Πώς να προστατεύσετε το iPad σας από κακόβουλο λογισμικό και ιούς

Αποτρέψτε το κακόβουλο λογισμικό να μολύνει το iPad σας

Το iPad τρέχει στην πλατφόρμα iOS , η οποία είναι ένα από τα πιο ασφαλή λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα. Ωστόσο, το Wirelurker, το οποίο εγκαθιστά κακόβουλο λογισμικό στο iPad όταν το συνδέετε με έναν μολυσμένο υπολογιστή που εκτελεί Mac OS, και πιο πρόσφατα, μια παραλλαγή που ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα μέσω e-mail και μηνυμάτων κειμένου αποδεικνύει ότι ακόμη και οι πιο ασφαλείς πλατφόρμες δεν είναι 100% ασφαλής. Πώς προστατεύετε τον εαυτό σας από κακόβουλα προγράμματα και ιούς που μολύνουν το iPad; Με μερικές οδηγίες, θα πρέπει να καλύπτετε.

Πώς να αποτρέψετε το κακόβουλο λογισμικό από την προσβολή του iPad σας

Και οι δύο πρόσφατες εκμεταλλεύσεις είναι πολύ παρόμοιες στο πώς μολύνουν το iPad σας. Χρησιμοποιούν το επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο επιτρέπει σε μια εταιρεία να εγκαταστήσει τις δικές της εφαρμογές στο iPad ή στο iPhone χωρίς να περάσει από τη διαδικασία του App Store. Στην περίπτωση του Wirelurker, το iPad πρέπει να συνδεθεί φυσικά με ένα Mac μέσω του συνδέσμου Lightning και το Mac πρέπει να μολυνθεί με το Wirelurker, κάτι που συμβαίνει όταν το Mac κατεβάζει εφαρμογές που έχουν μολυνθεί από ένα κατάστημα εφαρμογών τρίτου μέρους.

Η νεώτερη εκμετάλλευση είναι λίγο πιο δύσκολη. Χρησιμοποιεί μηνύματα κειμένου και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να σπρώξει την εφαρμογή απευθείας στο iPad χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με ένα Mac. Χρησιμοποιεί το ίδιο «κενό» επιχείρησης. Για να λειτουργήσει αυτό ασύρματα, το εκμεταλλευόμενο πρέπει να χρησιμοποιεί ένα έγκυρο πιστοποιητικό επιχείρησης, το οποίο δεν είναι εύκολο να αποκτηθεί.

Ευτυχώς, μπορείτε να προστατευθείτε από αυτές και άλλες εισβολές. Οι περισσότερες εφαρμογές εγκαθίστανται μέσω του Apple App Store, το οποίο διαθέτει διαδικασία έγκρισης που ελέγχει για κακόβουλα προγράμματα. Για να μπει το κακόβουλο λογισμικό στο iPad σας, πρέπει να βρει το δρόμο του στη συσκευή με άλλα μέσα.

Εκτός από αυτά τα βήματα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το οικείο δίκτυο Wi-Fi προστατεύεται σωστά με κωδικό πρόσβασης.

Πώς να προστατεύσετε το iPad σας από ιούς

Όσο η λέξη "ιός" έχει βάλει μια τρομάξει στον κόσμο των υπολογιστών για μερικές δεκαετίες, δεν υπάρχει πραγματικά καμία ανάγκη να ανησυχείτε για την προστασία του iPad σας. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η πλατφόρμα iOS είναι να θέσει ένα εμπόδιο μεταξύ των εφαρμογών, το οποίο εμποδίζει μια εφαρμογή να τροποποιήσει τα αρχεία μιας άλλης εφαρμογής. Αυτό κρατά έναν ιό από το να μπορεί να εξαπλωθεί σε ένα iPad.

Υπάρχουν μερικές εφαρμογές που υποστηρίζουν ότι προστατεύουν το iPad από ιούς, αλλά τείνουν να ανιχνεύουν κακόβουλα προγράμματα. Και δεν επικεντρώνονται ακόμη και σε εφαρμογές. Αντίθετα, ανιχνεύουν έγγραφα Word, υπολογιστικά φύλλα Excel και παρόμοια αρχεία για τυχόν ιούς ή κακόβουλα προγράμματα που δεν μπορούν να μολύνουν το iPad, αλλά θα μπορούσαν να μολύνουν τον υπολογιστή σας εάν μεταφέρετε το αρχείο στον υπολογιστή σας.

Μια καλύτερη τακτική από τη λήψη μιας από αυτές τις εφαρμογές είναι να βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας έχει κάποιο είδος κακόβουλου λογισμικού και προστασίας από ιούς. Αυτό είναι που το χρειάζεσαι, τελικά.