το iPad σας απλά από οποιονδήποτε είναι σε θέση να το πάρει και να το χρησιμοποιήσει. Η προστασία κωδικού πρόσβασης δεν είναι για όλους. Εάν δεν ανησυχείτε για τη διασφάλιση του iPad σας από παιδιά ή φίλους με φάρσα και δεν σχεδιάζετε να βγείτε το tablet έξω από το σπίτι, μπορεί να βρείτε έναν κωδικό πρόσβασης περισσότερο από ενόχληση από ό, τι αξίζει. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιλέξουν αυτή τη βασική προστασία.

Πρέπει να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό πρόσβασης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης. Αν παραλείψατε αυτό το βήμα, μπορείτε να προσθέσετε έναν κωδικό πρόσβασης ανοίγοντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο αριστερό μενού έως ότου δείτε "Κωδικός πρόσβασης" ή "Κωδικός πρόσβασης και κωδικός πρόσβασης", ανάλογα με το αν το iPad υποστηρίζει το αναγνωριστικό οθόνης. Αφού εισαγάγετε τις ρυθμίσεις Passcode, απλώς πατήστε "Turn Passcode On" για να το ρυθμίσετε.

Εάν το iPad σας υποστηρίζει το αναγνωριστικό οθόνης και δεν προσθέσατε το δακτυλικό σας αποτύπωμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγκατάστασης για το iPad, είναι καλή ιδέα να το προσθέσετε τώρα. Το Touch ID έχει πολλές δροσερές χρήσεις πέρα ​​από την Apple Pay , ίσως το καλύτερο από το οποίο σας επιτρέπει να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης. Έτσι, ακόμη και αν νομίζετε ότι η εισαγωγή ενός κωδικού πρόσβασης θα είναι περισσότερο ενοχλητική από χρήσιμη, η δυνατότητα ξεκλειδώματος του iPad με το δάχτυλό σας εξαλείφει την όχληση από την εξίσωση. Με το αναγνωριστικό αφής, απλώς πατήστε το κουμπί Home για να ξυπνήσετε το iPad σας και να κρατήσετε τον αντίχειρά σας ακουμπώντας στον αισθητήρα για να παρακάμψετε τον κωδικό πρόσβασης.

Αφού ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, ίσως θελήσετε να περιορίσετε το Siri ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ειδοποιήσεις και το ημερολόγιό σας (προβολή "Σήμερα"), ανάλογα με το πόσο ασφαλές θέλετε το iPad σας. Είναι πολύ βολικό να έχετε πρόσβαση Siri από την οθόνη κλειδώματος, αλλά εάν θέλετε το iPad να κλειδωθεί εντελώς, μπορεί να χρειαστεί να ζήσετε χωρίς αυτό.

Και μην ξεχάσουμε να ενεργοποιήσετε το Find My iPad . Όχι μόνο μπορεί αυτή η λειτουργία να σας βοηθήσει να εντοπίσετε ένα χαμένο iPad, θα σας αφήσει επίσης να κλειδώσετε το iPad ή να το επαναφέρετε απομακρυσμένα. Μπορείτε να βρείτε αυτή τη δυνατότητα στις ρυθμίσεις iCloud, από τις οποίες μπορείτε να μεταβείτε μέσω του "iCloud" στο αριστερό μενού στην εφαρμογή ρυθμίσεων iPad. Ενεργοποιώντας το Find My iPad είναι τόσο απλό όσο μπορείτε να γυρίσετε το διακόπτη, αλλά ίσως θελήσετε να ενεργοποιήσετε την Αποστολή τελευταίας τοποθεσίας, η οποία στέλνει τη θέση του iPad όταν η μπαταρία είναι χαμηλή. Έτσι, αν χάσετε και η μπαταρία αποστραγγίζεται εντελώς πριν να αποκτήσετε πρόσβαση στο Find My iPad για να το βρείτε, θα έχετε ακόμα μια θέση, εφόσον το iPad έχει πρόσβαση στο Internet.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη διασφάλιση του iPad σας

Βήμα δεύτερο: Βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud και iCloud

Ενώ βρίσκεστε στις ρυθμίσεις iCloud, ίσως θέλετε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους iCloud Drive και iCloud Photos. Το iCloud Drive πρέπει να είναι ενεργοποιημένο από προεπιλογή. Είναι επίσης καλή ιδέα να γυρίσετε τον διακόπτη για "Εμφάνιση στην αρχική οθόνη". Αυτό θα θέσει μια εφαρμογή iCloud Drive στην Αρχική οθόνη που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τα έγγραφά σας.

Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τη iCloud Photo Library από την ενότητα Φωτογραφίες των ρυθμίσεων iCloud. Η iCloud Photo Library θα μεταφορτώσει όλες τις φωτογραφίες που έχετε τραβήξει στο iCloud Drive και θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε αυτές από άλλες συσκευές. Μπορείτε ακόμη να έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες από τον υπολογιστή σας Mac ή Windows.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε "Μεταφόρτωση στην ροή φωτογραφιών μου". Αυτή η ρύθμιση θα πραγματοποιήσει αυτόματα λήψη των φωτογραφιών σας σε όλες τις συσκευές σας με ενεργοποιημένο το Ροή φωτογραφιών μου. Παρόλο που μοιάζει με το iCloud Photo Library, η βασική διαφορά είναι ότι οι φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους μεταφορτώνονται σε όλες τις συσκευές στο Photo Stream και δεν υπάρχουν αποθηκευμένες φωτογραφίες στο σύννεφο, επομένως δεν θα έχετε πρόσβαση στις φωτογραφίες από έναν υπολογιστή. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η iCloud Photo Library είναι η καλύτερη επιλογή.

Θα θέλατε επίσης να ενεργοποιήσετε την κοινή χρήση φωτογραφιών iCloud. Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε ένα ειδικό φωτογραφικό άλμπουμ που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους σας .

Διαβάστε περισσότερα για το iCloud Drive και τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud

Βήμα τρίτο: Συμπλήρωση του νέου iPad με τις εφαρμογές

Μιλώντας για εφαρμογές, θα θέλετε να φορτώσετε μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές το συντομότερο δυνατό. Οι εφαρμογές που έρχονται προ-εγκατεστημένες καλύπτουν μερικά από τα βασικά στοιχεία, όπως την περιήγηση στο web και την αναπαραγωγή μουσικής, αλλά υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που αξίζουν ένα σημείο σε σχεδόν iPad κάποιου. Και, φυσικά, υπάρχουν όλα τα σπουδαία παιχνίδια.

Τέταρτο βήμα: Αξιοποιήστε στο έπακρο το νέο σας iPad

Ξέρατε ότι μπορείτε να συνδέσετε το iPad με την τηλεόρασή σας HDTV ; Και όταν η οθόνη του iPad σβήνει, δεν είναι πραγματικά ενεργοποιημένη. Αναστέλλεται. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε και να επανεκκινήσετε το iPad σας για να λύσετε ορισμένα βασικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα αν το iPad αρχίζει να φαίνεται αργό . Οι παρακάτω οδηγοί θα σας βοηθήσουν να μάθετε μερικές συμβουλές σχετικά με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο χρήσης του iPad και τον τρόπο αντιμετώπισης προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.