Πώς να δημιουργήσετε ένα Blog ομάδας

Βήματα για τη δημιουργία και τη διαχείριση ενός επιτυχημένου ιστολογίου ομάδας

Ένα blog ομάδας είναι ένα blog που γράφτηκε από μια ομάδα συγγραφέων. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι συμβάλλουν στο περιεχόμενο του blog γράφοντας αναρτήσεις. Τα ιστολόγια της ομάδας μπορούν να έχουν μεγάλη επιτυχία για αυτόνομα blogs ή blogs που έχουν γραφτεί για επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν μπορείτε να ορίσετε μια ομάδα ανθρώπων χαλαρά και να περιμένετε ότι το ιστολόγιο της ομάδας σας θα είναι επιτυχές. Χρειάζεται προγραμματισμός, οργάνωση και διαρκής διαχείριση για να δημιουργηθεί ένα υπέροχο blog της ομάδας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αναπτύξετε ένα blog ομάδας που έχει την ευκαιρία για επιτυχία.

01 από 07

Επικοινωνήστε με τους στόχους και την εστίαση του ιστολογίου της ομάδας

JGI / Jamie Gill / Blend Images / Getty Images.

Μην περιμένετε από τους συνεργάτες του ιστολογίου της ομάδας να γνωρίζουν ποιοι είναι οι στόχοι σας για το blog. Πρέπει να εξηγήσετε τι θέλετε να πάρετε από το blog και να τους δώσετε ένα συγκεκριμένο θέμα για να επικεντρωθείτε στη συγγραφή τους. Διαφορετικά, το ιστολόγιο της ομάδας σας θα είναι ένα mashup ακατάλληλου και ενδεχομένως ακατάλληλου περιεχομένου που κανείς δεν θέλει να διαβάσει. Βρείτε το εξειδικευμένο blog σας και εκπαιδεύστε τους συγγραφείς του ιστολογίου της ομάδας σας, ώστε να το καταλάβουν και να το υποστηρίξουν.

02 του 07

Αναπτύξτε έναν οδηγό στυλ ομάδας Blog και οδηγίες του συντάκτη

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια αίσθηση συνέπειας στο ιστολόγιο της ομάδας σας και αυτό έρχεται με το στυλ γραφής, τη φωνή και τη μορφοποίηση που χρησιμοποιούνται στις δημοσιεύσεις ιστολογίου που έχουν γραφτεί από τους συνεισφέροντες. Επομένως, πρέπει να αναπτύξετε έναν οδηγό στυλ και οδηγίες συγγραφέων που να καλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο οι συνεισφέροντες πρέπει να γράψουν, τις απαιτήσεις γραμματικής, τις απαιτήσεις μορφοποίησης, τις απαιτήσεις σύνδεσης και ούτω καθεξής. Ο οδηγός στυλ και οι οδηγίες συγγραφέων θα πρέπει επίσης να εξετάζουν τα πράγματα που οι συνεισφέροντες δεν πρέπει να κάνουν. Για παράδειγμα, εάν υπάρχουν συγκεκριμένοι ανταγωνιστές που δεν θέλετε να αναφέρουν ή να συνδέσουν, προσδιορίστε αυτά τα ονόματα και τους ιστότοπους στις οδηγίες σας.

03 του 07

Επιλέξτε ένα Εργαλείο κατάλληλων ομάδων ομάδας

Δεν είναι όλες οι εφαρμογές blogging κατάλληλες για blogs ομάδας. Είναι επιτακτικό να επιλέξετε ένα εργαλείο blog ομάδας που προσφέρει κλιμακωτή πρόσβαση, σελίδες συγγραφέων, bios συγγραφέων κ.ο.κ. Το WordPress.org, το MovableType και το Drupal είναι εξαιρετικά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου για blogs ομάδας.

04 του 07

Να μισθώσετε έναν επεξεργαστή ιστολογίων ομάδας

Χρειάζεστε ένα μόνο άτομο που έχει εμπειρία διαχείρισης ανθρώπων και ένα ημερολόγιο σύνταξης (βλ. # 5 παρακάτω) για να είναι το blog της ομάδας σας το καλύτερο που μπορεί να είναι. Αυτό το άτομο θα εξετάσει αναρτήσεις για στυλ, φωνή και ούτω καθεξής. Αυτός ή αυτή θα δημιουργήσει και θα διαχειριστεί το ημερολόγιο σύνταξης και τις επικοινωνίες με τους bloggers.

05 του 07

Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο σύνταξης

Τα blog της ομάδας είναι καλύτερα όταν το περιεχόμενο είναι οργανωμένο, εστιασμένο και συνεπές. Ως εκ τούτου, ένα ημερολόγιο σύνταξης βοηθά να κρατήσει όλα τα bloggers σε τροχιά και να εξασφαλίσει το περιεχόμενο blog είναι ενδιαφέρουσα, χρήσιμη, και δεν προκαλεί σύγχυση στους αναγνώστες. Τα ημερολόγια εκδόσεων συμβάλλουν επίσης στην εξασφάλιση της δημοσίευσης περιεχομένου στις καλύτερες στιγμές. Δεν είναι καλή ιδέα να δημοσιεύσετε 10 δημοσιεύσεις ταυτόχρονα. Χρησιμοποιήστε ένα ημερολόγιο σύνταξης για να δημιουργήσετε ένα συνεπές πρόγραμμα δημοσίευσης.

06 του 07

Προσφορά εργαλείων επικοινωνίας και συνεργασίας στους συνεργάτες

Μην προσλαμβάνετε συνεργάτες και στη συνέχεια αγνοείτε τους. Τα ισχυρότερα ιστολόγια ομάδας έχουν μέσα επικοινωνίας και συνεργασίας , έτσι ώστε οι συνεισφέροντες μπορούν να συζητούν ιδέες και προβλήματα και ακόμη και να συνεργάζονται σε θέσεις. Εργαλεία όπως οι ομάδες Google, Basecamp και Backpack είναι ιδανικά για την ενσωμάτωση εικονικών ομάδων. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα φόρουμ για την ομαδική επικοινωνία και συνεργασία.

07 του 07

Παροχή σχολίων στους συνεισφέροντες

Επικοινωνήστε απευθείας με τους συνεισφέροντες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικών κλήσεων ή Skype για να δώσετε ανατροφοδότηση, επαίνους, κατεύθυνση και προτάσεις. Αν οι συνεισφέροντες σας δεν αισθάνονται ότι είναι σημαντικό μέλος της ομάδας και δεν αισθάνονται ότι τους έχουν δοθεί οι πληροφορίες που χρειάζονται για να είναι επιτυχείς, τότε θα περιορίσετε την πιθανή επιτυχία του ιστολογίου της ομάδας σας, επίσης.