Πώς να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε τις επεκτάσεις Safari

Από το OS X Lion και την κυκλοφορία του Safari 5.1, το πρόγραμμα περιήγησης Safari περιλάμβανε υποστήριξη για επεκτάσεις που επιτρέπουν στους χρήστες να προσθέτουν χαρακτηριστικά που η Apple ίσως ποτέ δεν έχει σκεφτεί.

01 από 04

Ξεκινώντας

Οι επεκτάσεις του Safari εμφανίζονται συνήθως ως κουμπιά της γραμμής εργαλείων ή αφιερώνονται ολόκληρες οι γραμμές εργαλείων στη λειτουργία επεκτάσεων. Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Οι επεκτάσεις παρέχονται από προγραμματιστές τρίτων κατασκευαστών οι οποίοι δημιουργούν τον κώδικα πρόσθετου που χρησιμοποιεί τις λειτουργίες ιστού του Safari για συγκεκριμένες εργασίες, όπως διευκολύνει την αναζήτηση στο Amazon, επιτρέποντας σε μια εφαρμογή, όπως το 1Password, να ενσωματωθεί με το πρόγραμμα περιήγησης και να δημιουργήσει ένα εύκολο -προχρησιμοποίηση του συστήματος διαχείρισης κωδικών πρόσβασης ή προσθέτοντας έναν αποτελεσματικό τρόπο αποκλεισμού των αναδυόμενων διαφημίσεων.

Θα διαπιστώσετε επίσης ότι οι περισσότεροι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης διαθέτουν επεκτάσεις του Safari που κάνουν την ανάρτηση στον αγαπημένο σας ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης τόσο απλό όσο κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί στη γραμμή εργαλείων Safari .

Μια γρήγορη σημείωση πριν προχωρήσουμε στην εγκατάσταση, διαχείριση και εύρεση επεκτάσεων:

Οι επεκτάσεις συμπεριλήφθηκαν στην πραγματικότητα με το Safari 5.0, αν και ήταν απενεργοποιημένες. Εάν τυχαίνει να χρησιμοποιείτε αυτήν την παλαιότερη έκδοση του Safari, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις Επεκτάσεις χρησιμοποιώντας τον οδηγό μας: Πώς να Ενεργοποιήσετε το μενού ανάπτυξης του Safari .

Αφού ενεργοποιηθεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού και κάντε κλικ στο στοιχείο Ενεργοποίηση επεκτάσεων στο μενού.

02 από 04

Πώς να εγκαταστήσετε τις επεκτάσεις Safari

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η εγκατάσταση των επεκτάσεων του Safari είναι μια εύκολη διαδικασία. ένα απλό κλικ ή δύο είναι το μόνο που χρειάζεται.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κάνετε λήψη μιας επέκτασης. Για αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε μια απλή μικρή επέκταση που ονομάζεται Amazon Search Bar. Κάντε κλικ στη σύνδεση γραμμής αναζήτησης Amazon για να την ανοίξετε. Θα δείτε την ιστοσελίδα του προγραμματιστή, με το κουμπί Download Extension for Safari.

Συνεχίστε και κάντε κλικ στο κουμπί για να πραγματοποιήσετε λήψη της γραμμής αναζήτησης Amazon. Η λήψη μπορεί στη συνέχεια να βρεθεί στο φάκελο "Downloads" στο Mac σας και θα ονομάζεται Amazon Search Bar.safariextz

Εγκατάσταση επέκτασης Safari

Οι επεκτάσεις Safari χρησιμοποιούν μία από τις δύο μεθόδους εγκατάστασης. Οι επεκτάσεις που προσφέρονται απευθείας από την Apple μέσω της Συλλογής επεκτάσεων του Safari είναι αυτο-εγκατάσταση. απλά κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση και η εγκατάσταση είναι αυτόματη.

Οι επεκτάσεις που κάνετε λήψη απευθείας από προγραμματιστές και άλλους ιστότοπους απαιτούν να τις εγκαταστήσετε ξεκινώντας το ληφθέν αρχείο επέκτασης.

Τα αρχεία επέκτασης του Safari καταλήγουν σε .safariextz. Περιέχουν τον κωδικό επέκτασης καθώς και ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα εγκατάστασης.

Για να εγκαταστήσετε μια επέκταση Safari, απλά κάντε διπλό κλικ στο αρχείο .safariextz που κατεβάσατε και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη. Γενικά, θα σας θυμίσει να εγκαθιστάτε μόνο επεκτάσεις που προέρχονται από μια αξιόπιστη πηγή.

Χρησιμοποιώντας την επέκταση της γραμμής αναζήτησης του Amazon

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγκατάστασης, θα δείτε μια νέα γραμμή εργαλείων στο παράθυρο Safari. Η γραμμή αναζήτησης του Amazon διαθέτει ένα πλαίσιο αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητάτε γρήγορα προϊόντα στο Amazon, καθώς και μερικά κουμπιά που σας δίνουν γρήγορη πρόσβαση στο καλάθι αγορών, τη λίστα επιθυμιών σας και άλλα καλούδια του Amazon. Δώστε στο μπαρ της Amazon Search μια δίνη, ίσως για να αναζητήσετε ένα νέο Mac ή ένα νέο μυστήριο από τον αγαπημένο σας συγγραφέα.

Όταν ολοκληρώσετε τη λήψη της νέας επέκτασης για μια μονάδα δοκιμής, μεταβείτε στην επόμενη σελίδα αυτού του οδηγού για να ανακαλύψετε πώς να διαχειριστείτε την ολοένα αυξανόμενη συλλογή των επεκτάσεων του Safari.

03 του 04

Πώς να διαχειριστείτε ή να διαγράψετε τις επεκτάσεις του Safari

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Αφού αρχίσετε να φορτώνετε επεκτάσεις για το πρόγραμμα περιήγησης Safari , πιθανότατα θέλετε να διαχειριστείτε τη χρήση τους ή να απεγκαταστήσετε τις επεκτάσεις που δεν σας αρέσουν ή δεν χρησιμοποιείτε ποτέ ποτέ.

Διαχειρίζεστε τις επεκτάσεις του Safari μέσα από την εφαρμογή Safari, χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου Προτιμήσεις Safari.

Διαχειριστείτε τις επεκτάσεις του Safari

  1. Εάν δεν εκτελείται ήδη, ξεκινήστε το Safari.
  2. Από το μενού Safari, επιλέξτε Προτιμήσεις.
  3. Στο παράθυρο Προτιμήσεις Safari, κάντε κλικ στην καρτέλα Επεκτάσεις.
  4. Η καρτέλα Επεκτάσεις παρέχει εύκολο έλεγχο σε όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε όλες τις επεκτάσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς και να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επεκτάσεις μεμονωμένα.
  5. Οι εγκατεστημένες επεκτάσεις παρατίθενται στο αριστερό παράθυρο. Όταν επισημαίνεται μια επέκταση, οι ρυθμίσεις της εμφανίζονται στο δεξιό τμήμα του παραθύρου.
  6. Οι ρυθμίσεις για τις επεκτάσεις ποικίλλουν σημαντικά. Στο παράθυρο επέκτασης της γραμμής αναζήτησης Amazon, το οποίο εγκαταστήσαμε στη σελίδα 2 αυτού του άρθρου, οι ρυθμίσεις επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν το πλάτος του πλαισίου αναζήτησης του Αμαζονίου και να καθορίζουν ποιο παράθυρο ή καρτέλα θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για να ανοίξουν τα αποτελέσματα αναζήτησης.
  7. Ορισμένες επεκτάσεις του Safari δεν έχουν επιλογές ρύθμισης, εκτός από την ενεργοποίηση ή την απενεργοποίησή τους.

Κατάργηση των επεκτάσεων του Safari

Όλες οι επεκτάσεις περιλαμβάνουν μια επιλογή απεγκατάστασης, την οποία μπορείτε να αποκτήσετε επιλέγοντας την επέκταση και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση εγκατάστασης στο παράθυρο Επιλογές.

Οι επεκτάσεις βρίσκονται φυσικά στο / Home directory / Library / Safari / Extensions. Ο φάκελος της βιβλιοθήκης σας είναι κρυφός, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό OS X Κρύβει τον φάκελο της βιβλιοθήκης σας για να αποκτήσετε πρόσβαση στους κρυμμένους φακέλους.

Μόλις βρίσκεστε στο φάκελο "Επεκτάσεις", θα δείτε κάθε αρχείο extension.safariextz που είναι αποθηκευμένο εδώ, μαζί με ένα αρχείο Extensions.plist. Μην απεγκαταστήσετε μη αυτόματα μια επέκταση, διαγράφοντας το αρχείο .safariextz από τον κατάλογο επεκτάσεων. Χρησιμοποιείτε πάντα τον κατάλογο απεγκατάστασης στις προτιμήσεις του Safari. Αναφέρουμε τον κατάλογο Extensions μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς και για την απομακρυσμένη πιθανότητα ότι ένα αρχείο επέκτασης γίνεται κατεστραμμένο και δεν μπορεί να αφαιρεθεί μέσα από το Safari. Σε αυτήν την περίπτωση, ένα ταξίδι στο φάκελο "Επεκτάσεις" θα σας επιτρέψει να σύρετε την επέκταση του Safari στον κάδο απορριμμάτων.

Τώρα που ξέρετε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε επεκτάσεις του Safari, ήρθε η ώρα να μάθετε πού μπορείτε να τα βρείτε.

04 του 04

Πού να βρείτε τις επεκτάσεις του Safari

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Τώρα που ξέρετε πώς να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε, να διαχειριστείτε και να διαγράψετε επεκτάσεις του Safari, ήρθε η ώρα να βρείτε τα καλύτερα μέρη από τα οποία μπορείτε να τα κατεβάσετε.

Μπορείτε να βρείτε τις επεκτάσεις του Safari πραγματοποιώντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο με τον όρο «επεκτάσεις σαφάρι». Θα βρείτε πολλούς ιστότοπους που απαριθμούν μια συλλογή επεκτάσεων ή μεμονωμένους προγραμματιστές επέκτασης.

Οι επεκτάσεις του Safari είναι γενικά ασφαλείς για εγκατάσταση. Η Apple απαιτεί να εκτελούνται όλες οι επεκτάσεις στο δικό τους sandbox. δηλαδή δεν έχουν πρόσβαση σε άλλες υπηρεσίες ή εφαρμογές Mac πέρα ​​από τα βασικά εργαλεία που παρέχονται από το περιβάλλον επέκτασης Safari.

Ξεκινώντας από το Safari 9 και το OS X El Capitan, η Apple δημιούργησε ένα ασφαλές σύστημα διανομής επέκτασης, το οποίο εγγυάται ότι όλες οι επεκτάσεις στη συλλογή επεκτάσεων Safari φιλοξενούνται και υπογράφονται από την Apple. Αυτό θα πρέπει να αποτρέψει την προσθήκη ασταθών επεκτάσεων στο Safari, υπό την προϋπόθεση ότι θα τις κατεβάσετε από τη συλλογή επεκτάσεων του Safari.

Μπορείτε να κατεβάσετε τις επεκτάσεις του Safari απευθείας από τους προγραμματιστές, καθώς και τους ιστότοπους που συγκεντρώνουν μια συλλογή από επεκτάσεις του Safari, αλλά θα πρέπει να προσέχετε αυτές τις πηγές. Ένας φαύλος προγραμματιστής θα μπορούσε να συσκευάσει οποιοδήποτε τύπο εφαρμογής σε ένα αρχείο που μοιάζει με μια επέκταση του Safari. Ενώ δεν έχουμε ακούσει για αυτό το γεγονός, είναι καλύτερο να είστε στην ασφαλή πλευρά και να κατεβάζετε από αξιόπιστους προγραμματιστές ή γνωστούς ιστότοπους που ελέγχουν την αυθεντικότητα των επεκτάσεων.

Ιστότοποι επέκτασης Safari