Πώς να χρησιμοποιήσετε τις προεπιλογές εργαλείου του Photoshop

01 από 04

Ανοίξτε την παλέτα προεπιλογών εργαλείων

Εφαρμογή παλέτας προεπιλογών εργαλείου Photoshop.

Η δημιουργία προκαθορισμένων εργαλείων στο Photoshop είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να επιταχύνετε τη ροή εργασίας σας και να θυμάστε τις αγαπημένες σας και τις πιο χρησιμοποιούμενες ρυθμίσεις. Μια προεπιλογή εργαλείου είναι μια ονομαστική, αποθηκευμένη έκδοση ενός εργαλείου και ειδικές σχετικές ρυθμίσεις, όπως πλάτος, αδιαφάνεια και μέγεθος πινέλου.

Για να εργαστείτε με τις προεπιλογές εργαλείων, ανοίξτε πρώτα την παλέτα προεπιλογών εργαλείων μεταβαίνοντας στο "Παράθυρο> Προεπιλογές εργαλείων". Ανάλογα με το τρέχον εργαλείο που έχετε επιλέξει στη γραμμή εργαλείων του Photoshop, η παλέτα προεπιλογών θα εμφανίσει είτε μια λίστα προεπιλογών είτε ένα μήνυμα που δεν υπάρχουν προεπιλογές για το τρέχον εργαλείο. Ορισμένα εργαλεία Photoshop έρχονται με ενσωματωμένες προεπιλογές, και άλλοι όχι.

02 από 04

Πειραματιστείτε με προεπιλεγμένες προεπιλογές εργαλείων

Προεπιλογές εργαλείου περικοπής.

Μπορείτε να ρυθμίσετε προκαθορισμένες ρυθμίσεις για σχεδόν οποιοδήποτε εργαλείο στο Photoshop. Δεδομένου ότι το εργαλείο καλλιέργειας έρχεται με μερικές απλές προεπιλογές, είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης. Επιλέξτε το εργαλείο περικοπής στη γραμμή εργαλείων και παρατηρήστε τη λίστα προκαθορισμένων προεπιλογών στην παλέτα προεπιλογών εργαλείου. Είναι διαθέσιμα τα τυπικά μεγέθη καλλιεργειών όπως τα 4x6 και 5x7. Κάντε κλικ σε μία από τις επιλογές και οι τιμές θα συμπληρώσουν αυτόματα τα πεδία ύψους, πλάτους και ανάλυσης της γραμμής εργαλείων καλλιέργειας. Αν κάνετε κλικ σε μερικά από τα άλλα εργαλεία του Photoshop, όπως το πινέλο και η κλίση, θα δείτε περισσότερες προκαθορισμένες προεπιλογές.

03 του 04

Δημιουργία προεπιλογών του δικού σας εργαλείου

Ενώ μερικές από τις προκαθορισμένες προεπιλογές είναι φυσικά χρήσιμες, η πραγματική ισχύς αυτής της παλέτας δημιουργεί τις δικές σας προρυθμίσεις εργαλείων. Επιλέξτε ξανά το εργαλείο περικοπής, αλλά αυτή τη φορά, πληκτρολογήστε τις δικές σας τιμές στα πεδία που βρίσκονται στην κορυφή της οθόνης σας. Για να δημιουργήσετε μια νέα προεπιλεγμένη συλλογή από αυτές τις τιμές, κάντε κλικ στο εικονίδιο "Δημιουργία νέας προεπιλογής εργαλείου" στο κάτω μέρος της παλέτας προεπιλογών εργαλείου. Αυτό το εικονίδιο επισημαίνεται με κίτρινο χρώμα στο στιγμιότυπο οθόνης. Το Photoshop θα συστήσει αυτόματα ένα όνομα για την προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το μετονομάσετε ώστε να ταιριάζει στη χρήση. Αυτό μπορεί να έρθει χρήσιμο εάν συχνά περικόπτετε εικόνες με το ίδιο μέγεθος για έναν πελάτη ή ένα έργο.

Αφού καταλάβετε την έννοια της προεπιλογής, είναι εύκολο να δείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι. Δοκιμάστε να δημιουργήσετε προρυθμίσεις για μια ποικιλία εργαλείων και θα δείτε ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταβλητών. Η χρήση αυτής της λειτουργίας θα σας επιτρέψει να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας γεμίσματα, τα εφέ κειμένου, τα μεγέθη των πινέλων και τα σχήματα, ακόμα και τις ρυθμίσεις για τις σκουπίδια.

04 του 04

Επιλογές παλέτας προεπιλογών εργαλείου

Το μικρό βέλος στην επάνω δεξιά γωνία του εργαλείου προεπιλογής παλέτα, το οποίο επισημαίνεται στο στιγμιότυπο οθόνης, σας δίνει ορισμένες επιλογές για την αλλαγή της προβολής παλετών και των προεπιλογών σας. Κάντε κλικ στο βέλος για να αποκαλύψετε επιλογές για μετονομασία προεπιλογών, προβολή διαφορετικών στυλ λίστας και ακόμη και αποθήκευση και φόρτωση σετ προεπιλογών. Συχνά, δεν θέλετε να προβάλλετε όλες τις προεπιλογές σας όλες τις εποχές, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιλογές αποθήκευσης και φόρτωσης για τη δημιουργία προκαθορισμένων ομάδων για συγκεκριμένα έργα ή στυλ. Θα δείτε ότι υπάρχουν ήδη ορισμένες προεπιλεγμένες ομάδες στο Photoshop.

Η χρήση των προεπιλογών εργαλείων μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο, αποφεύγοντας την ανάγκη εισαγωγής λεπτομερών μεταβλητών για κάθε χρήση ενός εργαλείου, ειδικά όταν επαναλαμβάνετε εργασίες και στυλ.