Πώς να διαγράψετε τα βιβλία από Kindle

Το Amazon Kindle μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μεταφέρετε εκατοντάδες βιβλία ταυτόχρονα, αλλά καμία έκδοση του δεν έχει απεριόριστη μνήμη. Αυτός ο οδηγός εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να διαγράψετε βιβλία από το Kindle, για να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης στη συσκευή. Εξηγεί επίσης πώς να διαγράψετε τα βιβλία μόνιμα από το λογαριασμό σας στο Kindle, μόνο σε περίπτωση που υπάρχει κάτι από το λογοτεχνικό παρελθόν που θα προτιμούσατε να ξεχάσετε.

Πώς να αφαιρέσετε βιβλία από το Kindle

Δείτε πώς μπορείτε να διαγράψετε ένα βιβλίο από το Amazon Kindle σας. Με τη συσκευή σας ενεργοποιημένη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Στην Αρχική οθόνη, πατήστε ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ .
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το δάχτυλό σας στο βιβλίο που θέλετε να διαγράψετε. Εναλλακτικά, πατήστε το κουμπί στην κάτω δεξιά γωνία του καλύμματος του βιβλίου.
  3. Κάντε κλικ στην επιλογή Κατάργηση από τη συσκευή . Αυτό θα αφαιρέσει το βιβλίο από το Kindle σας.
  4. Επαναλάβετε τα βήματα 1-3 για όλα τα άλλα βιβλία που θέλετε να καταργήσετε από τη συσκευή σας.

Πώς να διαγράψετε τα βιβλία μόνιμα από τον λογαριασμό Kindle σας

Είναι αρκετά εύκολο να αφαιρέσετε βιβλία από Kindles, αλλά η διαγραφή των βιβλίων μόνιμα από τον λογαριασμό σας στο Amazon είναι ένα άλλο θέμα. Χωρίς να κάνετε αυτό το τελευταίο βήμα, τα βιβλία που έχετε διαγράψει από το Kindle θα εξακολουθούν να εμφανίζονται στη συσκευή σας, κάτω από την κατηγορία "ALL" της "ΜΟΥ LIBRARY". Αυτό σας επιτρέπει να κατεβάσετε ξανά τυχόν βιβλία που έχετε σκουπίσει από τη μνήμη Kindle, αλλά ίσως είναι ανεπιθύμητο αν μοιράζεστε τη συσκευή σας με κάποιον άλλο και δεν θέλετε να ανακαλύψουν, για παράδειγμα, τη μυστική σας αγάπη για ρομαντικά μυθιστορήματα.

Για να διαγράψετε οριστικά ένα βιβλίο από το λογαριασμό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  1. Πληκτρολογήστε amazon.com στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το αναπτυσσόμενο μενού Λογαριασμοί και λίστες και κάντε κλικ στο Περιεχόμενο και τις συσκευές σας .
  3. Ελέγξτε τα τετράγωνα πλαίσια στην άκρα αριστερή πλευρά των βιβλίων που θέλετε να διαγράψετε.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Διαγραφή στο επάνω μέρος της λίστας των βιβλίων Kindle.
  5. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι, Διαγραφή μόνιμα που εμφανίζεται στο αναδυόμενο παράθυρο. Κάντε κλικ στην επιλογή " Άκυρο" αν έχετε δεύτερη σκέψη.

Αξίζει να έχουμε κατά νου ότι όταν ένα βιβλίο διαγραφεί μόνιμα, δεν υπάρχει, κατά εκπληκτικό τρόπο, κανένας τρόπος να το ανακτήσετε. Θα πρέπει να αγοραστεί για δεύτερη φορά αν κάποιος χρήστης επιθυμεί να το διαβάσει ξανά στο Kindle.

Ωστόσο, αν δεν έχετε διαγράψει το βιβλίο από το Kindle πριν πάτε στον λογαριασμό σας στο Amazon και διαγράψετε το μέσω του Διαχειριστή του περιεχομένου και των συσκευών σας, θα εξακολουθεί να βρίσκεται στη συσκευή στη συνέχεια.

Για να το διαγράψετε μόνιμα από τη συσκευή Kindle (και όχι μόνο από τον λογαριασμό Kindle), πρέπει να περάσετε από τα βήματα 1-3 της πρώτης ενότητας αυτού του οδηγού. Η μόνη διαφορά είναι ότι, για το βήμα 3, η επιλογή που κάνετε κλικ μετονομάζεται σε Διαγραφή αυτού του βιβλίου και όχι σε Κατάργηση από τη συσκευή. Αυτό συμβαίνει γιατί θα διαγραφεί μόνιμα, αφού δεν υπάρχει πλέον τρόπος να το ξαναφορτώσετε από το λογαριασμό Kindle.

Πώς να κάνετε ξανά λήψη βιβλίων στη βιβλιοθήκη του Kindle Amazon

Τούτου λεχθέντος, αν έχετε διαγράψει ένα βιβλίο μόνο στο Kindle σας και όχι μέσω του λογαριασμού σας στο Amazon, εξακολουθεί να υπάρχει κάπου στο σύννεφο του Amazon. Είναι επομένως δυνατό να το επαναφορτώσετε στη συσκευή σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο Kindle σας είτε μέσω του λογαριασμού σας στο Amazon:

  1. Ενεργοποιήστε το Kindle σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένο με Wi-Fi ή 3G (εάν διαθέτετε κινητό Kindle).
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα ΜΟΥ ΜΗΝΥΜΑ στην Αρχική σελίδα.
  3. Κάντε κλικ στο πλήκτρο ALL στην επάνω δεξιά γωνία.
  4. Κάντε κλικ στο βιβλίο που θέλετε να κάνετε εκ νέου λήψη.

Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που μπορεί να γίνει απεριόριστα, επιτρέποντας στους χρήστες να απελευθερώσουν χώρο στη μνήμη όταν δεν χρειάζονται ένα συγκεκριμένο βιβλίο και στη συνέχεια να το ξαναφορτώσουν όταν το κάνουν. Και για όσους επιθυμούν να ξαναφορτώσουν και να διαχειριστούν τα βιβλία βιβλίων Kindle μέσω του λογαριασμού τους στο Amazon, μπορούν να κάνουν τα εξής:

  1. Πληκτρολογήστε amazon.com στη γραμμή διευθύνσεων του προγράμματος περιήγησης.
  2. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από το αναπτυσσόμενο μενού Ο λογαριασμός σας και κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση περιεχομένου και συσκευών .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί " Ενέργειες " στη δεξιά πλευρά του βιβλίου που θέλετε να κάνετε ξανά λήψη στο Kindle.
  4. Επιλέξτε την επιλογή Παράδοση σε [Πελάτη] Kindle .