Διαγραφή μιας διεύθυνσης από τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Mac

Όταν η αυτόματη συμπλήρωση γίνεται πιο ενοχλητική από χρήσιμη

Η εφαρμογή αλληλογραφίας της Apple στο Mac OS X και το macOS ολοκληρώνει τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενός παραλήπτη καθώς ξεκινάτε να τον πληκτρολογείτε στα πεδία To, Cc ή BCC ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν το χρησιμοποιήσατε προηγουμένως ή το έχετε εισάγει σε μια κάρτα επαφής. Εάν έχετε χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία διευθύνσεις, εμφανίζει όλες τις επιλογές κάτω από το όνομα καθώς το πληκτρολογείτε. Απλά κάντε κλικ σε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Μερικές φορές, οι άνθρωποι αλλάζουν τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν ένας φίλος αλλάξει συχνά την εργασία σας, μπορεί να καταλήξετε σε μια σειρά από defunct διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αυτό το άτομο. Έχοντας ενοχλητική την εφαρμογή της εφαρμογής Mail, προσπαθήστε να ολοκληρώσετε αυτόματα με μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δεν λειτουργεί, αλλά υπάρχει ένας τρόπος για να διαγράψετε παλιές ή απλά ανεπιθύμητες διευθύνσεις από τη λίστα Αυτόματη συμπλήρωση στο Mail. Κάθε νέα διεύθυνση θυμάται αυτόματα και σύντομα η λειτουργία αυτόματης συμπλήρωσης είναι χρήσιμη ξανά.

Διαγράψτε μια επαναλαμβανόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης

Παρόλο που η Apple διαγράψει την Κατάργηση από Προηγούμενη λίστα παραληπτών από τις επιλογές Επιλογές νέου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε ακόμα να διαγράψετε προηγούμενους παραλήπτες χρησιμοποιώντας τη λίστα Αυτόματης συμπλήρωσης.

Όταν θέλετε να καθαρίσετε ή να διαγράψετε τις διευθύνσεις αυτόματης ολοκλήρωσης για πολλά άτομα, είναι εύκολο να εργαστείτε απευθείας στη λίστα Αυτόματη συμπλήρωση. Για να καταργήσετε μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη λίστα αυτόματης συμπλήρωσης σε Mac OS X Mail ή MacOS Mail:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή Mail σε Mac OS X ή macOS.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Παράθυρο στη γραμμή μενού και επιλέξτε Προηγούμενοι παραλήπτες για να ανοίξετε μια λίστα με άτομα στα οποία έχετε στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο παρελθόν. Οι καταχωρήσεις παρατίθενται αλφαβητικά σε διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επίσης, στη λίστα περιλαμβάνεται η ημερομηνία που χρησιμοποιήσατε τελευταία για τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
  3. Στο πεδίο αναζήτησης , πληκτρολογήστε το όνομα ή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ατόμου που θέλετε να καταργήσετε από τη λίστα προηγούμενων παραληπτών. Ενδέχεται να δείτε πολλές καταχωρίσεις για ένα άτομο στην οθόνη αποτελεσμάτων αναζήτησης.
  4. Κάντε κλικ στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να καταργήσετε για να την επισημάνετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση από τη λίστα στο κάτω μέρος της οθόνης. Εάν θέλετε να καταργήσετε όλες τις καταχωρίσεις για ένα άτομο με περισσότερες από μία διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κάντε κλικ στο πεδίο αποτελεσμάτων αναζήτησης, χρησιμοποιήστε τη συντόμευση πληκτρολογίου Command + A για να επιλέξετε όλα τα αποτελέσματα και στη συνέχεια κάντε κλικ στο Remove From List. Μπορείτε επίσης να κρατήστε πατημένο το πλήκτρο εντολής ενώ επιλέγετε πολλές καταχωρίσεις. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση από τη λίστα .

Αυτή η μέθοδος δεν καταργεί τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν εισαχθεί σε μια κάρτα στην εφαρμογή Επαφές.

Κατάργηση προηγούμενης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την κάρτα επαφών

Αν έχετε εισαγάγει πληροφορίες για ένα άτομο σε μια κάρτα επαφών, δεν μπορείτε να διαγράψετε τις παλιές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας τη λίστα προηγούμενων παραληπτών. Για αυτούς τους ανθρώπους, έχετε δύο επιλογές:

Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε ότι η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχει καταργηθεί, ανοίξτε ένα νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εισάγετε το όνομα του παραλήπτη στο πεδίο Προς. Δεν θα δείτε τη διεύθυνση που μόλις καταργήσατε στη λίστα που εμφανίζεται.