Βίντεο βίντεο για χορό

Συμβουλές για την καταγραφή μιας αιτιολογικής σκέψης βίντεο

Η εγγραφή ταινιών βίντεο χορού μπορεί να είναι προκλητική. Η καλύτερη θέα είναι γενικά μια ευρεία σκηνή, με όλη τη σκηνή και όλους τους χορευτές ορατές, όμως κάθε γονέας θέλει να δει ένα κοντινό πλάνο του ακτινοβολούμενου προσώπου του παιδιού τους. Επιπλέον, η ένταση και το χρώμα του φωτισμού μπορούν να δημιουργήσουν όλα τα είδη των ζητημάτων ακόμη και για τις καλύτερες βιντεοκάμερες. Και τότε υπάρχει ο ήχος - για βέλτιστο ήχο θα πρέπει να πάρετε μια ισορροπία ανάμεσα σε μια σαφή καταγραφή της μουσικής και φυσικό ήχο από τα πόδια στη σκηνή και το φωνάζοντας ακροατήριο.

Εν ολίγοις, η παραγωγή ταινιών χορευτικών αιτιολογιών μπορεί να είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Αλλά με τον σωστό εξοπλισμό και τη σωστή προετοιμασία, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο που θα είναι αγαπητό.

Προετοιμασία για την καταγραφή μιας αιτιολογικής σκέψης

Εάν παράγετε επαγγελματικά αυτό το βίντεο, με πρόθεση να το πουλήσετε στους γονείς ή στο στούντιο χορού - θα πρέπει να προετοιμαστείτε για το βίντεό σας όσο προετοιμάζονται οι χορευτές για την απόδοσή τους.

Εάν μπορείτε, παρακολουθήστε μια πρόβα στο φόρεμα - και φέρετε τη φωτογραφική σας μηχανή μαζί σας! Αυτή είναι η ιδανική στιγμή για να κατανοήσετε το χρονοδιάγραμμα για την αιτιολογική σκέψη και, ει δυνατόν, να σημειώσετε τον φωτισμό και τον αριθμό των χορευτών σε κάθε κομμάτι, ώστε να είστε έτοιμοι όταν συμβαίνει η πραγματική εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να δείτε το θέατρο και να βρείτε το καλύτερο μέρος για να ρυθμίσετε τη φωτογραφική μηχανή σας.

Εάν δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πρόβα, τουλάχιστον να εμφανίσετε την απόδοση αρκετά μπροστά από το χρόνο, ώστε να μπορέσετε να περάσετε μια θέση και να καταλάβετε τη ρύθμιση του ήχου και του βίντεο πριν αρχίσει να φτάνει το κοινό.

Ρύθμιση φωτογραφικών μηχανών για την καταγραφή μιας αιτιολογικής παρατήρησης χορού

Σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε δύο κάμερες για να πυροβολήσετε ένα ρεσιτάλ χορού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα για να πάρετε μια μεγάλη εικόνα όλων των χορευτών, και με το άλλο μπορείτε να πάρετε τα κοντινά πλάνα από κάθε έναν από τους χορευτές. Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, μπορείτε να αναμίξετε το πλάνο μαζί έτσι ώστε οι θεατές να μπορούν να δουν την ευρεία θέα ολόκληρου του χορού, αλλά επίσης να δουν να δουν τα μεμονωμένα παιδιά τους.

Αν δεν έχετε δύο παραγωγοί - ο ένας για την παρακολούθηση κάθε κάμερας - ίσως θελήσετε να ρυθμίσετε τις κάμερες ακριβώς δίπλα στην άλλη, ιδανικά στο κέντρο του πίσω μέρους του θεάτρου, ελαφρώς ανυψωμένη, ώστε να μην υπάρχουν κεφάλια που εμποδίζουν την προβολή σας .

Η ισορροπία λευκού και των δύο φωτογραφικών μηχανών ταυτόχρονα, έτσι ώστε το βίντεο να ταιριάζει και βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την έκθεση και κατά τη διάρκεια της λήψης για να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο είναι σωστά και παρόμοια εκτεθειμένες. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να περάσετε πολύ χρόνο στη μετα-παραγωγή για τη διόρθωση χρωμάτων - και αυτό αποφεύγεται καλύτερα!

Εγγραφή ήχου σε αιτιολογική σκέψη χορού

Ο πιο σημαντικός ήχος για ένα video χορευτικής αιτιολογίας είναι ο ήχος της μουσικής και το ωραίο πράγμα γι 'αυτό είναι ότι δεν χρειάζεται καν να το καταγράψετε αυτό στην εκδήλωση! Μπορείτε να λάβετε απλώς ένα αντίγραφο της εγγραφής που αναπαράχθηκε και να συγχρονιστεί με το υλικό σας κατά την επεξεργασία. Εάν το συνδυάσετε με αυτό που καταγράφηκε στη φωτογραφική μηχανή σας, έχετε μια ωραία ισορροπία υψηλής ποιότητας μουσικής και φυσικού ήχου από την παράσταση.

Ή, αν πρέπει να εισάγετε ήχο στην κάμερά σας, ίσως μπορείτε να συνδέσετε απευθείας στο ηχοσύστημα του θεάτρου και να πάρετε μια σαφή τροφοδοσία της μουσικής. Αυτό θα σας εξοικονομήσει το βήμα του συγχρονισμού του ήχου κατά την επεξεργασία.

Οι αιτιολογικές σκέψεις του Χορού είναι μακριές

Έχω κάνει βίντεο σε ρεσιτάλ χορού που τρέχουν για πάνω από τέσσερις ώρες! Για αυτό το είδος εκδήλωσης, χρειάζεστε πολλές μπαταρίες (ή τη δυνατότητα να συνδέσετε την κάμερά σας) και πολλά μέσα εγγραφής. Ένα άνετο ζευγάρι παπούτσια θα βοηθήσει επίσης!