Τι είναι το WordPress.com "Premium Upgrade"

Το WordPress.com σας επιτρέπει να φιλοξενείτε έναν ιστότοπο WordPress (ή πολλά sites του WordPress) δωρεάν, αλλά το δωρεάν σχέδιο έχει κάποιους περιορισμούς. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε επιπλέον χαρακτηριστικά με την αγορά αναβαθμίσεων premium .

Αποποίηση ευθυνών: Δεν έχω επιχειρηματική σύνδεση με το WordPress.com. Κανένας από αυτούς τους συνδέσμους δεν περιλαμβάνει τα κέρδη θυγατρικών.

Premium αναβαθμίσεις Vs. Αναβαθμίσεις λογισμικού

Συνήθως, όταν μιλάμε για "αναβαθμίσεις" και ένα CMS , εννοούμε αναβάθμιση του υπάρχοντος λογισμικού με νεότερη έκδοση. Σχεδόν όλο το λογισμικό πρέπει να αναβαθμιστεί ξανά και ξανά, για πάντα.

Ωστόσο, ένα WordPress.com "Premium Upgrade" είναι αρκετά διαφορετικό. Αυτό είναι ένα πρόσθετο χαρακτηριστικό που πληρώνετε για να προσθέσετε στον ιστότοπό σας. Είναι σαν να έχετε μια "αναβάθμιση" για το αυτοκίνητό σας. Είναι ένα νέο, επιπλέον πράγμα.

Αναβαθμίσεις Vs. Plugins

Επίσης, δεν πρέπει να συγχέετε τις "αναβαθμίσεις" με plugins .

Στον κόσμο του WordPress, μια αναβαθμισμένη πριμοδότηση είναι συγκεκριμένη για έναν ιστότοπο που φιλοξενείται στο WordPress.com. Ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσατε μια αναβάθμιση για έναν ιστότοπο WordPress που φιλοξενούσατε αλλού.

Οι περισσότερες αναβαθμίσεις ξεκλειδώνουν χαρακτηριστικά που θα ήταν δωρεάν με το δικό σας αντίγραφο του WordPress. Πληρώνετε για να καταργήσετε τις διαφημίσεις ή για να μπορείτε να προσθέσετε CSS.

Τα πρόσθετα , από την άλλη πλευρά, δεν είναι ειδικά για το WordPress.com. Οι προσθήκες είναι κομμάτια κώδικα που δίνουν στο δικτυακό σας τόπο πρόσθετες εξουσίες, όπως φόρουμ με bbPress ή κοινωνικά δίκτυα με BuddyPress . Εγκαθιστάτε plugins σε αυτο-φιλοξενούμενα αντίγραφα του WordPress. Δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε plugins στις τοποθεσίες του WordPress.com. θέλουν να διαχειριστούν τον ίδιο τον κώδικα.

Θα μπορούσατε σχεδόν να πείτε ότι οι αναβαθμίσεις χρησιμοποιούνται σε ιστοσελίδες του WordPress.com, ενώ οι plugins χρησιμοποιούνται σε αυτόνομες ιστοσελίδες WordPress αλλού. Αλλά αυτό θα ήταν λανθασμένο, επειδή οι προγραμματιστές WordPress.com ενσωματώνουν πολλά plugins σε ιστοσελίδες WordPress.com.

Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι του WordPress.com έχουν αναπτύξει αρκετά πρόσθετα ειδικά για το WordPress.com και στη συνέχεια τα κυκλοφόρησαν στην κοινότητα με το plugin JetPack.

Έτσι δεν είναι ότι WordPress.com χρησιμοποιεί αναβαθμίσεις αντί plugins. Το WordPress.com χρησιμοποιεί επίσης plugins. απλά δεν μπορείτε να προσθέσετε το δικό σας.

Πληρώστε με το χαρακτηριστικό

Το WordPress.com υιοθετεί μια μοναδική προσέγγιση για τη φιλοξενία ιστοσελίδων .

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες Ιστού δεν έχουν δωρεάν σχέδιο και σας χρεώνουν μια επίπεδη μηνιαία αμοιβή, με έκπτωση εάν πληρώνετε μέχρι το έτος. Σε αντάλλαγμα, μπορείτε συνήθως να εγκαταστήσετε σχεδόν ό, τι θέλετε. Έχετε την τάση να πληρώνετε επιπλέον για περισσότερους πόρους , όπως ο χώρος στο δίσκο και η μνήμη του διακομιστή, και μερικές φορές ο αριθμός των βάσεων δεδομένων.

Παίρνετε μεγάλη ελευθερία. Από την άλλη πλευρά, πρέπει επίσης να διατηρήσετε το λογισμικό που εγκαθιστάτε. (Όπως ο θάνατος και οι φόροι, οι αναβαθμίσεις είναι για πάντα.)

Το WordPress.com εστιάζει σε μια εφαρμογή - WordPress - και προσφέρει να διατηρήσει μια περιορισμένη έκδοση αυτής της εφαρμογής για την ιστοσελίδα σας δωρεάν.

Μπορείτε να πληρώσετε για επιπλέον χαρακτηριστικά, αλλά είναι εξαιρετικά συγκεκριμένα. Για παράδειγμα, σε ελεύθερους ιστότοπους, το WordPress.com εισάγει διαφημίσεις σε ορισμένες από τις σελίδες του ιστότοπού σας. Για να καταργήσετε αυτές τις διαφημίσεις, αγοράζετε την αναβάθμιση χωρίς διαφημίσεις .

Θέλετε να προσθέσετε προσαρμοσμένο CSS στον ιστότοπό σας; Θα χρειαστείτε την αναβάθμιση Custom Design .

Η φόρτιση από το χαρακτηριστικό μπορεί να φαίνεται δυσοίωνη. Για κάποιες περιπτώσεις χρήσης, θα μπορούσατε σίγουρα να πάρετε νικέλιο και θα μειωθήκατε σε μια ακριβή κατάσταση. Αλλά για πολλούς ιστότοπους, χρειάζεστε μόνο μερικές αναβαθμίσεις που πρέπει να έχετε για να αναβαθμίσετε τον ιστότοπό σας από "φαίνεται ελεύθερο" σε "επαγγελματικό". Μπορείτε να πληρώσετε και οι δύο λιγότερο από ό, τι θα κάνατε αλλού για τη φιλοξενία και να αποφύγετε να διατηρείτε το λογισμικό μόνοι σας.

Πληρώστε κάθε χρόνο

Σημειώστε ότι πληρώνετε για τις περισσότερες αναβαθμίσεις κάθε χρόνο .

Εάν το σκέφτεστε αυτό ως φιλοξενία ιστοσελίδων, αντί λογισμικού, είναι λογικό. Η φιλοξενία ιστοσελίδων είναι πάντα μια επαναλαμβανόμενη χρέωση.

Και πληρώστε για κάθε περιοχή

Πληρώνετε επίσης για κάθε τοποθεσία . Έτσι, αν έχετε πέντε ιστότοπους και θέλετε να καταργήσετε τις διαφημίσεις σε όλες, θα χρειαστεί να αγοράσετε πέντε φορές "Δεν υπάρχουν διαφημίσεις".

Όπως βολικό και ομαλή όπως WordPress.com είναι, οι αναβαθμίσεις μπορούν να προσθέσουν επάνω. Ίσως αρχίσετε να σκέφτεστε wistfully ένα πιο παραδοσιακό σχέδιο φιλοξενίας, όπου πληρώνετε μια κατ 'αποκοπή αμοιβή για να εγκαταστήσετε τόσα sites WordPress όπως μπορείτε να χωρέσει. Πολλαπλές τοποθεσίες είναι σίγουρα ένας καλός λόγος για να εξετάσει το WordPress που φιλοξενείται αυτόνομα.

Από την άλλη πλευρά, μην ξεχνάτε ότι θα πρέπει να διατηρήσετε κάθε ένα από αυτά τα ξεχωριστά sites. Ανάλογα με το τι χρεώνετε για το χρόνο σας, το WordPress.com ίσως εξακολουθεί να είναι η καλύτερη προσφορά.