Πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Safari στο iPhone

Ενώ μπορείτε να εγκαταστήσετε άλλα προγράμματα περιήγησης από το App Store , το πρόγραμμα περιήγησης που είναι ενσωματωμένο σε κάθε iPhone, iPod touch και iPad είναι το Safari.

Η έκδοση iOS του Safari είναι προσαρμοσμένη από την έκδοση desktop που έρχεται με Macs για πολλά χρόνια - αλλά το κινητό Safari είναι επίσης πολύ διαφορετικό. Για ένα πράγμα, το ελέγχετε όχι με ποντίκι, αλλά με άγγιγμα.

Για να μάθετε τα βασικά της χρήσης του Safari, διαβάστε αυτό το άρθρο. Για πιο σύνθετα άρθρα σχετικά με τη χρήση του Safari, ελέγξτε:

01 από 04

Βασικά για το Safari

Ondine32 / iStock

Διπλό πάτημα για μεγέθυνση / σμίκρυνση

Αν θέλετε να κάνετε μεγέθυνση σε μια συγκεκριμένη ενότητα μιας ιστοσελίδας (αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να μεγεθύνετε το κείμενο που διαβάζετε), απλώς αγγίξτε δύο φορές γρήγορα γρήγορα στο ίδιο τμήμα της οθόνης. Αυτό μεγεθύνει αυτό το τμήμα της σελίδας. Η ίδια διπλή πτήση μεγεθύνεται ξανά.

Πιέστε για μεγέθυνση / σμίκρυνση

Εάν θέλετε περισσότερος έλεγχος για το τι κάνετε μεγέθυνση ή για το μέγεθος της μεγέθυνσης που χρησιμοποιείτε, χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες πολυτάχυσης του iPhone.

Τοποθετήστε το δείκτη σας μαζί με τον αντίχειρά σας και τοποθετήστε τα στο μέρος της οθόνης του iPhone το οποίο θέλετε να μεγεθύνετε. Στη συνέχεια, σύρετε τα δάκτυλά σας μακριά , στέλνοντας το ένα προς το άλλο άκρο της οθόνης. Αυτό προσελκύει στη σελίδα. Το κείμενο και οι εικόνες εμφανίζονται θολή για μια στιγμή και τότε το iPhone τους καθιστά καθαρό και καθαρό και πάλι.

Για να σμικρύνετε τη σελίδα και να κάνετε τα πράγματα μικρότερα, βάλτε τα δάχτυλά σας στα αντίθετα άκρα της οθόνης και σύρετέ τα προς το ένα το άλλο , που συναντιούνται στο κέντρο της οθόνης.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη σελίδα σύροντας ένα δάχτυλο προς τα κάτω στην οθόνη. Αλλά, ξέρατε ότι μπορείτε να πηδήσετε πίσω στην κορυφή μιας ιστοσελίδας χωρίς όλες αυτές τις κύλισης;

Για να μεταβείτε στην κορυφή μιας σελίδας (για να επιστρέψετε στη γραμμή περιήγησης, στη γραμμή αναζήτησης ή στην πλοήγηση του ιστότοπου), απλώς πατήστε το ρολόι στο επάνω κέντρο της οθόνης iPhone ή του iPod touch δύο φορές. Η πρώτη βρύση αποκαλύπτει τη γραμμή διευθύνσεων στο Safari, ο δεύτερος αμέσως σας μεταφέρει στο επάνω μέρος της ιστοσελίδας. Δυστυχώς, δεν φαίνεται να υπάρχει παρόμοια συντόμευση για το άλμα στο κάτω μέρος μιας σελίδας.

Προχωρώντας πίσω και περνώντας από το ιστορικό σας

Όπως κάθε πρόγραμμα περιήγησης, το Safari παρακολουθεί τους ιστότοπους που έχετε επισκεφτεί και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα κουμπί επιστροφής (και μερικές φορές ένα κουμπί προώθησης) για να μετακινηθείτε στους ιστότοπους και τις σελίδες στις οποίες επισκεφθήκατε πρόσφατα. Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτήν τη λειτουργία:

02 από 04

Ανοίξτε μια σελίδα σε ένα νέο παράθυρο

Υπάρχουν δύο τρόποι για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο στο Safari. Το πρώτο είναι να πατήσετε το εικονίδιο στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου του Safari που μοιάζει με δύο τετράγωνα το ένα πάνω στο άλλο. Αυτό κάνει την τρέχουσα ιστοσελίδα σας μικρή και αποκαλύπτει ένα κουμπί + (iOS 7 και άνω) ή Νέα σελίδα (iOS 6 και παλιότερη) στο κάτω μέρος.

Πατήστε αυτό για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο. Αγγίξτε ξανά τα δύο ορθογώνια και μετακινήστε τα πάνω και κάτω (iOS 7 και επάνω) ή παλιότερα (iOS 6 και παλαιότερα) για να μετακινηθείτε μεταξύ των παραθύρων ή πατήστε το κουμπί Χ για να κλείσετε ένα παράθυρο.

Εκτός από το άνοιγμα ενός νέου κεννού παραθύρου, ωστόσο, μπορεί να θέλετε να ανοίξετε ένα σύνδεσμο σε νέο παράθυρο όπως κάνετε σε έναν επιτραπέζιο υπολογιστή. Δείτε πώς:

  1. Βρείτε το σύνδεσμο που θέλετε να ανοίξετε σε ένα νέο παράθυρο.
  2. Πατήστε τον σύνδεσμο και μην αφαιρέσετε το δάχτυλό σας από την οθόνη.
  3. Μην αφήσετε να πάτε μέχρι να εμφανιστεί ένα μενού από το κάτω μέρος της οθόνης που προσφέρει πέντε επιλογές:
    • Ανοιξε
    • Ανοίξτε στη Νέα Σελίδα
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης (μόνο για iOS 5 και επάνω)
    • αντίγραφο
    • Ματαίωση
  4. Επιλέξτε Άνοιγμα σε νέο παράθυρο και τώρα θα έχετε δύο παράθυρα προγράμματος περιήγησης, το ένα με τον πρώτο ιστότοπο που επισκεφθήκατε και το δεύτερο με τη νέα σας σελίδα.
  5. Εάν διαθέτετε συσκευή με οθόνη αφής 3D (μόνο από τις σειρές iPhone 6S και 7 , από τη στιγμή που γράφετε), πατώντας και κρατώντας το σύνδεσμο μπορείτε επίσης να εμφανίσετε μια προεπισκόπηση της σελίδας με την οποία είναι συνδεδεμένη. Σκληρά πατήστε την οθόνη και η προεπισκόπηση θα εμφανιστεί και θα γίνει το παράθυρο που περιηγείστε.

03 του 04

Το μενού δράσης στο Safari

Το μενού στο κάτω κέντρο του Safari που μοιάζει με κουτί με βέλος που βγαίνει από αυτό, ονομάζεται μενού Action. Με τη χρήση του αποκαλύπτεται όλα τα είδη των χαρακτηριστικών. Εκεί θα βρείτε επιλογές για να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε έναν ιστότοπο, να τον προσθέσετε στα αγαπημένα σας ή στη λίστα ανάγνωσης, να κάνετε μια συντόμευση για αυτό στην αρχική οθόνη της συσκευής σας , να εκτυπώσετε τη σελίδα και πολλά άλλα.

04 του 04

Ιδιωτική περιήγηση στο Safari

Αν θέλετε να περιηγηθείτε στον ιστό χωρίς να προστεθούν οι ιστότοποι που επισκέπτεστε στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, χρησιμοποιήστε αυτήν τη λειτουργία. Για να το ενεργοποιήσετε στο iOS 7 και επάνω, πατήστε τα δύο ορθογώνια για να ανοίξετε ένα νέο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Πατήστε Ιδιωτικό και στη συνέχεια επιλέξτε εάν θέλετε να διατηρήσετε όλα τα ανοιχτά παράθυρα του προγράμματος περιήγησης ή να τα κλείσετε. Για να απενεργοποιήσετε την ιδιωτική περιήγηση, ακολουθήστε τα ίδια βήματα. (Στο iOS 6, η ιδιωτική περιήγηση ενεργοποιείται μέσω των ρυθμίσεων του Safari στην εφαρμογή "Ρυθμίσεις").