Σύνδεση ενός μετατροπέα CD αυτοκινήτου σε ένα εργοστασιακό στερεοφωνικό

Είναι δυνατή η χρήση ενός CD changer σε συνδυασμό με οποιοδήποτε κεφάλι , εργοστάσιο ή aftermarket. Οι επιλογές σας θα ποικίλλουν ανάλογα με το αν η μονάδα κεφαλής σας έχει σχεδιαστεί για χρήση με εναλλάκτες CD ή / και άλλες βοηθητικές εισόδους, αλλά θα είναι αρκετά ομοιόμορφοι με τις επιλογές για τη χρήση ενός iPod με στερεοφωνικό εργοστάσιο. Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει τις σωστές εισόδους, μπορείτε ακόμα να συνδέσετε ένα CD changer με πομπό FM ή διαμορφωτή RF.

Μπορείτε να κάνετε τη δουλειά από έναν έμπορο αν θέλετε, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε . Οποιοσδήποτε καλός χώρος ήχου αυτοκινήτου θα είναι σε θέση να κάνει αυτό το είδος εγκατάστασης για εσάς και είναι ακόμα κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας εάν είστε άνετοι με την αφαίρεση της κεφαλής σας και κάνοντας μια μικρή καλωδίωση.

Μονάδες εργοστασιακών μονάδων και μεταλλάκτες CD

Ακριβώς όπως οι δεκτοί δευτερογενών αγορών, ορισμένες μονάδες εργοστασιακής κεφαλής είναι πραγματικά σχεδιασμένες για χρήση με τους εναλλάκτες CD και άλλες βοηθητικές εισόδους. Δεν είναι πάντοτε σαφές ότι μια μονάδα κεφαλής έχει αυτή την ικανότητα, έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας αντιπρόσωπο για να ρωτήσετε. Εάν ο τοπικός σας αντιπρόσωπος δεν είναι χρήσιμος, ίσως έχετε τύχη με ένα τοπικό χώρο ήχου αυτοκινήτου, εάν έχουν οποιαδήποτε εμπειρία με τη μάρκα και το μοντέλο σας. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν υπάρχουν δημοφιλείς φόρουμ στο Διαδίκτυο για ενθουσιώδες της συγκεκριμένης μάρκας ή του μοντέλου του οχήματός σας και ρωτήστε εκεί.

Εάν η μονάδα κεφαλής σας σχεδιάστηκε για χρήση με ένα CD changer, τότε η διαδικασία προσθήκης ενός είναι συνήθως αρκετά ανώδυνη. Μπορεί να χρειαστεί να αποκτήσετε ένα ιδιόκτητο καλώδιο εισόδου από έναν αντιπρόσωπο ή έναν μεταπωλητή. Ανάλογα με το CD changer που επιλέγετε, ίσως χρειαστεί να αγοράσετε κάποιο είδος προσαρμογέα. Και στις δύο περιπτώσεις, οι εργοστασιακές μονάδες με αυτή την ικανότητα είναι συνήθως ικανές να ελέγχουν και τους CD-changers, οπότε είναι αυτός ο καλύτερος και καθαρότερος τρόπος να πάτε.

Μεταδότες FM και διαμορφωτές RF

Οι πομποί FM και οι διαμορφωτές RF είναι δύο από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συνδέσετε σχεδόν οποιαδήποτε πηγή ήχου, συμπεριλαμβανομένου ενός CD changer, σχεδόν σε οποιαδήποτε μονάδα κεφαλής. Η μόνη επιφύλαξη είναι ότι η μονάδα κεφαλής πρέπει να είναι δέκτης ή δέκτης , όχι ελεγκτής. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η μονάδα κεφαλής πρέπει να περιλαμβάνει ραδιόφωνο. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το ραδιόφωνο πρέπει να περιλαμβάνει δέκτη FM.

Παρόλο που οι πομποί FM είναι πιο εύχρηστοι από τους διαμορφωτές RF, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε εάν εγκαθιστάτε ένα CD changer. Το κύριο πλεονέκτημα ενός πομπού FM είναι ότι δεν χρειάζεται να το εγκαταστήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι είναι φορητό και μπορείτε να το μετακινήσετε εύκολα από ένα αυτοκίνητο σε άλλο (ή να το αφαιρέσετε εντελώς). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι λειτουργεί με τη μετάδοση του ακουστικού σήματος από τη συσκευή εισόδου (σε αυτήν την περίπτωση ένα CD changer) μέσω μιας ραδιοφωνικής συχνότητας FM, η οποία λαμβάνεται από τον δέκτη στη μονάδα κεφαλής. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές υποβάλλονται σε παρεμβολές και η ποιότητα του ήχου δεν είναι πάντα τόσο μεγάλη.

Οι διαμορφωτές FM είναι πιο μόνιμοι, επειδή εισάγουν ένα σήμα FM απευθείας στη μονάδα κεφαλής μέσω του καλωδίου κεραίας. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν, αλλά σημαίνει επίσης ότι η ποιότητα του ήχου είναι καλύτερη. Έτσι, εάν δεν σχεδιάζετε να μετακινείτε τακτικά το CD changer σας από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο, πιθανότατα θέλετε να πάτε με ένα FM διαμορφωτή.

Ρυθμιστές FM και Έλεγχοι αλλαγής CD

Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης ενός διαμορφωτή FM σε σχέση με μια μονάδα κεφαλής που έχει σχεδιαστεί πραγματικά για τους εναλλάκτες CD είναι η έλλειψη χειριστηρίων. Όταν συνδέετε έναν εναλλάκτη CD σε μια μονάδα κεφαλής που έχει σχεδιαστεί για αυτό, μπορείτε να αλλάξετε δίσκους, να επιλέξετε κομμάτια και να εκτελέσετε άλλες λειτουργίες με τα ρυθμιστικά στοιχεία της κεντρικής μονάδας κεφαλής. Δεδομένου ότι ένας διαμορφωτής FM εισάγει απλά ένα ηχητικό σήμα μέσω της υποδοχής κεραίας μονάδας κεφαλής, αυτή η λειτουργία χάνεται.

Όταν χρησιμοποιείτε διαμορφωτή FM για να συνδέσετε έναν εναλλάκτη CD, πρέπει ουσιαστικά να χρησιμοποιήσετε έναν ξεχωριστό ελεγκτή για να λειτουργήσετε τον εναλλάκτη. Ρυθμίζετε τον επιλογέα FM στην κατάλληλη συχνότητα (συνήθως κάτι σαν το 89,1), που προκαλεί την αναπαραγωγή του κεφαλιού από το CD changer. Στη συνέχεια, επιλέγετε ένα CD και παρακολουθείτε μέσω του ξεχωριστού ελεγκτή, ο οποίος μπορεί να είναι ασύρματος ή ενσύρματος, ανάλογα με τον εναλλάκτη.

Παρόλο που πολλοί μετασχηματιστές CD-CD διαθέτουν εφεδρικό ελεγκτή και μερικοί έρχονται ακόμη και με διαμορφωτή FM, αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Αυτό καθιστά σημαντικό να επαληθεύσετε ακριβώς ποια στοιχεία πρόκειται να πάρετε προτού επιλέξετε έναν CD changer. Εάν ο μετατροπέας που βλέπετε δεν έρχεται με έναν ενσύρματο ή ασύρματο ελεγκτή, τότε είναι ακόμα πιο σημαντικό να επαληθεύσετε ότι κάποιος είναι πραγματικά διαθέσιμος πριν κάνετε μια αγορά.