Πώς να συνδέσετε ένα ακουστικό Bluetooth σε ένα iPhone

Χρησιμοποιώντας ένα ακουστικό Bluetooth μπορεί να είναι μια απελευθερωτική εμπειρία. Αντί να κρατάτε το τηλέφωνό σας δίπλα στο αυτί σας, απλά ανοίγετε ένα ακουστικό στο αυτί σας. Διατηρεί τα χέρια σας ελεύθερα, κάτι που δεν είναι απλά βολικό - είναι επίσης ένας πολύ πιο ασφαλής τρόπος να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας κατά την οδήγηση.

Ξεκινώντας

iPhoneHacks.com

Για να χρησιμοποιήσετε ένα ακουστικό Bluetooth, θα χρειαστείτε ένα smartphone - όπως το iPhone - που υποστηρίζει τεχνολογία Bluetooth. Θα θελήσετε επίσης ένα ακουστικό με άνετη εφαρμογή. Σας συνιστούμε το Legend Plantronics Voyager (Αγοράστε στο Amazon.com). Η αναγνώριση φωνής και η τεχνολογία ακύρωσης θορύβου το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή, αλλά ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι η αντοχή του στο νερό, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν είστε πιασμένοι στη βροχή ή στον ιδρώτα ενώ αντλίζετε σίδερο στο γυμναστήριο. Και αν είστε σε έναν προϋπολογισμό, δεν μπορείτε να πάτε στραβά με το Plantronics M165 Marque (Αγοράστε στο Amazon.com).

Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι τόσο το smartphone όσο και το ακουστικό Bluetooth είναι πλήρως φορτισμένα.

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία Bluetooth του iPhone

Προτού μπορέσετε να αντιστοιχίσετε το iPhone με ακουστικά Bluetooth, οι δυνατότητες Bluetooth του iPhone πρέπει να είναι ενεργοποιημένες. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού ρυθμίσεων του iPhone και μετακινηθείτε προς τα κάτω στην επιλογή "Γενικές" ρυθμίσεις.

Αφού βρίσκεστε στις Γενικές ρυθμίσεις, θα δείτε την επιλογή Bluetooth κοντά στη μέση της οθόνης. Θα πει είτε "off" είτε "on". Εάν είναι απενεργοποιημένη, ενεργοποιήστε την πατώντας το εικονίδιο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

Τοποθετήστε το ακουστικό Bluetooth σε λειτουργία ζευγαρώματος

Πολλά ακουστικά μπαίνουν αυτόματα στη λειτουργία ζεύξης την πρώτη φορά που τα ενεργοποιείτε. Έτσι, το πρώτο πράγμα που θα θέλετε να δοκιμάσετε απλά είναι να ενεργοποιήσετε το σετ μικροφώνου-ακουστικού, το οποίο γίνεται συνήθως πατώντας ένα κουμπί. Το Jawbone Prime, για παράδειγμα, ανάβει όταν πατάτε και κρατάτε πατημένο το κουμπί "Talk" για δύο δευτερόλεπτα. Το BlueAnt Q1 (Αγορά στο Amazon.com), εν τω μεταξύ, ανάβει όταν πιέζετε και κρατάτε πατημένο το κουμπί Ant στο εξωτερικό του ακουστικού.

Αν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως το σετ μικροφώνου-ακουστικού και θέλετε να το αντιστοιχίσετε με νέο τηλέφωνο, ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αντιστοίχισης με μη αυτόματο τρόπο. Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αντιστοίχισης στο πρωτόκολλο Jawbone Prime, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το ακουστικό είναι απενεργοποιημένο. Στη συνέχεια, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Talk" και το πλήκτρο "NoiseAssassin" για τέσσερα δευτερόλεπτα, μέχρι να δείτε την μικρή ενδεικτική λυχνία να αναβοσβήνει κόκκινη και λευκή.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αντιστοίχισης στο BlueAnt Q1, το οποίο υποστηρίζει τις φωνητικές εντολές, βάζετε τα ακουστικά στο αυτί σας και λέτε "Pair Me".

Θυμηθείτε ότι όλα τα ακουστικά Bluetooth λειτουργούν ελαφρώς διαφορετικά, επομένως ίσως χρειαστεί να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο που συνοδεύει το προϊόν που αγοράσατε.

Συνδέστε το ακουστικό Bluetooth με το iPhone σας

Μόλις το σετ μικροφώνου-ακουστικού βρίσκεται σε λειτουργία αντιστοίχισης, το iPhone θα πρέπει να το ανακαλύψει. Στην οθόνη ρυθμίσεων Bluetooth, θα εμφανιστεί το όνομα του ακουστικού στη λίστα συσκευών.

Πατάτε το όνομα του ακουστικού και το iPhone θα συνδεθεί με αυτό.

Ενδέχεται να σας ζητηθεί να εισαγάγετε έναν κωδικό PIN. Εάν ναι, ο κατασκευαστής του ακουστικού πρέπει να παρέχει τον αριθμό που χρειάζεστε. Μόλις εισαχθεί ο σωστός κωδικός PIN, το iPhone και το ακουστικό Bluetooth έχουν αντιστοιχιστεί.

Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ακουστικό.

Πραγματοποιήστε κλήσεις χρησιμοποιώντας το ακουστικό Bluetooth

Για να πραγματοποιήσετε μια κλήση χρησιμοποιώντας το ακουστικό Bluetooth, απλώς καλέστε τον αριθμό όπως συνήθως. (Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά που δέχονται φωνητικές εντολές, ενδέχεται να μπορείτε να καλέσετε με φωνή.)

Μόλις εισαγάγετε τον αριθμό για να καλέσετε, το iPhone σας θα σας παρουσιάσει μια λίστα επιλογών. Μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το ακουστικό Bluetooth, το iPhone σας ή το μεγάφωνο του iPhone για να πραγματοποιήσετε την κλήση.

Πατήστε το εικονίδιο του ακουστικού Bluetooth και η κλήση θα σταλεί εκεί. Τώρα θα πρέπει να συνδεθείτε.

Μπορείτε να τερματίσετε την κλήση χρησιμοποιώντας το κουμπί του ακουστικού σας ή πατώντας το πλήκτρο "Τέλος κλήσης" στην οθόνη του iPhone.

Αποδοχή κλήσεων χρησιμοποιώντας το ακουστικό Bluetooth

Όταν μια κλήση έρχεται στο iPhone σας, μπορείτε να απαντήσετε απευθείας από το ακουστικό Bluetooth πατώντας το κατάλληλο κουμπί.

Τα περισσότερα ακουστικά Bluetooth έχουν ένα κύριο κουμπί που έχει σχεδιαστεί για αυτό το σκοπό και θα πρέπει να είναι εύκολο να το βρείτε. Στο ακουστικό BlueAnt Q1 (που απεικονίζεται εδώ), πατάτε για παράδειγμα το κυκλικό κουμπί με το εικονίδιο του μυρμηγκιού. Αν δεν είστε σίγουροι ποια από τα κουμπιά του ακουστικού πρέπει να πατήσετε, συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του προϊόντος.

Μπορείτε να τερματίσετε την κλήση χρησιμοποιώντας το κουμπί του ακουστικού σας ή πατώντας το πλήκτρο "Τέλος κλήσης" στην οθόνη του iPhone.