Πώς να συνδεθείτε σε ένα VPN στο Android

Κάντε ένα απλό βήμα για να προστατεύσετε το απόρρητό σας

Είναι πιθανό ότι έχετε συνδέσει την κινητή συσκευή ή το φορητό υπολογιστή σας με ένα μη ασφαλές hotspot Wi-Fi, είτε πρόκειται για ένα τοπικό καφέ, αεροδρόμιο ή άλλο δημόσιο χώρο. Το δωρεάν Wi-Fi είναι σχεδόν πανταχού παρόν στις περισσότερες πόλεις και κοινότητες των ΗΠΑ, αλλά επειδή αυτά τα hotspots είναι ευάλωτα σε χάκερ που μπορούν να κάνουν σήραγγες στη σύνδεση και να δουν την κοντινή online δραστηριότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε το δημόσιο Wi-Fi. είναι μια μεγάλη ευκολία και σας βοηθά να μειώσετε την κατανάλωση δεδομένων και να κρατήσετε τον λογαριασμό σας υπό έλεγχο. Όχι, αυτό που χρειάζεστε είναι ένα VPN .

Σύνδεση σε ένα VPN κινητής τηλεφωνίας

Μόλις επιλέξετε μια εφαρμογή και την εγκαταστήσετε, θα πρέπει να την ενεργοποιήσετε κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην εφαρμογή που επιλέξατε για να ενεργοποιήσετε το VPN για κινητά. Ένα σύμβολο VPN (ένα κλειδί) θα εμφανιστεί στο επάνω μέρος της οθόνης σας για να υποδείξει πότε είστε συνδεδεμένοι.

Η εφαρμογή σας θα σας ειδοποιήσει κάθε φορά που η σύνδεσή σας δεν είναι ιδιωτική, ώστε να γνωρίζετε πότε είναι καλύτερο να συνδεθείτε. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε ένα VPN χωρίς να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή τρίτου μέρους σε μερικά απλά βήματα.

Σημείωση: Οι παρακάτω οδηγίες πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, κλπ.

  1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις του smartphone σας και πατήστε περισσότερα στην ενότητα Wireless & Networks και, στη συνέχεια, επιλέξτε VPN.
  2. Θα δείτε δύο επιλογές εδώ: Basic VPN και Advanced IPsec VPN. Η πρώτη επιλογή είναι όπου μπορείτε να διαχειριστείτε εφαρμογές τρίτων και να συνδεθείτε σε δίκτυα VPN. Η τελευταία επιλογή σας επιτρέπει επίσης να συνδεθείτε χειροκίνητα σε ένα VPN, αλλά προσθέτει μια σειρά προηγμένων ρυθμίσεων.
  3. Κάτω από το Βασικό VPN, πατήστε την επιλογή Προσθήκη VPN στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης.
  4. Στη συνέχεια, δώστε στη σύνδεση VPN ένα όνομα.
  5. Στη συνέχεια, επιλέξτε τον τύπο σύνδεσης που χρησιμοποιεί το VPN.
  6. Στη συνέχεια, εισάγετε τη διεύθυνση διακομιστή του VPN.
  7. Μπορείτε να προσθέσετε όσες συνδέσεις VPN θέλετε και να αλλάξετε εύκολα μεταξύ τους.
  8. Στη βασική ενότητα VPN, μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια ρύθμιση που ονομάζεται " VPN με δυνατότητα σύνδεσης ", η οποία είναι ακριβώς αυτό που σημαίνει. Αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει την κίνηση μέσω δικτύου μόνο εάν είστε συνδεδεμένοι σε ένα VPN, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει εάν βλέπετε συχνά ευαίσθητες πληροφορίες στο δρόμο. Σημειώστε ότι αυτή η λειτουργία λειτουργεί μόνο όταν χρησιμοποιείτε μια σύνδεση VPN που ονομάζεται "L2TP / IPSec".
  9. Εάν διαθέτετε συσκευή Nexus με Android 5.1 ή νεότερη έκδοση ή μία από τις συσκευές Google Pixel , μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λειτουργία που ονομάζεται Wi-Fi Assistant, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένα ενσωματωμένο VPN. Μπορείτε να το βρείτε στις ρυθμίσεις σας στο Google και στο Networking. Ενεργοποιήστε εδώ το Wi-Fi Assistant και, στη συνέχεια, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε μια ρύθμιση που ονομάζεται "διαχείριση αποθηκευμένων δικτύων", πράγμα που σημαίνει ότι θα συνδεθεί αυτόματα σε δίκτυα που έχετε χρησιμοποιήσει πριν.

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν overkill, αλλά η ασφάλεια κινητής τηλεφωνίας είναι σοβαρή και ποτέ δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί τη μεγάλη διαθεσιμότητα δωρεάν Wi-Fi. Και με πολλές δωρεάν επιλογές, δεν υπάρχει καμία ζημιά στο να προσπαθήσουμε τουλάχιστον να βγούμε έξω.

Τι είναι ένα VPN και γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα;

Το VPN αντιπροσωπεύει εικονικό ιδιωτικό δίκτυο και δημιουργεί μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη σύνδεση, ώστε κανένας άλλος, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών χάκερ, να μην μπορεί να δει τι κάνετε. Ίσως έχετε χρησιμοποιήσει έναν πελάτη VPN πριν για να συνδεθείτε απομακρυσμένα σε ένα εταιρικό Intranet ή σε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS).

Εάν βρίσκεστε συχνά συνδεδεμένοι σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi, θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα VPN κινητής τηλεφωνίας στο smartphone σας. Είναι επίσης καλή ιδέα να εξετάσετε κρυπτογραφημένες εφαρμογές για την περαιτέρω προστασία του απορρήτου σας . Τα δίκτυα VPN χρησιμοποίησαν μια διαδικασία που ονομάζεται σήραγγα για να σας δώσουν μια ιδιωτική σύνδεση σε μια συσκευή συνδεδεμένη στο Διαδίκτυο, είτε έχετε πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα εργασίας, κάνετε κάποια τραπεζική είτε εργάζεστε σε οτιδήποτε θέλετε να προστατεύσετε από αδιάκριτα μάτια.

Για παράδειγμα, εάν ελέγχετε το υπόλοιπο της τράπεζάς σας ή το λογαριασμό της πιστωτικής σας κάρτας όταν είστε συνδεδεμένοι σε ένα δημόσιο σημείο πρόσβασης Wi-Fi, ένας χάκερ που κάθεται στο επόμενο τραπέζι θα μπορούσε να δει τη δραστηριότητά σας (όχι κυριολεκτικά, αλλά χρησιμοποιώντας εξελιγμένα εργαλεία, τα ασύρματα σήματα). Υπήρξαν επίσης περιπτώσεις όπου οι χάκερ δημιουργούν ένα ψεύτικο δίκτυο, συχνά θα έχουν παρόμοιο όνομα, όπως "coffeeshopguest" αντί για "coffeeshopnetwork". Αν συνδέσετε το λάθος, ο χάκερ θα μπορούσε να κλέψει τους κωδικούς πρόσβασης και τον αριθμό λογαριασμού σας και να αποσύρει τα χρήματα ή να κάνει ψευδείς χρεώσεις μαζί σας, όσους δεν είναι σοφοί, μέχρι να λάβετε ειδοποίηση από την τράπεζά σας.

Η χρήση ενός VPN για κινητά μπορεί επίσης να εμποδίσει τους ιχνηλάτες διαφήμισης, οι οποίοι είναι ως επί το πλείστον μια ενόχληση, αλλά παραβιάζουν το απόρρητό σας. Ίσως έχετε παρατηρήσει διαφημίσεις για προϊόντα που έχετε δει πρόσφατα ή έχετε αγοράσει μετά από σας σε όλο τον ιστό. Είναι κάτι περισσότερο από λίγο ανησυχητικό.

Καλύτερες εφαρμογές VPN

Υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN, αλλά ακόμη και οι εφαρμογές που πληρώνονται δεν είναι υπερβολικά δαπανηρές. Το κορυφαίο Avira Phantom VPN από το AVIRA και το NordVPN από το NordVPN κρυπτογραφούν την σύνδεσή σας και τη θέση σας για να εμποδίσετε τους άλλους να σκοντάψουν ή να κλέψουν τις πληροφορίες σας. Και τα δύο αυτά δίκτυα Android VPN προσφέρουν ένα ευεργετικό πλεονέκτημα: τη δυνατότητα αλλαγής της τοποθεσίας σας, ώστε να μπορείτε να βλέπετε περιεχόμενο που ενδέχεται να αποκλειστεί στην περιοχή σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να παρακολουθήσετε μια εκπομπή στο BBC που δεν θα κάνει το δρόμο της προς τις ΗΠΑ για αρκετούς μήνες (σκεφτείτε Downton Abbey) ή να δείτε ένα αθλητικό γεγονός που συνήθως δεν μεταδίδεται στην περιοχή σας. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι παράνομη. ελέγξτε τους τοπικούς νόμους.

Το Avira Phantom VPN διαθέτει μια δωρεάν επιλογή που σας δίνει μέχρι και 500 MB δεδομένων ανά μήνα. Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην εταιρεία για να λάβετε 1 GB δωρεάν δεδομένων κάθε μήνα. Αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχει ένα σχέδιο $ 10 ανά μήνα που προσφέρει απεριόριστα δεδομένα.

Το NordVPN δεν διαθέτει δωρεάν σχέδιο, αλλά οι πληρωμένες επιλογές του περιλαμβάνουν όλα τα απεριόριστα δεδομένα. Τα σχέδια γίνονται φθηνότερα όσο περισσότερο πραγματοποιείτε τη δέσμευσή σας. Μπορείτε να επιλέξετε να πληρώσετε 11,95 δολάρια για ένα μήνα εάν θέλετε να δοκιμάσετε την υπηρεσία. Στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε $ 7 το μήνα για έξι μήνες ή $ 5,75 το μήνα για ένα έτος (2018 τιμές). Σημειώστε ότι το NordVPN προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών, αλλά ισχύει μόνο για τα σχέδια γραφείου.

Η εύχρηστη ονομασία Ιδιωτική υπηρεσία πρόσβασης VPN Internet Access σάς επιτρέπει να προστατεύετε ταυτόχρονα έως και πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των επιτραπέζιων και των κινητών συσκευών. Σας επιτρέπει ακόμη και να πληρώνετε το λογαριασμό σας ανώνυμα. Υπάρχουν τρία σχέδια: 6,95 δολάρια το μήνα, 5,99 δολάρια το μήνα εάν δεσμευθείτε σε έξι μήνες και 3,33 δολάρια ανά μήνα για ετήσιο πρόγραμμα (2018 τιμές).