Αναθεώρηση συστήματος ηχείων PSB Imagine Mini Series

Τα μικρά ηχεία δεν σημαίνουν μικρό ήχο

Κάποτε ήταν ότι για να αποκτήσετε εξαιρετικό ήχο οικιακού κινηματογράφου χρειάζεστε πραγματικά μεγάλα μεγάφωνα. Ωστόσο, παρόλο που υπάρχει σίγουρα ακόμα ένας χώρος για μεγάλα μεγάφωνα ηχεία και μεγάλα υπογούφερ , έχουν γίνει μεγάλα βήματα για να πιέσετε περισσότερο ήχο από μικρότερα ηχεία. Η PSB έχει αντιμετωπίσει την πρόκληση με τη μίνι σειρά της Imagine Series, η οποία αποτελείται από πολύ κομψά και συμπαγή ηχεία ραφιών και κεντρικών καναλιών.

Για αυτήν την ανασκόπηση, η PSB παρείχε τα μίνι c και τα μίνι ηχεία, καθώς και το υπογούφερ 10 ιντσών SubSeries 200. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιήθηκε με δέκτη Home Cinema Onkyo TX-SR705 , συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray Oppo Digital BDP-93 και τηλεοράσεις LED / LCD 47 ιντσών Toshiba 47TL515U 47 ιντσών.

Ηχητική απόδοση - Μίνι και mini c ηχεία PSB

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα ηχεία PSB mini και mini c παρείχαν μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης στη διαμόρφωση 5 καναλιών που χρησιμοποιήθηκε. Το mini c ήταν ιδιαίτερα έμπειρο στην αναπαραγωγή φωνητικών και διαλόγου με βάθος και ρεαλιστικές λεπτομέρειες.

Από την άλλη πλευρά, τα ηχεία δεν είναι υπερβολικά φωτεινά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ελαφρώς συγκρατημένα σε σχέση με ορισμένες μεταβατικές συχνότητες υψηλής συχνότητας, όπως οι λεπτότερες λεπτομέρειες που υπάρχουν στα όργανα κρουστών ή οι συντριβές και τα σπασίματα των ταινιών. Ωστόσο, δεν ήταν καθόλου υπερβολικά βαρετό, καθώς η υπερβολική φωτεινότητα μπορεί να οδηγήσει σε σκληρότητα, και η μεσαία γραμμή ήταν γεμάτη και διακριτική, ακόμα και σε ακουστικά όργανα και φωνητικά.

Επίσης, τα μίνι ηχεία που χρησιμοποιούνται για το μπροστινό δίκτυο και περιβάλλουν προβάλλεται η καλή χωρική και άμεση τοποθέτηση των ηχητικών εφέ. Παραδείγματα περιλαμβάνουν τη σκηνή επίθεσης βέλους στον ήρωα και τη σκηνή παιχνιδιών ηχώ από το Σπίτι των πετώντας μαχαίρια . Τα minis έδωσαν επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα από μουσικές πηγές surround ήχου, όπως η Dark Side of the Moon ( έκδοση SACD ) του Pink Floyd και η Bohemian Rhapsody της Βασίλισσας (Από μια νύχτα στην όπερα - έκδοση DVD-Audio).

Το κέντρο και οι δορυφόροι δίνουν την εντύπωση ότι ακούνε μεγάλα ηχεία. Σε μια δοκιμή, το υπογούφερ δεν χρησιμοποιήθηκε και παρόλο που οι minis προφανώς δεν έφτασαν στην περιοχή χαμηλών συχνοτήτων μπάσων, ακούγονταν πραγματικά αρκετά γεμάτοι στο κάτω μεσαίο / ανώτερο μπάσο για τέτοια μικρά ηχεία.

Επίσης, στις προδιαγραφές για τα ηχεία αυτά (που παρέχονται στο τέλος αυτής της ανασκόπησης), σημειώνεται ότι η απόκριση συχνότητας για κάθε ηχείο μειώνεται από υψηλό 23kHz σε 10kHz καθώς μετακινείτε από το κεντρικό σημείο της περιοχής ακρόασης σε 30 μοίρες εκτός άξονα σε κάθε κατεύθυνση, η οποία θα μπορούσε να εξηγήσει κάποια από την υποτονικότητα σε υψηλότερες συχνότητες. Στη ρύθμιση των 5 καναλιών, οι αλλαγές ακουστικής απόκρισης συχνότητας δεν παρατηρήθηκαν κατά την αλλαγή θέσης καθίσματος. Ωστόσο, συνιστάται να ακολουθείτε τις οδηγίες τοποθέτησης ομιλητών που παρέχονται στους οδηγούς του PSB mini και mini c για καλύτερες αποδόσεις.

Απόδοση ήχου - PSB SubSeries 200

Το PSB SubSeries 200 παρείχε μια καλή μετάβαση από τις κατώτερες μεσαίες / ανώτερες δυνατότητες μπάσων του mini και του mini c σε χαμηλές συχνότητες που παράγει το subwoofer. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ανεπιθύμητου βουητού ή κρότων κατά τη διάρκεια του χρόνου χρήσης του υπογούφερ.

Όταν συγκρίναμε το SubSeries 200 σε ένα Klipsch Synergy Sub10 και το EMP Tek ES10i που χρησιμοποιήσαμε για σύγκριση, το SubSeries 200 δεν μπόρεσε να ταιριάξει αρκετά με την έξοδο ισχύος της εξόδου εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας του Klipsch, αλλά ήταν λίγο πιο βαθιά και πιο σφιχτά το χαμηλό τέλος από το EMP Tek. Τα αποτελέσματα της σύγκρισης εξακολουθούν να τοποθετούν το SubSeries 200 ως ένα καλό εκτελεστή στην κατηγορία του.

Οι ηχητικές λωρίδες που περιείχαν πολλή δραστηριότητα LFE , όπως το Battleship και το Jurassic Park Trilogy , είχαν σημαντική επιρροή και σίγουρα ήταν στο ίδιο επίπεδο με τα περισσότερα υποσέλιδα 10 ιντσών που έχω ακούσει.

Επίσης, οι Subseries 200 κάνουν πολύ καλά με τη μουσική. Υπήρξε καλή λεπτομέρεια στα ακουστικά μπάσα και στο CD Norah Jones Come Away μαζί με εμένα και αρκετό σφίξιμο στο ηλεκτρικό μπάσο σε άλλα κομμάτια CD, όπως το πολύ μπάσο-βαρύ CD, Sade's Soldier of Love .

Λαμβάνοντας υπόψη τις συγκρίσεις και την πρόσθετη εμπειρία ακρόασης, το SubSeries 200 είναι ένα πολύ αξιόλογο subwoofer για την ταξινόμησή του, παρέχοντας σφιχτή, βαθιά απόκριση μπάσων τόσο για ταινίες όσο και για μουσική. Αν και δεν είναι τόσο βαθύ και έντονο όσο το Klipsch Sub 10 που χρησιμοποιείται για σύγκριση, το The SubSeries 200 είναι σίγουρα ένα θέμα για μικρά και μεσαία δωμάτια (η αίθουσα ακρόασης που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την κριτική ήταν 15x20 πόδια). Για μεγαλύτερα δωμάτια, εάν το SubSeries 200 είναι αυτό που χρειάζεστε, έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε ένα επιπλέον υποσύστημα χρησιμοποιώντας είτε τις χαμηλές είτε τις υψηλές εξόδους του SubSeries 200.

PSB Imagine Series και SubSeries 200 System - Πλεονεκτήματα

PSB Imagine Series και SubSeries 200 System - Μειονεκτήματα

Βασικές προδιαγραφές ηχείων του κεντρικού καναλιού PSB Imagine Series

Προδιαγραφές για μίνι βιβλιοθήκες PSB Imagine Series

Υπολογιστές PSB Subseries 200 Προδιαγραφές Υπογούφερ

Η κατώτατη γραμμή

Η ανασκόπηση της σειράς PSB Imagine Series mini και mini c, καθώς και του SubSeries 200, ήταν πολύ ευχάριστη.

Η επιλογή ρύθμισης 5.1 που προβλεπόταν για αυτήν την κριτική έδωσε μια πολύ καλή εμπειρία ακρόασης τόσο για μουσική όσο και για ταινίες, καθώς και για άλλο περιεχόμενο. Παρόλο που το mini και το mini c ήταν λίγο λεπτό στις υψηλότερες συχνότητες, παρήγαγαν ένα ζεστό αποτέλεσμα με ρεαλιστικές λεπτομέρειες που θα ευχαριστούσαν πολλούς καταναλωτές που αναζητούσαν ένα συμπαγές σύστημα ομιλητών που μπορεί να παράγει την έξοδο ήχου, τη δυναμική και την εμβάπτιση που χρειάζονται για την ακρόαση στο home theater , σε μια πιο κατευθυνόμενη, ή ακόμα και οικεία, εμπειρία όταν ακούτε μουσική. Τα μίνι και mini c ηχεία PSB Imagine Series είναι σίγουρα καλά σχεδιασμένα.

Αν ψάχνετε για σύστημα ηχείων οικιακού κινηματογράφου που είναι συμπαγές αλλά προσφέρει σταθερή απόδοση, σκεφτείτε σίγουρα τα mini, mini c και SubSeries 200 της σειράς PSB Imagine Series.

Τα ηχεία PSB Imagine Mini και το SubSeries200, μαζί με τα περισσότερα προϊόντα ηχείων PSB διατίθενται κυρίως μέσω εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων PSB. Ορισμένα ηχεία και πρόσθετα προϊόντα διατίθενται επίσης μέσω επιλεγμένων διαδικτυακών εμπόρων λιανικής πώλησης.

Επίσημη Σελίδες Προϊόντος: Φανταστείτε mini-c, Imagine mini, SubSeries 200

Για πρόσθετες προτάσεις για συστήματα ηχείων, ελέγξτε επίσης ορισμένα συστήματα ηχείων στη λίστα καλύτερων ηχείων ηχοσυστήματος που ενημερώνονται περιοδικά.

Γνωστοποίηση: Τα δείγματα ανασκόπησης παρέχονται από τον κατασκευαστή. Τα προϊόντα επιστράφηκαν στο τέλος της ανασκόπησης.