Ποιος χρειάζεται πραγματικά ένα Dash Cam;

Οι φωτογραφικές μηχανές που έχουν τοποθετηθεί σε ψηφιακή φωτογραφική μηχανή είναι εδώ και δεκαετίες, αλλά μόλις πρόσφατα εξερράγησαν στη δημόσια συνείδηση. Μόλις υποβιβαστούν σε αστυνομικά αυτοκίνητα και τα ταμπλό επαγγελματικών παρανοϊκών και θεωρητικών συνωμοσίας, αυτές οι συσκευές είναι τώρα παντού - ή τουλάχιστον θα μπορούσατε να συγχωρεθείτε ότι φτάσατε στο συμπέρασμα αυτό αφού κάνατε λίγες ώρες στο YouTube. Μέρος αυτού οφείλεται στο γεγονός ότι οι κάμερες παύλας είναι πραγματικά πανταχού παρόν σε μέρη όπως η Ρωσία, όπου η ασφαλής απάτη και η διαφθορά της αστυνομίας είναι συνήθης, αλλά το γεγονός είναι ότι μπορούν να έρθουν πρακτικά σχεδόν οπουδήποτε.

Το ερώτημα είναι μήπως χρειάζεστε πραγματικά ένα ή είναι παύλες κάμερες μόνο ένα ακόμα περνώντας μανία;

Μύθος: Οι ασφαλείς οδηγοί δεν χρειάζονται Dash Cams

Εάν είστε ένας ευσυνείδητος και υπεύθυνος οδηγός, τότε ίσως να είστε διατεθειμένοι να ρωτήσετε: "Γιατί να αγοράσω ένα cam καρέκλα;" Εξάλλου, ποτέ δεν ήσασταν σε ατύχημα και ακόμα κι αν ήσασταν ποτέ σε ατύχημα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να βρεθείτε σε λάθος. Φυσικά, το τρίψιμο είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη δική σου ικανότητα όταν είσαι στο δρόμο. Αυτή είναι μια γνωστή ποσότητα. Η άγνωστη ποσότητα, την οποία πρέπει να ανησυχήσετε, είναι ο άλλος τύπος.

Έχετε πιθανώς ακούσει τον όρο "αμυντική οδήγηση", που αναφέρεται σε ένα στυλ οδήγησης που συνεπάγεται συνεχή επαγρύπνηση ενάντια στις ανασφαλείς συμπεριφορές άλλων οδηγών. Η θεωρία είναι ότι αν είστε επιφυλακτικοί για επιθετικότητα, λάθη και άλλα ζητήματα με άλλους οδηγούς στο δρόμο, μπορείτε να κάνετε διορθωτικές ενέργειες και να αποφύγετε τον κόπο. Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν απαραίτητο αν όλοι οι οδηγοί στο δρόμο ήταν τόσο ασφαλείς και ευσυνείδητοι όπως εσείς, αλλά το γεγονός είναι ότι υπάρχουν κάποιες αρκετά κακοί οδηγοί εκεί έξω.

Ο κύριος λόγος για να πάρετε ένα dash cam ακολουθεί την ίδια βασική λογική με την αμυντική οδήγηση. Ακόμα και αν ακολουθείτε όλους τους κανόνες του δρόμου και ακόμα και αν οδηγείτε αμυντικά, είναι πολύ πιθανό ότι τελικά θα συναντήσετε κάποιον που δεν κάνει αυτά τα πράγματα. Ή, πιθανότατα, θα σας τρέξει. Και σε αυτό το σημείο, μια ολόκληρη λίστα πλυντηρίων μπορεί να πάει καταστροφικά λάθος και υπάρχουν ελάχιστα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε την κατάσταση.

Ευτυχώς, ο τρόπος λειτουργίας των φωτογραφικών μηχανών παύσης μπορεί να αποκόψει πολλές καταστάσεις προβλημάτων στο πέρασμα.

Ποιος χρησιμοποιεί κάμερες Dash;

Σκεφτείτε μερικά από τα βίντεο cam που έχετε δει, τόσο στο Διαδίκτυο όσο και αλλού, και εξετάστε τις πηγές. Όταν το κάνετε αυτό, αρχίζουν να εμφανίζονται μερικά μοτίβα, ένα από αυτά σχετίζεται με την πηγή του βίντεο. Παρόλο που μπορείτε να βρείτε τα αρχεία φωτογραφικών μηχανών παύλας από αμέτρητες πηγές, πολλά από αυτά προέρχονται από δύο μέρη: αστυνομικές παύλες έκκεντρες και (πολιτικές) ρωσικές παύλες.

Λοιπόν, τι κοινές οι δύο αυτές πηγές; Η απλή απάντηση είναι η υπευθυνότητα και η ασφάλεια. Η αστυνομία χρησιμοποίησε κάμερες κατά τη διάρκεια των στάσεων της κυκλοφορίας εδώ και δεκαετίες για να εξασφαλίσει την ασφάλεια τόσο των αξιωματικών όσο και των ανθρώπων που τραβούν, αλλά το βίντεο μπορεί επίσης να συμβάλει στην αύξηση της λογοδοσίας των εν λόγω αξιωματικών. Ο πρόσφατος πολλαπλασιασμός των φωτογραφικών μηχανών cam από τα μέρη όπως η Ρωσία αναφέρει μια παρόμοια ιστορία στην οποία οι οδηγοί θέλουν να εξασφαλίσουν τη δική τους ασφάλεια και να εξασφαλίσουν λογοδοσία από άλλους οδηγούς. Ειδικότερα, αυτός ο τύπος υλικού μπορεί να αποτρέψει την απάτη στην ασφάλιση, να καταπολεμήσει τη διαφθορά από την επιβολή του νόμου και να αποτρέψει περιπτώσεις "μετά από ένα ατύχημα" είπε.

Πρόσθετη λειτουργικότητα Cam Dash

Πέρα από την ικανότητα να αποδείξετε την αθωότητά σας σε μια κυκλοφοριακή συμφόρηση, ορισμένοι τύποι φωτογραφικών μηχανών παύλας προσφέρουν λειτουργικότητα που εκτείνεται πέρα ​​από την καθημερινή σας μετακίνηση. Για παράδειγμα, κάποιες κάμερες παύσης διαθέτουν λειτουργία στάθμευσης που μπορείτε να ενεργοποιήσετε (ή που ενεργοποιείται αυτόματα) όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητό σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα προκαλέσει την κάμερα να καταγράφει οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά της, ενώ βρίσκεστε μακριά, το οποίο μπορεί να συλλέξει στοιχεία από ατυχήματα με ατύχημα. Άλλες κάμερες περιλαμβάνουν κάμερες που βλέπουν προς τα μέσα και μπορούν επίσης να εντοπίσουν κλοπές, σε περίπτωση που κάποιος σπάσει στο αυτοκίνητό σας.

Οι μονάδες διπλής κάμερας σχεδιάζονται μερικές φορές και για την παρακολούθηση των οδηγικών συνηθειών των εφήβων, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τους ανησυχούντες γονείς. Αυτές οι κάμερες καταγράφουν όλη την κίνηση προς τα εμπρός στο δρόμο, ακριβώς όπως μια κανονική έκκεντρο, αλλά καταγράφουν και το εσωτερικό του οχήματος ταυτόχρονα. Εάν ο οδηγός έρθει να κοιτάξει μακριά από το δρόμο για να τρέξει με το ραδιόφωνο, να εφαρμόσει μακιγιάζ, ή οτιδήποτε άλλο, θα πιαστεί σε ταινία.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μερικές φορές βρίσκεται σε αυτές τις ίδιες μονάδες είναι η χαρτογράφηση GPS. Πολλές κάμερες παύσης διαθέτουν ήδη ενσωματωμένη λειτουργικότητα GPS, η οποία τους επιτρέπει να ψήνουν τις συντεταγμένες GPS σε μια χρονική σήμανση στο βίντεο και αυτό μερικές φορές επεκτείνεται σε μια μνήμη που μπορεί να σας δώσει μια ιστορία όπου το αυτοκίνητό σας ήταν και όταν ήταν εκεί.

Ανησυχείτε ότι το παιδί σας μπορεί να "δανείστηκε" το αυτοκίνητο χωρίς άδεια ή ότι ένας επαγγελματίας μπορεί να έχει τραβήξει ένα Ferris Bueller με το νέο σας μετατρέψιμο; Αυτός ο τύπος cam παύλα θα τους πιάσει με κόκκινο χέρι.