Πώς να ανακτήσετε ή να ακυρώσετε μια φωτογραφία στο iPad

Διαγράψατε κατά λάθος μια φωτογραφία στο iPad. Και τώρα τι?

Έχετε διαγράψει κατά λάθος μια φωτογραφία στο iPad σας; Είναι εύκολο να συμβεί αυτό το λάθος, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το κουμπί επιλογής για να διαγράψετε πολλές φωτογραφίες ταυτόχρονα. Αλλά εκτός αν δεν έχετε ενημερώσει το iPad σας εδώ και αρκετά χρόνια και κατά λάθος διαγράψετε την εικόνα μέσα στις τελευταίες τριάντα ημέρες, θα πρέπει να μπορείτε να αναιρέσετε το λάθος σας.

Η Apple παρουσίασε τη δυνατότητα ανάκτησης μιας διαγραμμένης φωτογραφίας με την ενημερωμένη έκδοση iOS 8, την οποία μπορούν να εκτελέσουν όλα τα iPads εκτός από το πρωτότυπο. Ακόμα κι αν διαθέτετε ένα iPad 2, το οποίο δεν μπορεί πλέον να εκτελεί την πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος, θα πρέπει να είστε σε θέση να ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες.

Χρειάζεται να επαναφέρετε πολλές φωτογραφίες;

Όταν δεν έχετε επιλέξει μεμονωμένη φωτογραφία, πατήστε το κουμπί Επιλογή στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλών επιλογών. Πατήστε τις φωτογραφίες που θέλετε να επαναφέρετε και πατήστε το σύνδεσμο "Ανάκτηση" στο επάνω μέρος της οθόνης.

Συμβουλή: Μπορείτε επίσης να διαγράψετε οριστικά πολλές φωτογραφίες χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο.

Έχετε ενεργοποιήσει τη ροή φωτογραφιών μου;

Η Apple διαθέτει δύο υπηρεσίες κοινής χρήσης φωτογραφιών για τις συσκευές τους. Η υπηρεσία iCloud Photo Library μεταφορτώνει φωτογραφίες στο iCloud, το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάσετε τη φωτογραφία σε άλλη συσκευή, όπως ένα iPhone. Όταν διαγράφετε μια φωτογραφία από το iPad ή το iPhone, το διαγράφει επίσης από την iCloud Photo Library.

Η ροή φωτογραφιών μου είναι η άλλη υπηρεσία που παρέχεται από την Apple. Αντί να μεταφορτώσει τις φωτογραφίες σε μια βιβλιοθήκη αρχείων στο iCloud, τις μεταφορτώνει στο σύννεφο και στη συνέχεια τις κατεβάζει σε κάθε μεμονωμένη συσκευή. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι φωτογραφίες που διαγράφετε σε μία συσκευή ενδέχεται να εξακολουθούν να υπάρχουν σε μία από τις άλλες συσκευές σας, εάν έχετε ενεργοποιήσει τη Ροή φωτογραφίας μου στις ρυθμίσεις του iPad .

Αν δεν μπορείτε να εντοπίσετε μια διαγραμμένη φωτογραφία στο λεύκωμα "Πρόσφατα διαγραμμένο" και να έχει ενεργοποιηθεί η ροή "Η φωτογραφία μου", μπορείτε να ελέγξετε τις άλλες συσκευές σας για ένα αντίγραφο της εικόνας.