Μεγάλη iPad Συμβουλές Κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρει

Το iPad είναι ένα φανταστικό tablet και το τρελό μέρος είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν καν όλες τις μικρές συμβουλές και συντομεύσεις που κάνουν τη ζωή απλούστερη με αυτό . Έχω γράψει για το iPad από τότε που ξεκίνησε για πρώτη φορά, και εξακολουθώ να βρίσκω καθαρά κόλπα όλη την ώρα. Και το iPad εξελίσσεται. Η τελευταία ενημερωμένη έκδοση για το iOS προσέφερε μια σειρά από δροσερά νέα χαρακτηριστικά όπως τη δυνατότητα λήψης νέων ενημερώσεων χωρίς να συνδέσετε το iPad στον υπολογιστή μας.

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συμβουλές iPad που έχω συναντήσει:

Βρείτε γρήγορα εφαρμογές

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κατεβάζω πολλές εφαρμογές. Στην πραγματικότητα, έχω το κατάστημα app στην αποβάθρα μου επειδή είμαι συνεχώς σε αυτό ψάχνει για νέες εφαρμογές ή απλά να ελέγξει τι είναι διαθέσιμο σε ένα θέμα. Πώς μπορώ να βρω μια συγκεκριμένη εφαρμογή που έχω εγκαταστήσει στο iPad μου; Δεν χάνουμε χρόνο να σπρώχνουμε τις έξι οθόνες γεμάτες με διαφορετικά εικονίδια. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιώ την Spotlight Search του iPad , στην οποία μπορείτε να έχετε πρόσβαση κάνοντας κλικ στο κουμπί home ενώ βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της αρχικής οθόνης.

Μόλις συνηθίσετε να ψάχνετε το iPad μέσω αυτής της οθόνης αντί να στρέφετε σελίδα προς αναζήτηση σελίδας για ένα συγκεκριμένο εικονίδιο, δεν θα ξέρετε πώς είχατε την υπομονή να το κάνετε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση μέσω των επαφών σας ή ακόμα και του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Διαβάστε περισσότερα: Επισκόπηση του Εργαλείου αναζήτησης Spotlight

Περάστε την απόστροφο κατά την πληκτρολόγηση

Η αυτόματη διόρθωση του iPad μπορεί μερικές φορές να πάρει στα νεύρα σας, αλλά υπάρχουν και άλλες στιγμές που μπορεί πραγματικά να είναι ωραίο. Αν πληκτρολογείτε πολλά, θα πρέπει αναμφίβολα να χρησιμοποιείτε την απόστροφο σε τακτική βάση, ειδικά όταν πληκτρολογείτε μια συστολή όπως "δεν μπορεί" ή "δεν θα". Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να παραλείψετε την απόστροφο; Η αγαπημένη άκρη πληκτρολόγησης iPad χρησιμοποιεί τη ρύθμιση αυτόματης διόρθωσης για να αλλάξει "επίκλιση" σε "δεν μπορεί" και "συνηθισμένος" σε "δεν θα".

Διαβάστε περισσότερα: Συντομεύσεις πληκτρολογίου iPad

Γρήγορα στοιχεία ελέγχου μουσικής επί οθόνης

Το iPad έχει κουμπιά στο πλάι για αλλαγή της έντασης του ήχου, αλλά τι γίνεται με την παράκαμψη ενός τραγουδιού; Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε την εφαρμογή μουσικής μόνο για να παραλείψετε ένα τραγούδι. Ο πίνακας ελέγχου του iPad θα σας επιτρέψει να κάνετε πράγματα όπως να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα της οθόνης, να ενεργοποιήσετε το Bluetooth και να φτάσετε σε ένα χρονοδιακόπτη. Αυτοί οι έλεγχοι είναι λίγο κρυφοί, αλλά είναι εύκολο να εντοπιστούν αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Απλά σύρετε το δάχτυλό σας από το κάτω άκρο της οθόνης. Μπορείτε να παύσετε, να παίξετε, να προχωρήσετε προς τα εμπρός ή να παραλείψετε προς τα πίσω.

Διαβάστε περισσότερα: Αποκαλύφθηκαν οι κρυμμένοι έλεγχοι του iPad

Συνδέστε το iPad στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας

Δεν περιορίζεστε απλώς στην εμφάνιση του iPad εάν παρακολουθείτε μια ταινία ή παίζετε ένα παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το iPad σε τηλεόραση HDTV. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω της Apple TV , η οποία υποστηρίζει το AirPlay και σας επιτρέπει να "πετάξετε" ασύρματα την οθόνη iPad σας στην τηλεόρασή σας.

Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε ενδιαφέρον Apple TV, μπορείτε να αγοράσετε έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε το iPad στην τηλεόρασή σας. Η καλύτερη λύση είναι ο ψηφιακός προσαρμογέας AV της Apple, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε σύνθετα ή συστατικά καλώδια.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να συνδέσετε το iPad στην τηλεόρασή σας

Διαχωρίστε το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari σε δύο

Αυτός θα απαιτήσει ένα νεότερο iPad. Τα iPad Air 2, iPad Mini 4 και iPad Pro ή νεότερα δισκία μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια λειτουργία split view με το πρόγραμμα περιήγησης Safari. Αυτό χωρίζει το πρόγραμμα περιήγησης σε δύο παράθυρα δίπλα-δίπλα, το οποίο σας επιτρέπει να βλέπετε ταυτόχρονα δύο ιστότοπους. Επειδή το iPad χρειάζεται ένα μικρό δωμάτιο αγκώνα για αυτό, πρέπει να κρατάτε το iPad σε οριζόντια λειτουργία.

Για να μεταβείτε στην προβολή διαχωρισμού στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί Σελίδες. Αυτό είναι το κουμπί στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης που μοιάζει με ένα τετράγωνο πάνω από ένα άλλο τετράγωνο. Όταν πατήσετε αυτό το κουμπί, θα δείτε όλες τις ανοιχτές ιστοσελίδες σας. Αλλά όταν κρατάτε το δάχτυλό σας κάτω, εμφανίζεται ένα μενού που σας προσφέρει την επιλογή να ανοίξετε το Split View (αν το iPad σας το υποστηρίζει!), Ανοίγοντας μια νέα καρτέλα ή κλείνοντας όλες τις καρτέλες του Safari.

Όταν βρίσκεστε στην προβολή διαχωρισμού, αυτό το μενού εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. Για να κλείσετε την προβολή διαχωρισμού, κάντε το ίδιο πράγμα: κρατήστε πατημένο το κουμπί "Σελίδες" για να έχετε τη δυνατότητα συγχώνευσης όλων των καρτελών.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να κάνετε Multitask στο iPad σας

Εγκαταστήστε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο

Ακόμα καλύτερα από το να παρακάμψετε το απόστροφο εγκαθιστά ένα ολοκαίνουργιο πληκτρολόγιο στο iPad σας. Τώρα που υποστηρίζονται widgets , μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο. Αυτά τα πληκτρολόγια μπορούν να έχουν πολλά διαφορετικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να αντλούν λέξεις κρατώντας το δάχτυλό σας πατημένο ενάντια στην οθόνη ενώ μετακινείται από γράμμα σε γράμμα, μια τεχνική που ακούγεται περίεργη αλλά στην πραγματικότητα εξοικονομεί πολύ χρόνο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα πληκτρολόγιο τρίτου μέρους μεταφορτώνοντας ένα από το App Store και ενεργοποιώντας το στις ρυθμίσεις του πληκτρολογίου του iPad.

Διαβάστε περισσότερα: Εγκαταστήστε ένα προσαρμοσμένο πληκτρολόγιο στο iPad σας

Προσθέστε εφαρμογές στον κάτω δίσκο της αρχικής οθόνης

Το iPad έρχεται με τέσσερις εφαρμογές στον κάτω δίσκο της αρχικής οθόνης, αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να προσθέσετε έως και έξι εφαρμογές σε αυτό; Μπορείτε να καταργήσετε ακόμη και αυτά που είναι εκεί από προεπιλογή και να προσθέσετε το δικό σας.

Πως? Απλώς πατήστε ένα εικονίδιο και κρατήστε πατημένο το δάκτυλό σας μέχρι να κουνηθεί όλες οι εφαρμογές. Αυτό σας επιτρέπει να μετακινήσετε την εφαρμογή. Για να το βάλετε στο κάτω δίσκο, απλά το σύρετε και αφήστε το στο δίσκο. Θα δείτε ότι οι άλλες εφαρμογές μετακινούνται για να κάνουν χώρο για αυτό, και αυτό ας γνωρίζετε ότι είναι εντάξει για να το αποθέσετε.

Συμβουλή: Μπορείτε να αφήσετε πραγματικά φακέλους σε αυτό το κάτω δίσκο. Έτσι, εάν έχετε μια δέσμη των παιχνιδιών που θέλετε πάντα γρήγορη πρόσβαση, απλά βάλτε τα όλα σε ένα φάκελο και αφήστε το σε αυτό το δίσκο.

Διαβάστε περισσότερα: Πώς να περιηγηθείτε και να οργανώσετε το iPad σας

Οργανώστε τις εφαρμογές σας με φακέλους

Οι φάκελοι σας επιτρέπουν να οργανώσετε εύκολα το iPad και τις ξεχωριστές εφαρμογές σε διαφορετικές κατηγορίες. Το κομψό μέρος είναι το iPad θα δημιουργήσει ένα προεπιλεγμένο όνομα φακέλου που είναι συχνά μια αρκετά καλή περιγραφή των εφαρμογών που περιέχει. Για να δημιουργήσετε ένα φάκελο, απλά κρατήστε το δάχτυλό σας κάτω από το εικονίδιο μιας εφαρμογής μέχρι να αρχίσουν να κουνήσουν όλες οι εφαρμογές. Στη συνέχεια, απλά σύρετε το επάνω από μια άλλη εφαρμογή και το iPad θα δημιουργήσει ένα φάκελο που περιέχει τις εφαρμογές . Για να προσθέσετε περισσότερες εφαρμογές στο φάκελο, απλώς να τις σύρετε και να τις αποθέσετε στο φάκελο που δημιουργήθηκε πρόσφατα.

Εδώ είναι όπου γίνεται πραγματικά δροσερό: Μπορείτε να σύρετε τους φακέλους στον κάτω δίσκο στην Αρχική οθόνη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα σύστημα μενού από τις αγαπημένες σας εφαρμογές, σύροντας πολλούς φακέλους στο δίσκο. Μπορείτε να οργανώσετε το iPad σας έτσι ώστε οι περισσότερες από τις εφαρμογές σας να είναι αποθηκευμένες σε φακέλους που ευθυγραμμίζονται στον κάτω δίσκο και οι πιο χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας να βρίσκονται στην πρώτη σελίδα της αρχικής οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγός νέου χρήστη για το iPad

Η iPad's Virtual Touchpad θα σας κάνει να ξεχάσετε το ποντίκι σας

Ξέρετε ότι υπάρχει ένα εικονικό Touchpad ενσωματωμένο στο iPad σας; Αυτό το touchpad μπορεί να μην είναι τόσο καλό όσο το πραγματικό πράγμα, αλλά είναι κοντά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οποτεδήποτε εμφανίζεται το πληκτρολόγιο οθόνης. Απλά κρατήστε δύο δάχτυλα κάτω στο πληκτρολόγιο και μετακινήστε τα γύρω από την οθόνη. Θα ξέρετε ότι ενεργοποιείται επειδή τα γράμματα του πληκτρολογίου θα σβήσουν.

Καθώς μετακινείτε τα δάχτυλά σας γύρω από την οθόνη, ο δρομέας θα κινηθεί μαζί τους. Αν πιέσετε και κρατήσετε για λίγο μια στιγμή πριν μετακινήσετε τα δάχτυλά σας, μπορείτε ακόμη και να επιλέξετε κείμενο με αυτόν τον τρόπο. Και δεν χρειάζεται να αγγίξετε τα δάχτυλά σας στο πραγματικό πληκτρολόγιο για να λειτουργήσει αυτό. Μπορείτε να αγγίξετε δύο δάχτυλα οπουδήποτε στην οθόνη για να ενεργοποιήσετε την επιφάνεια αφής.

Διαβάστε περισσότερα για το Virtual Touchpad

Επανεκκινήστε το iPad

Ξέρετε ότι μπορείτε να λύσετε περισσότερα προβλήματα με το iPad απλώς επανεκκινώντας από οποιοδήποτε άλλο βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων; Το iPad σας λειτουργεί αργά; Επανεκκινήστε το. Μία εφαρμογή τερματίζεται κάθε φορά που την εκκινείτε; Επανεκκινήστε το.

Δυστυχώς, είναι εύκολο να συγχέουμε τη θέση iPad σε λειτουργία αναστολής ως το ίδιο πράγμα με την επανεκκίνηση. Για να δώσετε πραγματικά στο iPad σας μια νέα εκκίνηση, μπορείτε να το επανεκκινήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα: (1) Κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake για μερικά δευτερόλεπτα. (2) Όταν το iPad σας ζητήσει να μετακινήσετε ένα κουμπί για τερματισμό λειτουργίας, ακολουθήστε τις οδηγίες. (3) Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα αφού η οθόνη σβήσει και κατόπιν κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake ξανά για να την εκκινήσετε ξανά. (4) Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple, μπορείτε να απελευθερώσετε το κουμπί Sleep / Wake. Η αρχική οθόνη του iPad θα εμφανιστεί στιγμιαία.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων iPad

Μειώστε τη φωτεινότητα για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής της μπαταρίας

Ένας γρήγορος τρόπος να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη μπαταρία του iPad σας είναι να μειώσετε τη φωτεινότητα της οθόνης. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad και επιλέγοντας "Display & Brightness" από το αριστερό μενού. (Αν έχετε παλαιότερο iPad, η επιλογή μπορεί να ονομαστεί "Φωτεινότητα & Ταπετσαρία".) Μπορείτε να μετακινήσετε το ρυθμιστικό για να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα. Όσο πιο αριστερά μετακινείτε το ρυθμιστικό, τόσο λιγότερη φωτεινότητα θα είναι η οθόνη (και κατά συνέπεια η λιγότερη ισχύς που θα χρησιμοποιήσει). Έχω δική μου σε περίπου 33%, αλλά η ρύθμισή σας θα εξαρτηθεί από το ποσό του φωτισμού περιβάλλοντος στο σπίτι σας και πόσο φωτεινό θα πρέπει να έχετε το iPad σας.

Διαβάστε περισσότερα: Συμβουλές για την εξοικονόμηση μπαταρίας

Απενεργοποίηση αγορών εντός εφαρμογής

Ένα πράγμα που κάθε γονέας πρέπει να ξέρει πώς να κάνει είναι να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα να κάνει αγορές εντός εφαρμογής στο iPad. Διαφορετικά, αυτό το φαινομενικά «ελεύθερο» παιχνίδι μπορεί να καταλήξει να κοστίζει δεκάδες ή ακόμα και εκατοντάδες δολάρια, αφού οι επτάχρονες σου αγοράσουν ένα μάτσο στο νόμισμα του παιχνιδιού στα 4,99 δολάρια ένα ποπ.

Ευτυχώς, είναι πολύ απλό να μην συμβεί αυτό. Πρώτον, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τα γονικά στοιχεία ελέγχου μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad σας και επιλέγοντας γενικά από το αριστερό μενού. Σε αυτήν την οθόνη, εντοπίστε περιορισμούς. Στο μενού περιορισμών, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε περιορισμούς, οι οποίοι θα σας ζητήσουν τέσσερις τετραψήφιο κωδικό πρόσβασης .

Μόλις ενεργοποιήσετε αυτούς τους γονικούς ελέγχους, πρόκειται απλώς για κύλιση προς τα κάτω της σελίδας έως ότου δείτε την επιλογή για αγορές εντός εφαρμογής. Όταν μετατοπίζετε αυτό το στοιχείο στις θέσεις εκτός λειτουργίας, οι περισσότερες εφαρμογές δεν θα εμφανίζουν ακόμη την οθόνη για την αγορά αντικειμένων μέσα στην εφαρμογή και εκείνοι που κάνουν θα αποτρέπονται από οποιαδήποτε συναλλαγή.

Διαβάστε περισσότερα: Οδηγίες για την απενεργοποίηση των αγορών εντός εφαρμογής

Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από το iPad σας

Θέλετε να πάτε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα; Μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από το iPad σας. Αυτό λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows και Mac. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε λογισμικό στον υπολογιστή σας καθώς και μια εφαρμογή στο iPad σας, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλό να το εγκαταστήσετε. Υπάρχει ακόμη και μια ελεύθερη λύση που δεν θα σας κοστίσει δεκάρα, αν και αν σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε εκτενώς, ίσως να θέλετε να πάτε με μια εξαιρετική λύση.

Διαβάστε περισσότερα: Ελέγξτε τον υπολογιστή σας από το iPad σας

Έργο Gutenburg

Το Project Gutenburg είναι ένα έργο για δωρεάν κυκλοφορία βιβλίων δημόσιου τομέα στον ψηφιακό κόσμο. Και αυτά τα βιβλία είναι διαθέσιμα μέσω του iBookstore, αν και (δυστυχώς) η Apple δεν κάνει αρκετά εύκολο να βρει αυτά τα βιβλία.

Μπορείτε να βρείτε μια λίστα με όλα τα δωρεάν βιβλία πηγαίνοντας στο κατάστημα στο iBookstore, επιλέγοντας περιήγηση και επιλέγοντας "Δωρεάν" από τις καρτέλες στην κορυφή. Δεν είναι όλα τα βιβλία εδώ από το Project Gutenburg - μερικά είναι μόνο βιβλία που οι νεότεροι δημιουργοί διανέμονται δωρεάν - αλλά θα δείτε πολλά που αναφέρονται αν προτιμάτε να περιηγηθείτε.

Το Project Gutenburg περιλαμβάνει πολλά σπουδαία βιβλία όπως οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων και οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Εάν έχετε ένα συγκεκριμένο βιβλίο στο μυαλό, μπορείτε απλά να το αναζητήσετε.

Διαβάστε περισσότερα: Τα καλύτερα Freebies που έρχονται με το iPad σας