Πώς να κάνετε Multitask σε ένα iPad

01 από 03

Πώς να ξεκινήσετε το Multitasking στο iPad

Screenshot του iPad

Το iPad κάνει ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός στην παραγωγικότητα με τη δυνατότητα να ανοίξει ταυτόχρονα δύο εφαρμογές στην οθόνη. Το iPad υποστηρίζει πολλαπλές μορφές πολλαπλών εντολών, συμπεριλαμβανομένης της γρήγορης εναλλαγής εφαρμογών, η οποία σας επιτρέπει να μεταβείτε γρήγορα ανάμεσα στις πρόσφατα χρησιμοποιούμενες εφαρμογές. Αλλά αν θέλετε να πάρετε την παραγωγικότητά σας μέχρι το "11", όπως θα έλεγε ο Nigel Tufnel, θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε το slide-over ή το split-view, και τα δύο που βάζουν δύο εφαρμογές στην οθόνη σας την ίδια στιγμή.

Πώς να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών

Ο πιο γρήγορος τρόπος εναλλαγής μεταξύ δύο εφαρμογών είναι να χρησιμοποιήσετε την βάση σύνδεσης του iPad. Μπορείτε να τραβήξετε την αποβάθρα ακόμα και όταν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή, σύροντάς την από το κάτω άκρο της οθόνης, προσέξτε να μην γλιστρήσετε πάρα πολύ ή θα αποκαλύψετε την οθόνη διαχείρισης εργασιών. Τα τρία εικονίδια εφαρμογών στην άκρα δεξιά της αποβάθρας θα είναι γενικά οι τρεις τελευταίες ενεργές εφαρμογές, επιτρέποντάς σας να κάνετε γρήγορη εναλλαγή μεταξύ τους.

Μπορείτε επίσης να μεταβείτε σε μια εφαρμογή που ανοίξατε πρόσφατα μέσω της οθόνης διαχείρισης εργασιών . Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, σύρετε το δάχτυλό σας από την κάτω άκρη προς το μέσο της οθόνης για να αποκαλύψετε αυτήν την οθόνη. Μπορείτε να σπρώξετε από αριστερά προς τα δεξιά και δεξιά προς τα αριστερά για να μετακινηθείτε στις εφαρμογές που χρησιμοποιήσατε πρόσφατα και να αγγίξετε οποιοδήποτε παράθυρο της εφαρμογής για να το φέρετε σε πλήρη οθόνη. Έχετε επίσης πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του iPad από αυτήν την οθόνη.

02 του 03

Πώς να προβάλετε δύο εφαρμογές στην οθόνη με τη μία

Screenshot του iPad

Η γρήγορη εναλλαγή εφαρμογών υποστηρίζεται από όλα τα μοντέλα iPad, αλλά θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα iPad Air, iPad Mini 2 ή iPad Pro για να εκτελέσετε πολλαπλές εργασίες slide-over, split-view ή picture-in-a-picture. Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσετε το multitasking είναι με την αποβάθρα, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την οθόνη διαχείρισης εργασιών.

Θα προτιμούσατε να διαιρέσετε την οθόνη; Έχοντας μια εφαρμογή σε ένα πλωτό παράθυρο πάνω από μια εφαρμογή πλήρους οθόνης μπορεί να είναι μεγάλη για ορισμένες εργασίες, αλλά μπορεί επίσης (κυριολεκτικά!) Να πάρει τον δρόμο σε άλλες φορές. Μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα συνδέοντας την εφαρμογή επί της εκατέρωθεν της εφαρμογής πλήρους οθόνης ή ακόμα και διαιρώντας την οθόνη σε δύο εφαρμογές.

03 του 03

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία "εικόνα σε εικόνα" στο iPad

Η λειτουργία Picture in Picture σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το iPad ως κανονικό - ξεκινώντας τις εφαρμογές και κλείνοντας τις - όλοι ενώ παρακολουθείτε ένα βίντεο.

Το iPad είναι επίσης ικανό για multitasking σε εικόνα-σε-εικόνα. Η εφαρμογή από την οποία προβάλλετε βίντεο με ροή θα πρέπει να υποστηρίζει την εικόνα σε εικόνα. Αν το κάνει, η εικόνα σε εικόνα θα ενεργοποιηθεί κάθε φορά που βλέπετε βίντεο σε αυτήν την εφαρμογή και κλείνετε την εφαρμογή χρησιμοποιώντας το κουμπί "Αρχική σελίδα" .

Το βίντεο θα συνεχίσει να παίζει σε ένα μικρό παράθυρο στην οθόνη και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το iPad ως κανονικό ενώ παίζει. Μπορείτε να επεκτείνετε ακόμη και το βίντεο χρησιμοποιώντας τη χειρονομία τσίμπημα-ζουμ , η οποία επιτυγχάνεται τοποθετώντας τον αντίχειρα και τον δείκτη μαζί στο βίντεο και στη συνέχεια μετακινώντας τον αντίχειρα και το δάχτυλο, ενώ τα κρατάτε στην οθόνη του iPad. Το παράθυρο βίντεο μπορεί να επεκταθεί περίπου διπλάσιο από το αρχικό του μέγεθος.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το δάκτυλό σας για να σύρετε το βίντεο σε οποιαδήποτε γωνία της οθόνης. Προσέξτε να μην το σύρετε από την πλευρά της οθόνης. Το βίντεο θα συνεχίσει να παίζει, αλλά θα κρυφτεί με ένα μικρό παράθυρο σαν συρτάρι που παραμένει στην οθόνη. Αυτό το μικρό τμήμα του παραθύρου σας δίνει μια λαβή για να τον τραβήξετε πίσω στην οθόνη χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας.

Εάν πατήσετε το βίντεο, θα δείτε τρία κουμπιά: ένα κουμπί για την αναπαραγωγή του βίντεο σε λειτουργία πλήρους οθόνης, ένα κουμπί αναπαραγωγής / παύσης και ένα κουμπί για να σταματήσει το βίντεο, το οποίο κλείνει το παράθυρο.