Τι είναι το Roblox;

Αν η Lego και η Minecraft είχαν μωρό, θα ήταν Roblox

Το Roblox είναι μια μοντέρνα, διεθνής, online πλατφόρμα παιχνιδιών, που βρίσκεται στο διαδίκτυο στο web.roblox.com Έτσι, ενώ είναι εύκολο να το σκεφτείς ως ενιαίο παιχνίδι, είναι πραγματικά μια πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Roblox δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια για να παίξουν άλλοι. Οπτικά μοιάζει με γάμο του LEGO και του Minecraft.

Τα παιδιά σας μπορεί να παίξουν ή τα παιδιά σας μπορεί να έχουν ζητήσει να είναι μέρος του Roblox. Πρέπει να είναι; Λοιπόν, εδώ είναι τι χρειάζεται ένας γονέας για το σύστημα παιχνιδιών.

Είναι Roblox ένα παιχνίδι; Ναι, αλλά όχι με ακρίβεια. Το Roblox είναι μια πλατφόρμα παιχνιδιών που υποστηρίζει παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί από πολλούς χρήστες. Ο Roblox αναφέρεται σε αυτό ως μια "κοινωνική πλατφόρμα για παιχνίδι". Οι παίκτες μπορούν να παίξουν παιχνίδια ενώ βλέπουν τους άλλους παίκτες και αλληλεπιδρούν κοινωνικά μαζί τους στα παράθυρα συνομιλίας.

Το Roblox είναι διαθέσιμο στις περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac, iPhone / iPad, Android, Kindle Fire και Xbox One. Το Roblox προσφέρει ακόμη και μια σειρά από στοιχεία παιχνιδιών για φανταστική αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργούν ομάδες ή ιδιωτικούς διακομιστές για να παίζουν ιδιωτικά με φίλους, να συζητούν σε φόρουμ, να δημιουργούν ιστολόγια και να εμπορεύονται αντικείμενα με άλλους χρήστες. Η δραστηριότητα είναι πιο περιορισμένη για παιδιά κάτω των 13 ετών.

Ποιο είναι το αντικείμενο του Roblox;

Υπάρχουν τρία βασικά στοιχεία του Roblox: τα παιχνίδια, ο κατάλογος των εικονικών αντικειμένων προς πώληση και το στούντιο σχεδιασμού για τη δημιουργία και τη μεταφόρτωση περιεχομένου που δημιουργείτε.

Το Roblox είναι μια πλατφόρμα, οπότε αυτό που παρακινεί έναν χρήστη δεν μπορεί να παρακινήσει άλλο. Τα διαφορετικά παιχνίδια θα έχουν διαφορετικούς στόχους. Για παράδειγμα, το παιχνίδι "Jailbreak" είναι ένα παιχνίδι εικονικών μπάτσων και ληστών όπου μπορείτε να επιλέξετε είτε να είστε αστυνομικός είτε να είστε εγκληματίας. Το "Restaurant Tycoon" σας επιτρέπει να ανοίξετε και να εκτελέσετε ένα εικονικό εστιατόριο. "Νεράιδες και Γοργόνες Winx High School" επιτρέπει στις εικονικές νεράιδες να μάθουν να ακονίζουν τις μαγικές ικανότητές τους.

Μερικά παιδιά μπορεί να είναι περισσότερο στην κοινωνική αλληλεπίδραση, και μερικοί μπορεί να προτιμούν να ξοδεύουν χρόνο προσαρμόζοντας τον avatar τους τόσο με δωρεάν όσο και με ασφάλιστρα. Πέρα από το παιχνίδι, τα παιδιά (και οι ενήλικες) μπορούν επίσης να δημιουργήσουν παιχνίδια που μπορούν να μεταφορτώσουν και να επιτρέψουν σε άλλους να παίξουν.

Είναι Roblox Safe για νεώτερα παιδιά;

Το Roblox συμμορφώνεται με τον νόμο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), που ρυθμίζει τις πληροφορίες που επιτρέπεται να αποκαλύψουν τα παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών. Οι συνεδρίες συνομιλίας moderated και το σύστημα φιλτράρει αυτόματα τα μηνύματα συνομιλίας που ακούγονται σαν προσπάθειες αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων ταυτοποίησης όπως πραγματικά ονόματα και διευθύνσεις.

Αυτό δεν σημαίνει ότι τα αρπακτικά ζώα δεν θα μπορούσαν ποτέ να βρουν τρόπο γύρω από τα φίλτρα και τους συντονιστές. Συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με την ασφαλή συμπεριφορά στο διαδίκτυο και χρησιμοποιήστε λογική εποπτεία για να βεβαιωθείτε ότι δεν ανταλλάσσουν προσωπικές πληροφορίες με "φίλους". Ως γονέας παιδιού κάτω των 13 ετών, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε το παράθυρο συνομιλίας για το παιδί σας.

Μόλις το παιδί σας είναι 13 ετών και άνω, θα βλέπουν λιγότερους περιορισμούς στα μηνύματα συνομιλίας και λιγότερες φιλτραρισμένες λέξεις. Είναι σημαντικό να είστε βέβαιοι ότι διατηρείτε επικοινωνία με το παιδί σας ηλικίας μέσης και μέσης εκπαίδευσης σχετικά με τις online κοινωνικές πλατφόρμες. Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να προσέχουν οι παλιοί παίκτες είναι οι απατεώνες και οι επιθέσεις phishing. Όπως κάθε άλλη πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών, υπάρχουν κλέφτες οι οποίοι θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους και να ληστέψουν τους παίκτες των εικονικών αντικειμένων και νομισμάτων τους. Οι παίκτες μπορούν να αναφέρουν ακατάλληλη δραστηριότητα, έτσι ώστε οι επόπτες να μπορούν να το αντιμετωπίσουν.

Βία και νεώτερα παιδιά

Μπορεί επίσης να θέλετε να παρατηρήσετε μερικά παιχνίδια για να βεβαιωθείτε ότι το επίπεδο βίας είναι αποδεκτό. Τα Avatars Roblox μοιάζουν με τα μίνι-σύκα LEGO και δεν είναι ρεαλιστικά άτομα, αλλά πολλά από τα παιχνίδια περιλαμβάνουν εκρήξεις και άλλες βιαιότητες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν το θάνατο του avatar με το σπάσιμο σε πολλά κομμάτια. Τα παιχνίδια μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν όπλα.

Αν και άλλα παιχνίδια (LEGO παιχνίδια περιπέτειας έρχονται στο μυαλό) έχουν έναν παρόμοιο μηχανικό παιχνιδιού, προσθέτοντας την κοινωνική πτυχή στο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη βία να φαίνεται πιο έντονη.

Η σύστασή μας είναι ότι τα παιδιά πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 για να παίξουν, αλλά αυτό μπορεί να είναι για τη νεαρή πλευρά για κάποια παιχνίδια. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας εδώ.

Ελληνική γλώσσα

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι όταν το παράθυρο συνομιλίας είναι επάνω, υπάρχουν πολλά "talk poop" στα νεότερα παράθυρα συνομιλίας. Τα φίλτρα και οι συντονιστές απομακρύνουν τα πιο παραδοσιακά ορκισμένα λόγια ενώ αφήνουν μια μικρή γλώσσα "γλάστρας" μέσα, έτσι ώστε τα παιδιά να ήθελαν να λένε "poop" ή να δώσουν στα ονόματα των avatar τους κάτι με καρφιά σε αυτό.

Εάν είστε γονέας ενός παιδιού σχολικής ηλικίας, αυτό είναι πιθανώς εκπληκτική συμπεριφορά. Απλώς να γνωρίζετε ότι το σπίτι σας κυβερνά για αποδεκτή γλώσσα μπορεί να μην συμμορφώνεται με τους κανόνες Roblox. Απενεργοποιήστε το παράθυρο συνομιλίας αν αυτό είναι ένα πρόβλημα.

Σχεδιάζοντας τα δικά σας παιχνίδια

Τα παιχνίδια στο Roblox δημιουργούνται από το χρήστη, έτσι ώστε όλοι οι χρήστες είναι επίσης πιθανοί δημιουργοί. Το Roblox επιτρέπει σε οποιονδήποτε, ακόμη και παίκτες ηλικίας κάτω των 13 ετών, να κατεβάσει το Roblox Studio και να αρχίσει να σχεδιάζει παιχνίδια. Το Roblox Studio διαθέτει ενσωματωμένα σεμινάρια σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας παιχνιδιών και κόσμων 3-D για το gameplay. Το εργαλείο σχεδίασης περιλαμβάνει κοινά προκαθορισμένα σκηνικά και αντικείμενα για να ξεκινήσετε.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμπύλη μάθησης. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Roblox Studio με ένα μικρότερο παιδί, προτείνουμε ότι θα χρειαστούν πολλά σκαλωσιές κάνοντάς τους γονείς να καθίσουν μαζί τους και να συνεργαστούν μαζί τους για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν.

Τα μεγαλύτερα παιδιά θα βρουν έναν πλούτο πόρων τόσο στο Roblox Studio όσο και στα φόρουμ για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους για το σχεδιασμό των παιχνιδιών.

Το Roblox είναι ελεύθερο, το Robux δεν είναι

Το Roblox χρησιμοποιεί ένα μοντέλο freemium. Είναι ελεύθερος να κάνει λογαριασμό, αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα και αναβαθμίσεις για την εξόφληση χρημάτων.

Το εικονικό νόμισμα στο Roblox είναι γνωστό ως "Robux" και μπορείτε είτε να πληρώσετε πραγματικά χρήματα για το εικονικό Robux είτε να το συσσωρεύσετε αργά μέσα από το gameplay. Το Robux είναι ένα διεθνές εικονικό νόμισμα και δεν ακολουθεί συναλλαγματική ισοτιμία ενός προς ένα με δολάρια ΗΠΑ. Επί του παρόντος, το 400 Robux κοστίζει 4,95 δολάρια. Τα χρήματα πηγαίνουν και στις δύο κατευθύνσεις, αν έχετε συσσωρεύσει αρκετό Robux, μπορείτε να το ανταλλάξετε με νόμισμα πραγματικού κόσμου.

Εκτός από την αγορά Robux, Roblox προσφέρει "Roblox Builders Club" μέλη για μια μηνιαία αμοιβή. Κάθε επίπεδο συμμετοχής δίνει στα παιδιά ένα επίδομα του Robux, πρόσβαση σε παιχνίδια υψηλής ποιότητας και την ικανότητα να γίνονται και να ανήκουν σε ομάδες.

Οι κάρτες δώρων Robux διατίθενται επίσης στα καταστήματα λιανικής πώλησης και στο διαδίκτυο.

Κερδίστε χρήματα από το Roblox

Μην σκεφτείτε Roblox ως έναν τρόπο να κερδίσετε χρήματα. Σκεφτείτε το ως ένα τρόπο για να μάθουν τα παιδιά κάποια βασικά στοιχεία της λογικής προγραμματισμού και της επίλυσης προβλημάτων και ως τρόπος διασκέδασης.

Τούτου λεχθέντος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι προγραμματιστές της Roblox δεν κερδίζουν πραγματικά χρήματα. Ωστόσο, μπορούν να καταβληθούν στο Robux, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανταλλαχθεί με νόμισμα πραγματικού κόσμου. Έχουν ήδη υπάρξει μερικοί παίκτες που κατάφεραν να κάνουν σημαντικά χρήματα σε πραγματικό κόσμο, συμπεριλαμβανομένου ενός Λιθουανικού έφηβου που αναφέρθηκε ότι έχει κάνει πάνω από $ 100,000 το 2015. Οι περισσότεροι προγραμματιστές, ωστόσο, δεν κερδίζουν τέτοια χρήματα.