Τι είναι το "Ροή φωτογραφιών μου"; Και πρέπει να το χρησιμοποιείτε;

Είναι η ροή φωτογραφιών μου διαφορετική από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Εάν είστε λίγο μπερδεμένοι από τις δυνατότητες κοινής χρήσης φωτογραφιών της Apple, προσχωρήστε στο πλήθος. Η πρώτη προσπάθεια της Apple σε μια λύση φωτογραφιών με βάση το σύννεφο ήταν το Photo Stream, το οποίο ανέβασε όλες τις φωτογραφίες που τραβήξατε από το iPhone ή το iPad σε όλες τις άλλες συσκευές iOS που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό. Μετά από μερικά χρόνια που ήταν μια ατελής λύση, η Apple παρουσίασε iCloud Photo Library . Αλλά αντί να αντικαταστήσει και να οικοδομήσει το Photo Stream, η Apple εγκατέλειψε την παλαιότερη υπηρεσία στη θέση της. Έτσι ποια θα πρέπει να χρησιμοποιείτε;

Τι είναι η ροή φωτογραφιών μου;

Το "Ροή φωτογραφιών μου" είναι μια λειτουργία στο iPad που σας επιτρέπει να μοιραστείτε τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες μεταξύ όλων των συσκευών σας iOS. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία στο iPhone σας και να την δείτε στο iPad σας, χωρίς να ανησυχείτε για τη μη αυτόματη αντιγραφή της φωτογραφίας. Όταν πραγματοποιείτε λήψη μιας φωτογραφίας όταν η λειτουργία "Η ροή φωτογραφιών μου" είναι ενεργοποιημένη, η φωτογραφία μεταφορτώνεται στο σύννεφο και στη συνέχεια γίνεται λήψη στις άλλες συσκευές σας.

Τι είναι το σύννεφο; Το ακούμε αυτό που αναφέρθηκε συχνά αυτές τις μέρες, αλλά μπορεί ακόμα να προκαλέσει σύγχυση σε όσους δεν γνωρίζουν τη φρασεολογία. Το «σύννεφο» είναι απλώς ένα φανταχτερό τρόπο να λέει το Διαδίκτυο. Έτσι, όταν ακούτε το " iCloud ", μπορείτε να το μεταφράσετε στο κομμένο τμήμα του Internet του Apple. Πιο συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες μεταφορτώνονται σε ένα διακομιστή της Apple μέσω του Διαδικτύου και στη συνέχεια μεταφορτώνονται στις άλλες συσκευές σας από αυτόν τον διακομιστή.

"Κοινόχρηστο ροή φωτογραφιών" είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα που παρουσιάστηκε από την Apple μετά την προβολή της ροής φωτογραφιών μου. Αντί να ανεβάζετε κάθε φωτογραφία που έχετε τραβήξει, μπορείτε να επιλέξετε ποιες φωτογραφίες θέλετε να μοιραστούν σε αυτές τις ιδιωτικές ροές φωτογραφιών. Αυτό σας επιτρέπει να επιλέγετε τις καλύτερες φωτογραφίες και να επιλέξετε ποιους φίλους και οικογένεια μπορείτε να δείτε αυτές τις φωτογραφίες.

Η ροή φωτογραφιών μου έχει περιορισμό να διατηρεί μόνο τις πιο πρόσφατες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μέσα στις τελευταίες 30 ημέρες, μέχρι τις 1.000 φωτογραφίες. Η κοινή ροή φωτογραφιών δεν έχει χρονικό περιορισμό, επιτρέποντάς σας να μοιράζεστε φωτογραφίες και να τις κρατάτε απεριόριστα. Ωστόσο, έχει ένα όριο συνολικά 5.000 φωτογραφιών. Η κοινή ροή φωτογραφιών μετονομάστηκε σε iCloud Photo Sharing.

Πώς είναι η ροή φωτογραφιών διαφορετική από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Πιστέψτε το ή όχι, υπάρχει μια μέθοδος για την τρέλα της Apple. Παρόλο που παρόμοιες λειτουργίες, το Photo Stream και το iCloud Photo Library λειτουργούν με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Έτσι, αν κάποιος μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για εσάς, μπορεί να μην είναι η σωστή λύση για όλους.

Η iCloud Photo Library είναι παρόμοια με τη ροή φωτογραφιών μου, καθώς μεταφορτώνει φωτογραφίες στο σύννεφο και τις συγχρονίζει σε όλες τις συσκευές iOS. Θα κατεβάσει επίσης φωτογραφίες σε υπολογιστή Mac ή Windows. Και σε αντίθεση με το Photo Stream, η iCloud Photo Library συνεργάζεται επίσης με βίντεο. Αλλά η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο υπηρεσιών είναι ότι η iCloud Photo Library διατηρεί ένα αντίγραφο πλήρους μεγέθους στο σύννεφο και δεν έχει συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο. Ωστόσο, επειδή καταλαμβάνει μέρος του ορίου αποθήκευσης του iCloud, μπορείτε να φτάσετε στη μέγιστη κατανομή σας.

Επειδή η βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud είναι αποθηκευμένη στον ιστό, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας μέσω ενός προγράμματος περιήγησης ιστού. Μπορείτε να το κάνετε αυτό πηγαίνοντας στο iCloud.com και συνδεθείτε με το Apple ID σας . Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να μειώσετε το μέγεθος της αποθήκευσης που λαμβάνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο στη συσκευή σας βελτιστοποιώντας τις φωτογραφίες στο iPad ή το iPhone σας. Αυτό διατηρεί τη φωτογραφία πλήρους μεγέθους στον διακομιστή και μια έκδοση μικρού μεγέθους στη συσκευή σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο τη ροή φωτογραφιών μου όσο και τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud;

Εδώ είναι που προκαλεί πραγματικά σύγχυση. Ακόμα κι αν έχετε ενεργοποιήσει τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, θα έχετε την επιλογή να ενεργοποιήσετε τη ροή φωτογραφιών μου. Έτσι, μπορείτε, στην πραγματικότητα, να τα χρησιμοποιήσετε και τα δύο ταυτόχρονα. Το μεγάλο ερώτημα είναι: θέλετε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε και τα δύο;

Η iCloud Photo Library μόνο θα σας δώσει πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας από όλες τις συσκευές σας. Αυτό θα αντικατέστησε τις δυνατότητες του My Photo Stream στις περισσότερες περιπτώσεις. Ωστόσο, ένας λόγος για τον οποίο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τα δύο είναι να τα χρησιμοποιήσετε με το iPhone σας και να χρησιμοποιήσετε μόνο το My Photo Stream στο iPad σας. Αυτό θα σας δώσει πρόσβαση στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες στο iPad σας χωρίς να καταλάβετε τον επιπλέον χώρο αποθήκευσης κάθε φωτογραφίας που έχετε στην tablet σας. Ακόμη και σε βελτιστοποιημένη μορφή, αυτό μπορεί να πάρει κάποιο πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Μια άλλη χρήσιμη λειτουργία του My Photo Stream είναι η δυνατότητα να διαγράψετε φωτογραφίες από τη ροή χωρίς να τις διαγράψετε από τη συσκευή. Όταν διαγράφετε μια φωτογραφία από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud, αυτή διαγράφεται τόσο από τη συσκευή όσο και από το iCloud. Εάν διαγράψετε μια φωτογραφία από το λεύκωμα "Το ρολόι μου", θα διαγράψει μόνο τη φωτογραφία από τη ροή φωτογραφιών και μπορείτε να διατηρήσετε ένα αντίγραφο στο iPhone ή το iPad σας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο εάν τραβήξετε πολλά στιγμιότυπα οθόνης ή τραβήξετε φωτογραφίες για αναφορά, όπως λήψη φωτογραφιών επίπλων ενώ κάνετε ψώνια. Μπορεί να μην θέλετε αυτές τις φωτογραφίες σε κάθε συσκευή.

Και τι γίνεται για την κοινή χρήση φωτογραφιών στο iCloud;

Η παλιά λειτουργία κοινής χρήσης ροής φωτογραφιών μετατράπηκε ξανά σε iCloud Photo Sharing για να αποφευχθεί σύγχυση. Αυτό είναι καλό, διότι η ροή φωτογραφιών μου και η βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud δημιουργούν αρκετή σύγχυση μόνοι τους.

Αλλά εκτός από το όνομα, η Κοινή χρήση ροής φωτογραφιών παρέμεινε βασικά η ίδια. Μπορείτε να το ενεργοποιήσετε μέσω των ρυθμίσεων iCloud στην εφαρμογή ρυθμίσεων του iPad . Βρίσκεται στην ενότητα Φωτογραφίες των ρυθμίσεων iCloud και είναι η τελευταία επιλογή στο φάκελο My Photo Stream. Μπορείτε να μοιραστείτε οποιαδήποτε φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες πατώντας το κουμπί Κοινή χρήση και επιλέγοντας iCloud Photo Sharing.

Πώς να δημιουργήσετε μια κοινή ροή φωτογραφιών