Πώς να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε και να διαγράψετε σελιδοδείκτες στο Safari

Το Safari, η ενσωματωμένη εφαρμογή περιήγησης ιστού του iPhone , χρησιμοποιεί ένα αρκετά οικείο σύστημα για την αποθήκευση των διευθύνσεων των ιστότοπων που επισκέπτεστε τακτικά. Εάν χρησιμοποιείτε σελιδοδείκτες σχεδόν σε οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε έναν υπολογιστή γραφείου ή φορητό υπολογιστή, γνωρίζετε τις βασικές έννοιες. Ωστόσο, το iPhone προσθέτει μερικά χρήσιμα τσιμπήματα, όπως ο συγχρονισμός των σελιδοδεικτών σας σε όλες τις συσκευές. Μάθετε όλα σχετικά με τη χρήση σελιδοδεικτών στο iPhone εδώ.

Πώς να προσθέσετε ένα σελιδοδείκτη στο Safari

Η προσθήκη ενός σελιδοδείκτη στο Safari είναι απλή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Μεταβείτε στην ιστοσελίδα που θέλετε να κάνετε σελιδοδείκτη.
  2. Αγγίξτε το πλαίσιο δράσης (το εικονίδιο που μοιάζει με κουτί και βγαίνει από αυτό το βέλος).
  3. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Προσθήκη σελιδοδείκτη . (Αυτό το μενού περιέχει επίσης χρήσιμες λειτουργίες όπως εκτύπωση και αναζήτηση κειμένου στη σελίδα .)
  4. Επεξεργαστείτε τις λεπτομέρειες σχετικά με το σελιδοδείκτη. Στην πρώτη σειρά, επεξεργαστείτε το όνομα που θέλετε να εμφανίζεται στη λίστα των σελιδοδεικτών ή χρησιμοποιήστε την προεπιλογή.
  5. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τον φάκελο για να την αποθηκεύσετε χρησιμοποιώντας τη σειρά Θέση . Αγγίξτε το και μετά αγγίξτε το φάκελο στον οποίο θέλετε να αποθηκεύσετε το σελιδοδείκτη.
  6. Όταν τελειώσετε, πατήστε Αποθήκευση και ο σελιδοδείκτης αποθηκεύεται.

Χρησιμοποιήστε το iCloud για να συγχρονίσετε σελιδοδείκτες Safari σε συσκευές

Εάν έχετε ένα σετ σελιδοδεικτών στο iPhone σας, δεν θα θέλατε τους ίδιους σελιδοδείκτες στο Mac σας; Και αν προσθέσετε ένα σελιδοδείκτη σε μια συσκευή, δεν θα ήταν ωραίο αν αυτό προστέθηκε αυτόματα σε όλες τις συσκευές σας; Εάν ενεργοποιήσετε το συγχρονισμό του Safari χρησιμοποιώντας iCloud και αυτό ακριβώς συμβαίνει. Δείτε πώς:

  1. Στο iPhone σας, πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Αγγίξτε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης (στο iOS 9 και παλαιότερα, στη συνέχεια κάντε κλικ στο iCloud )
  3. Μετακινήστε το ρυθμιστικό Safari στο πράσινο / πράσινο. Αυτό συγχρονίζει όλους τους σελιδοδείκτες του iPhone σας στο iCloud και στις άλλες συμβατές συσκευές που έχουν την ίδια ρύθμιση ενεργοποιημένη.
  4. Επαναλάβετε αυτά τα βήματα στο iPad, στο iPod touch ή στο Mac (ή στον υπολογιστή, εάν εκτελείτε τον Πίνακα Ελέγχου iCloud) για να κρατάτε τα πάντα συγχρονισμένα.

Συγχρονισμός κωδικών πρόσβασης με iCloud Keychain

Με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να συγχρονίζετε σελιδοδείκτες μεταξύ συσκευών, μπορείτε επίσης να συγχρονίσετε αποθηκευμένα ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο. Με αυτήν τη ρύθμιση ενεργοποιημένη, οποιοσδήποτε συνδυασμός ονόματος χρήστη / κωδικού πρόσβασης που αποθηκεύετε στο Safari στις συσκευές iOS ή Mac θα αποθηκευτεί σε όλες τις συσκευές. Δείτε πώς:

  1. Πατήστε Ρυθμίσεις .
  2. Αγγίξτε το όνομά σας στο επάνω μέρος της οθόνης (στο iOS 9 και παλαιότερα, στη συνέχεια κάντε κλικ στο iCloud )
  3. Αγγίξτε το Keychain .
  4. Μετακινήστε το ρυθμιστικό iCloud Keychain στο πράσινο / πράσινο.
  5. Τώρα, εάν το Safari ρωτήσει εάν θέλετε να αποθηκεύσετε έναν κωδικό πρόσβασης όταν συνδέεστε σε έναν ιστότοπο και λέτε ναι, αυτές οι πληροφορίες θα προστεθούν στο iCloud Keychain σας.
  6. Ενεργοποιήστε αυτή τη ρύθμιση σε όλες τις συσκευές που θέλετε να μοιραστείτε τα ίδια δεδομένα του iCloud Keychain και δεν θα χρειαστεί ξανά να εισάγετε αυτά τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς πρόσβασης.

Χρησιμοποιώντας τους σελιδοδείκτες σας

Για να χρησιμοποιήσετε τους σελιδοδείκτες σας, πατήστε το εικονίδιο στο κάτω μέρος της οθόνης Safari που μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο. Αυτό αποκαλύπτει τους σελιδοδείκτες σας. Περιηγηθείτε στους φακέλους σελιδοδεικτών που πρέπει να βρείτε στον ιστότοπο που θέλετε να επισκεφθείτε. Απλώς πατήστε το σελιδοδείκτη για να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο.

Πώς να επεξεργαστείτε & amp; Διαγραφή σελιδοδεικτών στο Safari

Μόλις αποθηκεύσετε σελιδοδείκτες στο Safari στο iPhone σας, μπορείτε να τις επεξεργαστείτε ή να τις διαγράψετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Ανοίξτε το μενού σελιδοδεικτών πατώντας το εικονίδιο του βιβλίου
  2. Πατήστε Επεξεργασία
  3. Όταν το κάνετε αυτό, θα έχετε τέσσερις επιλογές:
    1. Διαγραφή σελιδοδεικτών - Για να διαγράψετε ένα σελιδοδείκτη, πατήστε τον κόκκινο κύκλο στα αριστερά του σελιδοδείκτη. Όταν το κουμπί Διαγραφή εμφανίζεται στην άκρα δεξιά, πατήστε το για να το διαγράψετε.
    2. Επεξεργασία σελιδοδεικτών - Για να επεξεργαστείτε το όνομα, τη διεύθυνση ιστότοπου ή το φάκελο στον οποίο είναι αποθηκευμένος ένας σελιδοδείκτης, πατήστε το ίδιο το σελιδοδείκτη. Αυτό θα σας οδηγήσει στην ίδια οθόνη με την προσθήκη του σελιδοδείκτη.
    3. Επαναπαραγγελία σελιδοδεικτών - Για να αλλάξετε τη σειρά των σελιδοδεικτών σας, πατήστε παρατεταμένα το εικονίδιο που μοιάζει με τρεις οριζόντιες γραμμές στα δεξιά του σελιδοδείκτη. Όταν το κάνετε αυτό, ανασηκώνεται λίγο. Σύρετε το σελιδοδείκτη σε μια νέα θέση.
    4. Δημιουργία νέου φακέλου - Για να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο στον οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε σελιδοδείκτες, πατήστε Νέος φάκελος , δώστε του ένα όνομα και επιλέξτε μια θέση για να ζήσει ο συγκεκριμένος φάκελος. Πατήστε το πλήκτρο Τέλος στο πληκτρολόγιο για να αποθηκεύσετε το νέο φάκελο.
  4. Όταν ολοκληρώσετε τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε, πατήστε το κουμπί Τέλος .

Προσθέστε μια συντόμευση ιστότοπου στην οθόνη σας με Webclips

Υπάρχει κάποιος ιστότοπος που επισκέπτεστε πολλές φορές την ημέρα; Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό ακόμα γρηγορότερα από ό, τι με ένα σελιδοδείκτη αν χρησιμοποιείτε ένα webclip. Τα Webclips είναι συντομεύσεις που είναι αποθηκευμένες στην αρχική σας οθόνη, μοιάζουν με εφαρμογές και σας μεταφέρουν στην αγαπημένη σας ιστοσελίδα με μία μόνο βρύση.

Για να δημιουργήσετε ένα συνδετήρα Web, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πηγαίνετε στον ιστότοπο που θέλετε
  2. Αγγίξτε το εικονίδιο κουτιού και βέλους που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία σελιδοδεικτών
  3. Στο αναδυόμενο μενού, πατήστε Προσθήκη στην αρχική οθόνη
  4. Εάν θέλετε, επεξεργαστείτε το όνομα του webclip
  5. Πατήστε Προσθήκη.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε στην αρχική οθόνη και θα εμφανιστεί ο σύνδεσμος web. Αγγίξτε το για να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να κανονίσετε και να διαγράψετε τα webclips με τον ίδιο τρόπο που θα διαγράψετε μια εφαρμογή .