Προσθέστε Clip Art και εικόνες σε διαφάνειες PowerPoint

01 από 10

Προσθήκη Clip Art και Εικόνες χρησιμοποιώντας μια διαφάνεια περιεχομένου

Διαφάνεια του τίτλου και της διάταξης περιεχομένου του PowerPoint. © Wendy Russell

Το PowerPoint σας προσφέρει έναν αριθμό διαφορετικών τρόπων για να προσθέσετε clip art και εικόνες σε μια παρουσίαση. Ίσως ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να επιλέξετε μια διάταξη διαφάνειας που περιέχει ένα σύμβολο κράτησης θέσης για περιεχόμενο όπως clip art και εικόνες. Επιλέξτε Μορφή> Διάταξη διαφάνειας από το μενού για να εμφανιστεί το παράθυρο εργασιών διάταξης διαφάνειας.

Υπάρχουν διάφορες διαφορετικές διαφάνειες διάταξης περιεχομένου διαθέσιμες για να διαλέξετε. Για να προσθέσετε μια μόνο εικόνα ή ένα κομμάτι clip art, κάντε κλικ σε μια απλή διάταξη όπως το περιεχόμενο ή το περιεχόμενο και ο τίτλος από το παράθυρο εργασιών και η διάταξη της τρέχουσας διαφάνειας θα αλλάξει ανάλογα με την επιλογή σας.

02 από 10

Κάντε κλικ στο εικονίδιο Clip Art της διαφάνειας διάταξης περιεχομένου

Προσθέστε το clip art σε διαφάνειες του PowerPoint. © Wendy Russell

Εάν έχετε επιλέξει μία απλή διάταξη περιεχομένου, η διαφάνεια του PowerPoint θα πρέπει να μοιάζει με το παραπάνω γραφικό. Το εικονίδιο περιεχομένου στη μέση της διαφάνειας περιέχει συνδέσμους σε έξι διαφορετικούς τύπους περιεχομένου που μπορείτε να προσθέσετε στη διαφάνεια. Το κουμπί γραφικών είναι στην επάνω δεξιά γωνία του εικονιδίου περιεχομένου. Μοιάζει με κινούμενα σχέδια.

Συμβουλή - Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το κουμπί που θα χρησιμοποιήσετε, απλά τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από ένα κουμπί μέχρι να εμφανιστεί το μπαλόνι βοήθειας. Αυτά τα μπαλόνια ή οι Συμβουλές εργαλείων θα προσδιορίσουν ποιο κουμπί χρησιμοποιείται.

03 από 10

Αναζήτηση για συγκεκριμένο Clip Art

Αναζήτηση για clip art PowerPoint. © Wendy Russell

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο clip art, ενεργοποιείται η συλλογή clip art του PowerPoint. Πληκτρολογήστε τους όρους αναζήτησης στο πλαίσιο Αναζήτηση κειμένου και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Μετάβαση . Όταν εμφανιστούν τα δείγματα, μετακινηθείτε στις εικόνες μικρογραφιών . Όταν κάνετε την επιλογή σας, κάντε διπλό κλικ στην εικόνα ή κάντε κλικ μία φορά για να επιλέξετε την εικόνα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Σημειώσεις

  1. Εάν δεν εγκαταστήσατε την Έκθεση Clip Art όταν εγκαταστήσατε το PowerPoint στον υπολογιστή σας, θα χρειαστεί να συνδεθείτε στο διαδίκτυο, προκειμένου το PowerPoint να ψάξει στην ιστοσελίδα της Microsoft για το clip art.
  2. Δεν περιορίζετε τη χρήση του clip art από τη Microsoft. Οποιοδήποτε clip art μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αλλά αν είναι από άλλη πηγή, πρέπει πρώτα να αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας ως αρχείο . Στη συνέχεια, θα εισάγετε αυτό το clip art επιλέγοντας Insert> Picture> From File ... στο μενού. Αυτό είναι convered στο βήμα 5 αυτού του σεμιναρίου. Εδώ είναι ένα site για clip art σχεδιασμένο ειδικά για το web.

04 από 10

Clip Art έρχεται σε όλα τα μεγέθη

Αλλαγή μεγέθους clip art για να ταιριάζει στη διαφάνεια. © Wendy Russell

Clip art έρχεται σε διάφορα μεγέθη. Μερικοί θα είναι μεγαλύτεροι από το διαφάνεια ενώ άλλοι θα είναι μικροσκοπικοί. Είτε έτσι είτε αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας που θέλετε να συμπεριλάβετε στην παρουσίασή σας.

Όταν κάνετε κλικ σε μια εικόνα clip art, μικροί λευκοί κύκλοι εμφανίζονται στις άκρες της εικόνας. Αυτές ονομάζονται λαβές αλλαγής μεγέθους (ή λαβές επιλογής). Η μεταφορά μιας από αυτές τις λαβές σάς επιτρέπει να μεγεθύνετε ή να συρρικνώσετε την εικόνα σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να αλλάξετε το μέγεθος του clip art ή οποιασδήποτε εικόνας είναι να χρησιμοποιήσετε τις λαβές αλλαγής μεγέθους που βρίσκονται στις γωνίες της εικόνας και όχι αυτές που βρίσκονται στην κορυφή ή στις πλευρές της εικόνας. Η χρήση των γωνιακών λαβών θα διατηρήσει την εικόνα σας σε αναλογία, όπως την αλλάξετε το μέγεθος. Αν δεν διατηρήσετε την αναλογία της εικόνας σας, είναι πιθανό να καταλήξετε να φαίνεται παραμορφωμένη ή ασαφής στην παρουσίασή σας.

05 από 10

Τοποθετήστε μια εικόνα σε μια διαφάνεια PowerPoint

Χρησιμοποιήστε το μενού για να εισαγάγετε μια φωτογραφία. © Wendy Russell

Όπως και τα clip art, μπορείτε να προσθέσετε φωτογραφίες και άλλες εικόνες σε μια διαφάνεια επιλέγοντας μια διαφάνεια Content Layout και κάνοντας κλικ στο κατάλληλο εικονίδιο (για εικόνες είναι το εικονίδιο του βουνού).

Μια εναλλακτική λύση σε αυτή τη μέθοδο είναι να επιλέξετε Εισαγωγή> Εικόνα> Από αρχείο ... από το μενού, όπως φαίνεται στην εικόνα στην κορυφή αυτής της σελίδας.

Ένα πλεονέκτημα της χρήσης αυτής της προσέγγισης είτε για εικόνες είτε για εικόνες είναι ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μία από τις προεπιλεγμένες διατάξεις διαφανειών που περιέχουν ένα εικονίδιο περιεχομένου για να εισαγάγετε μια εικόνα στη διαφάνειά σας. Το παράδειγμα που εμφανίζεται στις επόμενες σελίδες, εισάγει την εικόνα σε διάταξη διαφάνειας τίτλου μόνο .

06 από 10

Εντοπίστε την εικόνα στον υπολογιστή σας

Εντοπίστε την εικόνα στον υπολογιστή σας. © Wendy Russell

Εάν δεν έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις στο PowerPoint από την αρχική εγκατάσταση, το PowerPoint θα προεπιλογή στο φάκελο My Pictures για να αναζητήσετε τις φωτογραφίες σας. Αν αυτό είναι το σημείο στο οποίο έχετε αποθηκεύσει αυτά, επιλέξτε τη σωστή εικόνα και κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή .

Εάν οι φωτογραφίες σας βρίσκονται αλλού στον υπολογιστή σας, χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο βέλος στο τέλος του πλαισίου Look in και βρείτε τον φάκελο που περιέχει τις εικόνες σας.

07 από 10

Αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας στην ολίσθηση

Χρησιμοποιήστε λαβές αλλαγής γωνίας για τη διατήρηση αναλογιών. © Wendy Russell

Όπως ακριβώς κάνατε για το clip art, αλλάξτε το μέγεθος της φωτογραφίας στη διαφάνεια σύροντας τις λαβές αλλαγής γωνίας. Η χρήση των λαβών αλλαγής γωνίας θα διασφαλίσει ότι δεν υπάρχει παραμόρφωση στην εικόνα σας.

Όταν τοποθετείτε το ποντίκι πάνω από μια λαβή αλλαγής μεγέθους, ο δείκτης του ποντικιού αλλάζει σε ένα βέλος με δύο κεφαλίδες .

08 από 10

Αλλαγή μεγέθους εικόνας για να προσαρμόσετε ολόκληρη τη διαφάνεια

Αλλάξτε το μέγεθος της εικόνας στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Σύρετε τη λαβή αλλαγής γωνίας μέχρι να φτάσει η εικόνα στην άκρη της ολίσθησης. Ενδέχεται να χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία μέχρι να καλύψετε πλήρως τη διαφάνεια.

09 από 10

Μετακινήστε την εικόνα στην ολίσθηση εάν είναι απαραίτητη

Τοποθετήστε την εικόνα στη διαφάνεια του PowerPoint. © Wendy Russell

Αν η διαφάνεια δεν βρίσκεται στη σωστή θέση, τοποθετήστε το ποντίκι κοντά στο μέσο της διαφάνειας. Το ποντίκι θα γίνει ένα βέλος με τέσσερα κεφάλια . Αυτό είναι ένα βέλος MOVE για γραφικά αντικείμενα, σε όλα τα προγράμματα .

Σύρετε τη φωτογραφία στη σωστή θέση.

10 από 10

Κινήστε τα βήματα για να προσθέσετε εικόνες σε διαφάνειες του PowerPoint

Κινούμενο κλιπ με βήματα για την εισαγωγή μιας εικόνας. © Wendy Russell

Παρακολουθήστε το κινούμενο κλιπ για να δείτε τα σχετικά βήματα για να εισαγάγετε μια εικόνα σε μια διαφάνεια του PowerPoint.

11 Part Tutorial Series για αρχάριους - Οδηγός για αρχάριους στο PowerPoint