Ο πλήρης οδηγός για Android Auto

Google Maps, φωνητικές εντολές, μηνύματα και άλλα στο αυτοκίνητό σας

Το Android Auto είναι μια εφαρμογή ψυχαγωγίας και πλοήγησης που είναι διαθέσιμη στο smartphone και στην οθόνη του αυτοκινήτου σας. Εάν οδηγείτε ένα σχετικά καινούργιο αυτοκίνητο ή ενοικιάζετε αυτοκίνητα, έχετε βιώσει αυτό που ονομάζεται σύστημα πληροφοριών ψυχαγωγίας, το οποίο προσφέρει πλοήγηση στην οθόνη, ραδιοχειριστές, κλήσεις ανοιχτής ακρόασης και πολλά άλλα. Τις περισσότερες φορές, η οθόνη που χρησιμοποιείτε για να φτάσετε στη διεπαφή δεν είναι οθόνη αφής - πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν επιλογέα στη μεσαία κονσόλα ή το τιμόνι και συχνά είναι δύσκολο.

Για να χρησιμοποιήσετε το Android Auto, χρειάζεστε συμβατό ραδιόφωνο αυτοκινήτου ή μετά την αγορά και ένα τηλέφωνο Android που λειτουργεί με 5.0 (Lollipop) ή υψηλότερο. Μπορείτε να συνδέσετε το smartphone Android με το αυτοκίνητο ή το ραδιόφωνο και η διεπαφή Android Auto να εμφανίζεται στην οθόνη του αυτοκινήτου σας ή απλά να τοποθετήσετε το smartphone στο ταμπλό. Εάν οδηγείτε ένα συμβατό αυτοκίνητο, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα χειριστήρια του τιμονιού. Η Google έχει μια λίστα συμβατών οχημάτων που περιλαμβάνει μάρκες όπως η Acura, η Audi, η Buick, η Chevrolet, η Ford, η Volkswagen και η Volvo. Οι κατασκευαστές aftermarket περιλαμβάνουν τις Kenwood, Pioneer και Sony.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

Λόγω κανονισμών σχετικά με τα συστήματα πληροφοριών ψυχαγωγίας αυτοκινήτων, υπάρχουν πολλοί περιορισμοί σε ό, τι μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη και σε τι μπορούν να αλληλεπιδράσουν οι οδηγοί για να μειώσουν την αποσπασματική οδήγηση. Η ιδέα πίσω από το Android Auto είναι να βοηθά τους οδηγούς να περιηγούνται, να παίζουν μουσική και να κάνουν κλήσεις με ασφάλεια ενώ είναι στο δρόμο για να μην προσθέτουν περισσότερες περισπασμούς.

Πλοήγηση Χαρτών Google

Έχοντας τους Χάρτες Google ως το λογισμικό πλοήγησής σας είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα. Παρέχετε την εφαρμογή GPS που πιθανώς χρησιμοποιείτε για περπάτημα, διαμετακόμιση και οδηγίες οδήγησης ούτως ή άλλως, με φωνητική καθοδηγούμενη πλοήγηση, ειδοποιήσεις κυκλοφορίας και καθοδήγηση λωρίδων. Επίσης, μπορείτε να επωφεληθείτε από το GPS και την ταχύτητα του τροχού του οχήματός σας, το οποίο είναι πιο ακριβές και εξοικονομεί χρόνο ζωής της μπαταρίας. Όπως επισημαίνει η έκθεση Consumer Reports, έχετε επίσης πρόσβαση σε δωρεάν ενημερώσεις χάρτη, οι οποίες είναι συχνά δαπανηρές ή κουραστική για λήψη. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε έξοδο από την εφαρμογή Χάρτες Google κατά την πλοήγηση, εάν θέλετε να ελέγξετε τις ειδοποιήσεις ή να αλλάξετε τη μουσική. Ένας αναθεωρητής στο TechRadar σημειώνει ότι αυτό δημιουργεί μια κάρτα πλοήγησης στην αρχική οθόνη του Android Auto, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε γρήγορα στην εφαρμογή ή να προβάλετε ειδοποιήσεις από τη σειρά σας.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κατοχής της Google στο αυτοκίνητό σας είναι ότι το Android Auto θα θυμάται τις πρόσφατες αναζητήσεις σας και έτσι θα σας προτείνει οδηγίες ή προορισμούς κατά την εκκίνηση των Χαρτών Google. Το Android Auto μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πότε το όχημά σας βρίσκεται στο Πάρκο και θα ενεργοποιήσει περισσότερες επιλογές, καθώς δεν χρειάζεται να κρατάτε τα μάτια σας στο δρόμο. Σύμφωνα με την Ars Technica, αυτό περιλαμβάνει μια πλήρη μπάρα αναζήτησης και πληκτρολόγιο οθόνης. οι επιλογές θα διαφέρουν ανάλογα με την εφαρμογή.

Διασκέδαση εντός αυτοκινήτου

Η Μουσική Google Play είναι επί του σκάφους και εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ την υπηρεσία, μπορεί να έχετε δικαίωμα δοκιμής δωρεάν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές εκτός της Google, όπως Amazon Music, Audible (ηχητικά βιβλία), Pandora, Spotify και ραδιόφωνο Stitcher για Podcasts. Αν θέλετε να ακούσετε AM / FM ή δορυφορικό ραδιόφωνο, πρέπει να μεταβείτε στο σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να είναι κουραστικό. Εδώ ελπίζουμε ότι η Google βρίσκει έναν τρόπο να ενσωματώσει αυτό το δρόμο.

Ειδοποιήσεις, τηλεφωνικές κλήσεις, μηνύματα, εντολές φωνής και κείμενο προς ομιλία

Από την άλλη πλευρά, οι τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς χέρια συμβαίνουν μέσω Bluetooth. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις πρόσφατες κλήσεις καθώς και σε ένα τηλεφωνικό πληκτρολόγιο για επαφές που δεν καλείτε πολύ συχνά. Οι ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν αναπάντητες κλήσεις, ειδοποιήσεις κειμένου, ενημερώσεις καιρού και μουσικά κομμάτια. Η οθόνη εμφανίζει επίσης την ώρα καθώς και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου και την ισχύ του σήματος. Υπάρχει επίσης ένα επίμονο εικονίδιο μικροφώνου για φωνητικές αναζητήσεις. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη φωνητική αναζήτηση λέγοντας "OK Google" όπως θα κάνατε σε ένα smartphone Android ή πατώντας το εικονίδιο του μικροφώνου ή χρησιμοποιώντας ένα κουμπί του τιμονιού εάν έχετε ένα συμβατό όχημα. Μόλις το κάνετε, μπορείτε να ζητήσετε μια ερώτηση ή να χρησιμοποιήσετε μια φωνητική εντολή, όπως "στείλετε ένα μήνυμα στη Molly στο δρόμο μου" ή "ποια είναι η πρωτεύουσα της Δυτικής Βιρτζίνια;" Ο τελευταίος είναι ένας τρόπος να διασκεδάσετε όταν οδηγείτε σόλο. Το Android Auto σβήνει τη μουσική και απενεργοποιεί τη θερμότητα ή τον κλιματισμό, ώστε να μπορεί να ακούει τις φωνητικές σας εντολές και αναζητήσεις. Υποστηρίζει επίσης μια χούφτα εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτου μέρους, συμπεριλαμβανομένων των WeChat και WhatsApp.

Ένα θέμα που έχει ο αναλυτής της Ars Technica είναι με απαντήσεις στο μήνυμα. Όταν λαμβάνετε ένα μήνυμα κειμένου, σας διαβάζεται από μια μηχανή κειμένου σε ομιλία. Για να απαντήσετε, πρέπει να πείτε "απάντηση" και στη συνέχεια να περιμένετε να πει "OK, ποιο είναι το μήνυμά σας;" Δεν μπορείτε να πείτε απλώς "να σας απαντήσει σύντομα". Το Android Auto δεν εμφανίζει το πραγματικό κείμενο των εισερχόμενων μηνυμάτων, οπότε αν λέτε "απάντηση", είναι πιθανό το μήνυμά σας να φτάσει σε λάθος άτομο.

Εάν δεν είστε αρκετά τυχερός για να λάβετε ένα μήνυμα κειμένου που περιέχει έναν σύνδεσμο, ο κινητήρας θα διαβάσει ολόκληρο το πράγμα, επιστολή με γράμμα, κάθετο με κάθετο. (Η HTTPS COLON SLASH SLASH WWW - έχετε την ιδέα.) Η Google χρειάζεται να καταλάβει έναν τρόπο αναγνώρισης των συνδέσμων, καθώς η ανάγνωση μιας ολόκληρης διεύθυνσης URL δεν είναι μόνο απίστευτα ενοχλητική αλλά και εντελώς άχρηστη.