Δίκτυο MTU Vs. Μέγιστο μέγεθος πακέτου TCP

Το χαμηλό μέγεθος πακέτου TCP επηρεάζει αρνητικά την απόδοση

Η μέγιστη μονάδα μετάδοσης (MTU) είναι το μέγιστο μέγεθος μιας ενιαίας μονάδας δεδομένων ψηφιακών επικοινωνιών που μπορεί να μεταδοθεί μέσω δικτύου. Το μέγεθος MTU είναι εγγενής ιδιότητα μιας φυσικής διεπαφής δικτύου και συνήθως μετράται σε bytes . Το MTU για το Ethernet , για παράδειγμα, είναι 1500 bytes. Ορισμένοι τύποι δικτύων, όπως οι δακτυλογραφημένοι δακτύλιοι , έχουν μεγαλύτερες μονάδες MTU και ορισμένα δίκτυα έχουν μικρότερες μονάδες MTU, αλλά η τιμή είναι σταθερή για κάθε φυσική τεχνολογία.

MTU vs. Μέγιστο μέγεθος πακέτου TCP

Τα πρωτόκολλα δικτύου υψηλότερου επιπέδου όπως το TCP / IP μπορούν να διαμορφωθούν με ένα μέγιστο μέγεθος πακέτου, το οποίο είναι μια παράμετρος ανεξάρτητη από το MTU φυσικού επιπέδου πάνω από το οποίο εκτελείται το TCP / IP. Δυστυχώς, πολλές συσκευές δικτύου χρησιμοποιούν τους όρους εναλλακτικά. Και για τους δύο ευρυζωνικούς δρομολογητές και για κονσόλες παιχνιδιών με δυνατότητα Xbox Live, για παράδειγμα, η παράμετρος MTU είναι στην πραγματικότητα το μέγιστο μέγεθος πακέτου TCP και όχι η φυσική MTU.

Στα Microsoft Windows, το μέγιστο μέγεθος πακέτων για πρωτόκολλα όπως το TCP μπορεί να οριστεί στο Μητρώο. Εάν η τιμή αυτή είναι πολύ χαμηλή, τα ρεύματα της κυκλοφορίας δικτύου διασπώνται σε σχετικά μεγάλο αριθμό μικρών πακέτων, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς την απόδοση. Το Xbox Live, για παράδειγμα, απαιτεί την τιμή του μεγέθους του πακέτου να είναι τουλάχιστον 1365 byte. Εάν το μέγιστο μέγεθος του πακέτου TCP έχει οριστεί υπερβολικά υψηλό, υπερβαίνει τη φυσική MTU του δικτύου και υποβαθμίζει την απόδοση απαιτώντας ότι κάθε πακέτο θα υποδιαιρείται σε μικρότερα - μια διαδικασία είναι γνωστή ως κατακερματισμός. Οι υπολογιστές των Microsoft Windows προεπιλεγμένα σε ένα μέγιστο μέγεθος πακέτου 1500 bytes για ευρυζωνικές συνδέσεις και 576 byte για συνδέσεις μέσω τηλεφώνου .

Προβλήματα που σχετίζονται με MTU

Θεωρητικά, ο περιορισμός του μεγέθους του πακέτου TCP είναι 64Κ (65.525 byte). Αυτό το όριο είναι πολύ μεγαλύτερο από ό, τι θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, επειδή τα στρώματα μετάδοσης έχουν πολύ χαμηλότερα μεγέθη. Το MTU Ethernet των 1500 bytes περιορίζει το μέγεθος των πακέτων που το διασχίζουν. Η αποστολή ενός πακέτου που είναι μεγαλύτερο από το μέγιστο παράθυρο μετάδοσης για το Ethernet ονομάζεται jabbering. Το Jabber μπορεί να αναγνωριστεί και να αποφευχθεί. Αν δεν είναι διορθωμένο, το jabbering μπορεί να διακόψει ένα δίκτυο. Συνήθως, το jabber ανιχνεύεται από τους κόμβους του επαναλήπτη ή τους διακόπτες δικτύου που έχουν σχεδιαστεί για να το κάνουν. Ο πιο απλός τρόπος για την αποτροπή jabber είναι να ορίσετε το μέγιστο μέγεθος ενός πακέτου TCP σε όχι περισσότερα από 1500 bytes.

Μπορεί επίσης να προκύψουν προβλήματα απόδοσης εάν η μέγιστη ρύθμιση μετάδοσης TCP στον οικιακό ευρυζωνικό δρομολογητή διαφέρει από τη ρύθμιση σε μεμονωμένες συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτήν.