Πώς να συνδυάσετε αρχεία PDF σε ένα έγγραφο

Πολλαπλά αρχεία PDF που σας οδηγούν στα καρύδια; Απλά συγχωνεύστε τα σε ένα μόνο αρχείο

Η μορφή αρχείου PDF χρησιμοποιείται ευρέως για πολλούς σκοπούς, όπως συμβάσεις, εγχειρίδια προϊόντων και πολλά άλλα. Τα σαρωμένα έγγραφα αποθηκεύονται συχνά και ως PDF, είτε από προεπιλογή είτε μετά από μια διαδικασία μετατροπής.

Ίσως χρειαστεί να συνδυάσετε πολλά PDF σε ένα μόνο αρχείο, κάτι που συμβαίνει συχνά όταν ένα μεγαλύτερο έγγραφο σαρώθηκε μία σελίδα τη φορά. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη συγχώνευση πολλών αρχείων PDF σε ένα ενιαίο έγγραφο και περιγράφουμε λεπτομερώς ορισμένα από τα καλύτερα παρακάτω.

Adobe Acrobat DC

Η δωρεάν έκδοση του δημοφιλούς Acrobat Reader της Adobe σάς επιτρέπει να προβάλετε και να εκτυπώσετε αρχεία PDF καθώς και να προσθέσετε σχολιασμούς αν θέλετε. Για να χειριστείτε περαιτέρω αυτά τα αρχεία ή να συνδυάσετε πολλά PDF σε ένα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το Acrobat DC.

Διαθέσιμο για μηνιαία ή ετήσια συνδρομή που ποικίλλει ανάλογα με την έκδοση της εφαρμογής και τη διάρκεια της δέσμευσης, το Acrobat DC καθιστά πολύ εύκολη τη συγχώνευση αρχείων PDF. Αν έχετε μόνο μια βραχυπρόθεσμη ανάγκη, η Adobe προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για το λογισμικό, η οποία δεν περιέχει περιορισμούς ως προς τη λειτουργικότητα.

Αφού λειτουργείτε, επιλέξτε Συνδυασμός αρχείων από το μενού Εργαλεία του Acrobat. Όταν εμφανιστεί η διεπαφή συνδυασμού αρχείων, θα έχετε την επιλογή να προσθέσετε όσα αρχεία θέλετε. Μετά την ενσωμάτωση όλων των αρχείων, μπορείτε να τα παραγγείλετε ανάλογα (συμπεριλαμβανομένων μεμονωμένων σελίδων) με μεταφορά και απόθεση στην επιθυμητή τοποθεσία. Κάντε κλικ στην επιλογή Συνδυασμός αρχείων για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Συμβατό με:

Προεπισκόπηση

Οι χρήστες Mac μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωματωμένη εφαρμογή Προεπισκόπηση για να συνδυάσουν αρχεία PDF, εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιοδήποτε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών ή υπηρεσία σε απευθείας σύνδεση εντελώς. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να συγχωνεύσετε αρχεία PDF μέσω της εφαρμογής Προεπισκόπηση.

  1. Ανοίξτε ένα από τα αρχεία PDF στην εφαρμογή Προεπισκόπηση.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή στο μενού Προεπισκόπηση, που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  3. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, εξετάστε αν υπάρχει ένα σημάδι επιλογής δίπλα στην επιλογή Thumbnails . Εάν δεν υπάρχει, κάντε κλικ σε αυτήν μία φορά για να ενεργοποιήσετε την προεπισκόπηση μικρογραφιών.
  4. Στο παράθυρο προεπισκόπησης μικρογραφιών, που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του παραθύρου της εφαρμογής, κάντε κλικ στη σελίδα μέσα στο PDF όπου θέλετε να εισάγετε άλλο αρχείο PDF. Αυτό το βήμα ισχύει μόνο εάν το τρέχον αρχείο είναι περισσότερες από μία σελίδες.
  5. Κάντε κλικ στο Επεξεργασία (Edit) στο μενού Προεπισκόπηση (Προεπισκόπηση).
  6. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Εισαγωγή . Επιλέξτε Σελίδα από το αρχείο .
  7. Ένα παράθυρο pop-out Finder θα εμφανιστεί τώρα, ζητώντας σας να επιλέξετε ένα αρχείο. Εντοπίστε και επιλέξτε το δεύτερο PDF που θέλετε να συγχωνεύσετε και κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα . Τώρα θα δείτε ότι και τα δύο αρχεία συνδυάζονται σε ένα. Μπορείτε να συνεχίσετε να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται, καθώς και να διαγράψετε ή να αναδιατάξετε μεμονωμένες σελίδες μέσα στο παράθυρο προεπισκόπησης μικρογραφιών.
  8. Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το συνδυασμένο σας PDF, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο στο επάνω μέρος της οθόνης και επιλέξτε Αποθήκευση .

Συμβατό με:

Συγχώνευση PDF

Ορισμένοι ιστότοποι προσφέρουν επίσης υπηρεσίες συγχώνευσης PDF, πολλές από τις οποίες είναι διαφημιστικές και συνεπώς δωρεάν. Ένα από αυτά είναι η συγχώνευση PDF, όπου οι χρήστες μπορούν να μεταφορτώσουν πολλά αρχεία από το δικαίωμα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού τους. Κάνοντας κλικ στο κουμπί Συγχώνευση συνδυάζει όλα τα αρχεία με τη σειρά που έχουν μεταφορτωθεί και αμέσως κατεβάζει ένα μόνο PDF στον σκληρό σας δίσκο.

Ο μόνος αξιοσημείωτος περιορισμός είναι ένα όριο μεγέθους 15MB. Μια έκδοση desktop της συγχώνευσης PDF προσφέρεται επίσης για χρήστες των Windows που προτιμούν να εργάζονται εκτός σύνδεσης.

Συμβατό με:

Συνδυάστε PDF

Ένα άλλο εργαλείο που βασίζεται στο web, το Combine PDF σάς επιτρέπει να μεταφέρετε αρχεία απευθείας στην ιστοσελίδα τους ή να τα φορτώνετε με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγχωνεύσετε έως και 20 αρχεία ή / και εικόνες σε ένα ενιαίο αρχείο PDF με το πάτημα ενός κουμπιού χωρίς κόστος, τοποθετώντας τα με την επιθυμητή σειρά εκ των προτέρων.

Συνδυάστε τις αξιώσεις PDF για να διαγράψετε όλα τα αρχεία από τους διακομιστές τους μέσα σε μία ώρα από τη μεταφόρτωση. Ένα πιθανό αρνητικό είναι ότι ο ιστότοπος δεν χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο HTTPS , καθιστώντας τον λιγότερο ασφαλή από κάποια από τα υπόλοιπα στη λίστα μας.

Συμβατό με:

Συγχώνευση PDF

Η συγχώνευση αρχείων PDF, μέρος του ιστότοπου Smallpdf.com, είναι μια δωρεάν εφαρμογή που βασίζεται στον browser που σας επιτρέπει να ενσωματώσετε αρχεία όχι μόνο από την τοπική συσκευή σας αλλά και από το Dropbox και το Google Drive. Σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε drag-and-drop σελίδες κατά βούληση, να τις ανακατατάξετε και να τις διαγράψετε αν θέλετε πριν συνδυάσετε σε ένα αρχείο PDF.

Όλες οι μεταδόσεις θεωρούνται ασφαλείς και τα αρχεία διαγράφονται μόνιμα από τους διακομιστές Smallpdf εντός μίας ώρας. Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης πολλές άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με το PDF, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων προβολής και επεξεργασίας, καθώς και τη δυνατότητα μετατροπής σε ή από άλλες μορφές αρχείων.

Συμβατό με:

Συνδυασμός αρχείων PDF σε κινητές συσκευές

Στιγμιότυπο οθόνης από iOS.

Μέχρι τώρα έχουμε καλύψει πολλές επιλογές για προγράμματα περιήγησης και εφαρμογές που συγχωνεύουν αρχεία PDF σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Υπάρχει επίσης ένας περιορισμένος αριθμός διαθέσιμων εφαρμογών Android και iOS που μπορούν να σας βοηθήσουν να συνδυάσετε αυτά τα αρχεία σε ένα smartphone ή tablet.

Πολλές εφαρμογές για κινητά που υπόσχονται αυτή τη λειτουργία είτε δεν παρέχουν τις προσδοκώμενες λειτουργίες είτε είναι ανεπαρκώς ανεπτυγμένες, με αποτέλεσμα συχνές διακοπές και άλλες αναξιόπιστες συμπεριφορές. Οι παρακάτω επιλογές φαίνεται να είναι οι πιο αξιόπιστες μεταξύ μιας μέτριας ομάδας.

Android

iOS (iPad, iPhone, iPod touch)