Πώς να χρησιμοποιήσετε το iPad σας Με το Roland Integra-7

Ο επεξεργαστής Integra-7 iPad του Roland μπορεί να κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για οποιονδήποτε ιδιοκτήτη Integra-7, αν και δεν είναι χωρίς λίγα σφάλματα. Ο επεξεργαστής σάς επιτρέπει να μετακινείτε γρήγορα από το ένα σε άλλο, να επιλέξετε μεμονωμένους τόνους για κάθε μέρος και να αλλάξετε το μίγμα. Μπορείτε να επεξεργαστείτε ακόμη και υπερφυσικούς τόνους synth και να τροποποιήσετε τη ρύθμιση surround. Αλλά θα πρέπει να ζήσετε μερικές (όχι συχνές, αλλά όχι σπάνιες) συντριβές.

Λήψη της εφαρμογής και σύνδεση

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store, καθιστώντας την απλή διαδικασία για να το κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε. Το Roland προσφέρει δύο τρόπους σύνδεσης με το Integra-7: Μέσω USB ή μέσω Wireless.

Ενώ συνδέετε ασύρματα σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε το iPad συνδεδεμένο και φορτισμένο, είναι επίσης ο πιο ασταθής τρόπος σύνδεσης, οπότε δεν θέλετε να πάτε ασύρματα όταν παίζετε ζωντανά. Θα χρειαστείτε επίσης ασύρματο προσαρμογέα Roland, που είναι περίπου $ 50.

Για να συνδεθείτε μέσω USB, θα χρειαστείτε το κιτ σύνδεσης της φωτογραφικής μηχανής της Apple, αλλά επειδή αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να συνδέσετε τα μέσα MIDI στο iPad, οι περισσότεροι μουσικοί θα θέλουν αυτόν τον προσαρμογέα ούτως ή άλλως. (Θυμηθείτε να πάρετε το σωστό προσαρμογέα για το iPad σας, με τα iPads να κυκλοφορούν από τον Οκτώβριο του 2012 χρησιμοποιώντας το νέο προσαρμογέα Lightning). Για να επικοινωνήσετε με το Integra-7, πρέπει να συνδέσετε το iPad στη σύνδεση USB στο πίσω μέρος.

Μόλις συνδεθείτε, απλώς ξεκινήσετε την εφαρμογή, πατήστε το κουμπί ρυθμίσεων (που φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα). Αρχικά, γυρίστε τη λειτουργία εφαρμογής από την επίδειξη σε κανονική, διαφορετικά η εφαρμογή δεν θα συνδεθεί στη μονάδα ήχου. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Συσκευές MIDI" από τη λίστα. Αυτό θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να επιλέξετε το Integra-7. Αφού επιλέξετε το Integra-7, κλείστε αυτά τα παράθυρα αγγίζοντας οπουδήποτε έξω από το παράθυρο και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί "Read" για να διαβάσετε τις τρέχουσες ρυθμίσεις από τη μονάδα ήχου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή Integra-7

Ο συντάκτης διευκολύνει την εναλλαγή σετ στούντιο, εξαρτήματα και ήχους. Μπορείτε να επιλέξετε ένα νέο σετ στούντιο από το αναπτυσσόμενο μενού στην επάνω αριστερή πλευρά του προγράμματος επεξεργασίας. Θυμηθείτε να πατήσετε το κάτω κουμπί, όχι το όνομα του σετ στούντιο. Αγγίζοντας το όνομα σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε ... το όνομα. Δεν είναι ακριβώς φιλικό προς το χρήστη.

Θα μεταβείτε κυρίως ανάμεσα σε δύο τρόπους: τη λειτουργία μίξερ και την επιλογή ενός νέου ήχου. Η λειτουργία μίξερ είναι φοβερή επειδή δεν δημιουργούνται όλοι οι ήχοι στο Integra και θα θέλετε πάντα να ξεχωρίζετε το πρωταρχικό σας τόνο. Μπορείτε να επιλέξετε τόνους από το αναπτυσσόμενο μενού, αλλά είναι αρκετά εύκολο να πατήσετε απλά το κουμπί επιλογής τόνων στο επάνω μέρος της οθόνης.

Η λειτουργία κίνησης surround είναι αρκετά δροσερή εάν χρησιμοποιείτε ήχο surround. Απλώς μεταφέρετε τους ήχους σας γύρω από την οθόνη, προσδιορίζοντας όπου θέλετε να δημιουργηθεί ο ήχος. Κάθε τμήμα έχει ένα εικονίδιο, είναι το όνομα και ο αριθμός του τμήματος, οπότε είναι εύκολο να αναγνωρίσουμε ποιος είναι ο ήχος. Μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε την αντήχηση μέσω του κουμπιού "Τύπος δωματίου". Μην ξεχνάτε να πιέζετε το κουμπί Motional Surround στα δεξιά για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία κινουμένου περιβάλλοντος surround στο Integra.

Οι μόνοι ήχοι που μπορείτε να επεξεργαστείτε είναι οι υπερφυσικοί ήχοι synth, ο οποίος είναι πολύ κακός. Θα ήταν ωραίο αν μπορούσατε να τροποποιήσετε κάποιες από τις άλλες υπερφυσικές ρυθμίσεις όπως η λειτουργία strum για κιθάρες και ακόμα καλύτερα, να επεξεργαστείτε πλήρως τους ήχους μέσω της εφαρμογής iPad. Αλλά για τώρα, είστε περιορισμένοι σε τόνους synth.

Το τελευταίο σημαντικό χαρακτηριστικό του επεξεργαστή είναι η δυνατότητα φόρτωσης ήχων επέκτασης. Το Integra-7 διαθέτει τέσσερις υποδοχές εικονικής επέκτασης και ο επεξεργαστής σάς δίνει έναν οπτικό τρόπο φόρτωσης των ήχων SRX, ExSN και ExPCM στη μονάδα ήχου. Και επειδή έχουν επισημανθεί, δεν χρειάζεται να ανατρέχετε σε ένα γράφημα που να ταιριάζει με τον αριθμό SRX με την πραγματική επέκταση που θέλετε να φορτώσετε.

Θυμηθείτε: Εάν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές θέλετε να κρατήσετε, πρέπει να πατήσετε το κουμπί Write.

Συμβουλές Editor-Integra-7

Εάν αφήσετε το πληκτρολόγιό σας αρκετό καιρό για να μπορέσει το iPad να τεθεί σε λειτουργία αναστολής λειτουργίας, θα πρέπει να το επανασυνδέσετε στη μονάδα ήχου. Αυτό γίνεται με τη μετάβαση στις ρυθμίσεις, την επιλογή συσκευών MIDI και την επιλογή του Integra-7. Είναι επίσης καλή ιδέα να πατήσετε ξανά το κουμπί Read για να βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις έχουν φορτωθεί σωστά.

Οι περισσότερες συντριβές διορθώνονται μόλις ξεκινήσετε την εκκίνηση στην εφαρμογή, αλλά αν βρείτε ότι η εφαρμογή σβήνει ξανά και ξανά στο ίδιο ακριβώς σημείο, όπως αμέσως μετά το πάτημα του κουμπιού "Ανάγνωση", θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε το iPad.

Μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στο εγχειρίδιο Integra-7 από τις ρυθμίσεις. Αυτό είναι σπουδαίο αν θέλετε να αναζητήσετε πώς να κάνετε κάτι στη μονάδα ήχου.