Εναλλαγή μεταξύ ακριβών δρομέων και τυπικών δρομέων στο Photoshop CC

Μπορεί να θέλετε να αλλάξετε τον δρομέα ενός εργαλείου για λεπτομερή εργασία

Μερικές φορές, όταν χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο στο Adobe Photoshop CC, ο δρομέας σας παίρνει την εμφάνιση του εργαλείου - το εργαλείο σταγονόμετρου μοιάζει με ένα σταγονόμετρο και το εργαλείο μανδρών μοιάζει με ένα άκρο στυλό, για παράδειγμα. Οι δείκτες άλλων εργαλείων εμφανίζουν έναν κύκλο στην εικόνα, που υποδεικνύει την περιοχή με τα εφέ του εργαλείου. Εάν προτιμάτε πιο ακριβή μέθοδο εργασίας, πατήστε το πλήκτρο κλειδώματος των κεφαλαίων στο πληκτρολόγιο αφού επιλέξετε ένα εργαλείο για να αλλάξετε τον τυπικό δρομέα σε έναν ακριβή δρομέα. Αυτό σας δίνει ένα εργαλείο crosshair που είναι πολύ πιο εύκολο στη χρήση, όταν θέλετε να κάνετε λεπτομερή, up-close εργασία σε μια εικόνα. Αγγίξτε ξανά το πλήκτρο κλειδώματος των κεφαλαίων για να επιστρέψετε τον ακριβή δρομέα στον τυπικό δρομέα.

Αν βρείτε τον κέρσορα σας να αλλάζει ανεξήγητα από το σχήμα της βούρτσας σε σταυρωτά ή αντίστροφα, ίσως πιέσατε κατά λάθος το κλειδί κλειδώματος των καπακιών. Αγγίξτε ξανά.

Εργαλεία με ακριβείς ρυθμίσεις

Ένας ακριβής δρομέας είναι διαθέσιμος για πολλά εργαλεία βούρτσας του Photoshop CC, εργαλεία με βούρτσα ή άλλα εργαλεία. Η χρήση ενός ακριβούς δρομέα είναι χρήσιμη όταν είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μια διαδρομή βούρτσας σε ένα συγκεκριμένο σημείο μιας εικόνας ή να δοκιμάσετε τις τιμές χρώματος ενός εικονοστοιχείου. Τα εργαλεία που έχουν ακριβείς δυνατότητες δρομέα περιλαμβάνουν:

Εάν αλλάξετε το εργαλείο σταγονόμετρου σε ακριβή δρομέα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το μέγεθος δείγματος στις επιλογές εργαλείων. Εκτός αν ψάχνετε για ένα εικονοστοιχείο, δεν θέλετε ένα δείγμα σημείων. Ο λόγος είναι ότι το δείγμα θα είναι το ακριβές χρώμα του ενιαίου εικονοστοιχείου που λαμβάνεται από δειγματοληψία - ίσως να μην επιλέγετε το χρώμα που θέλετε. Αντ 'αυτού, επιλέξτε είτε το Μέσο μέγεθος 3 x 3 ή το Μέσο μέγεθος μέσου δείγματος 5 x 5 . Αυτό ενημερώνει το Photoshop να εξετάσει τα τρία ή πέντε εικονοστοιχεία που περιβάλλουν το σημείο δειγματοληψίας και να υπολογίσει το μέσο όρο όλων των τιμών χρώματος για τα εικονοστοιχεία του δείγματος.

Αλλαγή ρυθμίσεων ακριβούς δρομέα

Εάν η ροή εργασίας σας είναι τέτοια που χρειάζεστε πλήρη ακρίβεια όλη την ώρα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις Προτιμήσεις Photoshop να χρησιμοποιούν μόνο ακριβείς δρομείς. Δείτε πώς:

  1. Κάντε κλικ στο Photoshop CC στη γραμμή μενού και επιλέξτε Προτιμήσεις .
  2. Κάντε κλικ στο Δρομείς στο αναπτυσσόμενο μενού για να ανοίξετε μια οθόνη προτιμήσεων.
  3. Επιλέξτε δρομείς στο αριστερό πλαίσιο της οθόνης προτιμήσεων.
  4. Επιλέξτε Ακρίβεια στην ενότητα " Δρομείς ζωγραφικής " και στην επιλογή " Ακρίβεια" στην ενότητα " Άλλοι δείκτες ".