Δουλεύοντας ως συγκρατητής ως σχεδιαστής

Ένα εγγυημένο εισόδημα και οι μακροπρόθεσμες σχέσεις έρχονται με συγκρατητές

Ορισμένοι ανεξάρτητοι σχεδιαστές γραφικών εργάζονται σε συγκρατητή. Ο πελάτης και ο σχεδιαστής συνάπτουν σύμβαση που καλύπτει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (όπως μήνα ή έτος) ή ορισμένο αριθμό ωρών εργασίας (όπως 10 ώρες την εβδομάδα) ή για ένα συγκεκριμένο τρέχον έργο που εκτελούνται για ένα σύνολο, συνήθως προπληρωμένο τέλος.

Οφέλη από έναν Διακοσμητή για τον Πελάτη

Οφέλη από έναν συγκρατητή για το σχεδιαστή γραφικών

Εργασία στον συγκρατητή

Ένας πελάτης και σχεδιαστής μπορεί να αποφασίσει σχετικά με έναν αντισυμβαλλόμενο για σχεδόν οποιοδήποτε είδος έργου. Μερικοί συνηθισμένοι τύποι περιλαμβάνουν μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο , διατήρηση ιστοτόπου, διαχείριση συνεχών ή εποχιακών διαφημιστικών καμπανιών ή εργασία σε μακροπρόθεσμο έργο όπως ανάπτυξη εμπορικών υλικών, ιστοτόπου και άλλων εγγράφων μάρκετινγκ και εσωτερικού για μια νέα επιχείρηση.

Το συμβολαιο

Όπως συμβαίνει με όλα τα έργα γραφικού σχεδιασμού , χρησιμοποιήστε μια σύμβαση. Η σύμβαση επιμέλειας πρέπει να διευκρινίζει τους όρους της σχέσης εργασίας, το ποσό του δικαιούχου (τέλος), πόσο συχνά και πότε καταβάλλεται (μηνιαία, εβδομαδιαία κ.λπ.) και τι καλύπτει το τέλος.

Για οποιαδήποτε διάρκεια της σύμβασης, πρέπει να διευκρινίζεται ο αριθμός ωρών, ημερών ή άλλων χρονικών περιόδων για τις οποίες διατηρείται ο χρόνος και η τεχνογνωσία του σχεδιαστή. Ο σχεδιαστής πρέπει να παρακολουθεί το χρόνο του για να βεβαιωθεί ότι ο πελάτης παίρνει αυτό που πληρώνουν. Η σύμβαση θα πρέπει να καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο κατά τον οποίο ο σχεδιαστής αναφέρει τις ώρες εργασίας που πραγματοποίησε βάσει της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένων των υπεραναλήψεων.

Εάν ο πελάτης απαιτεί ώρες πέραν εκείνων που συμφωνήθηκαν για τον υπόχρεο, θα πληρώσουν με τον ίδιο ρυθμό, θα επιστραφούν στην επόμενη πληρωμή ή θα χρεωθούν ξεχωριστά και θα πληρωθούν αμέσως; Ή θα αφαιρεθούν αυτές οι ώρες από το έργο του επόμενου μήνα;

Πείτε ότι ο πελάτης πληρώνει 20 ώρες το μήνα αλλά χρησιμοποιεί μόνο 15 ώρες ένα μήνα. Η σύμβαση πρέπει να καλύπτει τα ενδεχόμενα. Οι ώρες μεταφέρονται στον επόμενο μήνα ή είναι απλά μια απώλεια για τον πελάτη; Ή, τι εάν ο σχεδιαστής δεν ήταν διαθέσιμος λόγω ασθένειας ή άλλων λόγων που δεν προκλήθηκαν από τον πελάτη;

Εκτός από τα θέματα που αφορούν τα χρήματα, η σύμβαση καλύπτει ακριβώς τι είδους υπηρεσίες παρέχονται στον αντισυμβαλλόμενο. Θα μπορούσε να είναι ένα ενιαίο, μακροπρόθεσμο έργο ή μια σειρά μικρότερων θέσεων εργασίας που γίνονται σε επαναλαμβανόμενη βάση, όπως οι τακτικές ενημερώσεις των φυλλαδίων πωλήσεων, τα τριμηνιαία ενημερωτικά δελτία πελατών και οι ετήσιες εργασίες σχετικά με την ετήσια έκθεση του πελάτη. Μπορεί επίσης να είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τι δεν καλύπτεται, όπως όταν ο σχεδιαστής θα είναι υπεύθυνος μόνο για εργασίες εκτύπωσης και όχι για έργα που σχετίζονται με το Web.

Δεν είναι όλοι οι σχεδιαστές ή οι πελάτες που θα θέλουν να εργαστούν για το φύλακας, αλλά είναι μια έγκυρη επιχειρηματική συμφωνία με οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Περισσότερα σχετικά με την εργασία σε συγκρατητή