Γιατί οι μπαταρίες αυτοκινήτων πέφτουν νεκρές το χειμώνα;

Αν και είναι αλήθεια ότι ο χειμώνας είναι ένας αρκετά συνηθισμένος χρόνος για να πεθάνουν οι μπαταρίες αυτοκινήτων, ορισμένες πηγές δείχνουν ότι περισσότερες μπαταρίες πεθαίνουν το καλοκαίρι από ό, τι το χειμώνα. Επομένως, μπορεί να έχετε να αντιμετωπίσετε μια υπόθεση μεροληψίας επιβεβαίωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είστε εντελώς μακριά στο αριστερό πεδίο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εξαιρετική η ιδέα να έχει η μπαταρία σας να ελεγχθεί και να έχει κάποια τακτική συντήρηση της μπαταρίας που εκτελείται το φθινόπωρο πριν να έχει την ευκαιρία να σας αφήσει λανθάνον σε μια χιονοθύελλα.

Η επιστήμη πίσω από την τεχνολογία μπαταριών μολύβδου δείχνει πραγματικά πως τόσο το ζεστό όσο και το κρύο μπορεί να είναι παράξενο για τη ζωή και τη λειτουργία μιας μπαταρίας αυτοκινήτου. Παρόλο που ο ζεστός καιρός είναι ένας πραγματικός δολοφόνος μπαταρίας, για πολλούς λόγους, ο καιρός είναι επίσης δύσκολος στις μπαταρίες αυτοκινήτων.

Ο πραγματικός φονέας μπαταρίας αυτοκινήτου: Extremes θερμοκρασίας

Οι μπαταρίες μολύβδου οξέος έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε αρκετά μεγάλο εύρος θερμοκρασιών, αλλά η απόδοση πάσχει τόσο σε κρύο όσο και σε ζεστό περιβάλλον. Σύμφωνα με τα Βιομηχανικά Προϊόντα Μπαταρίας, η χωρητικότητα των μπαταριών οξέος μολύβδου πέφτει περίπου 20 τοις εκατό από την κανονική σε παγωμένο καιρό, κάτω από περίπου 50 τοις εκατό της κανονικής όταν οι θερμοκρασίες βυθίζονται σε περίπου -22 βαθμούς Φαρενάιτ.

Με τον ίδιο τρόπο που το ακραίο κρύο μειώνει την ικανότητα μιας μπαταρίας μολύβδου οξέος, οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν την ικανότητα. Στην πραγματικότητα, μια μπαταρία μολύβδου οξέος μπορεί να παρουσιάσει περίπου 12 τοις εκατό αύξηση της χωρητικότητας σε 122 βαθμούς Φαρενάιτ έναντι 77 βαθμών Φαρενάιτ.

Φυσικά, αυτή η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας δεν έρχεται χωρίς δικό της μειονέκτημα. Αν και οι υψηλότερες θερμοκρασίες οδηγούν σε αυξημένη χωρητικότητα, οδηγούν επίσης σε μειωμένη ζωή.

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων Reason πεθαίνουν το χειμώνα

Υπάρχουν τρεις βασικοί συντελεστές που οδηγούν στις μπαταρίες που πεθαίνουν το χειμώνα: μειωμένη χωρητικότητα, αυξημένη άντληση από τους κινητήρες εκκίνησης και αυξημένη άντληση από αξεσουάρ. Τα εσωτερικά φώτα που παραμένουν δεν είναι πραγματικά πρόβλημα.

Όταν πάτε για να ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας, ο κινητήρας εκκίνησης απαιτεί μια τεράστια ποσότητα έντασης για να προχωρήσετε. Υπό κανονικές συνθήκες, η μπαταρία σας δεν θα προσφέρει κανένα παράπονο, καθώς η δυνατότητα να παράσχει πολλή ένταση σε σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένα από τα πράγματα που η αρχαία τεχνολογία μπαταριών μολύβδου οξέος είναι καταπληκτική.

Ωστόσο, μια μπαταρία που παίρνει ήδη πολύ στο δόντι μπορεί να έχει πολλά προβλήματα το χειμώνα. Ακόμη και αν η χωρητικότητα της μπαταρίας δεν μειώνεται κατά ηλικία, οι θερμοκρασίες που βρίσκονται κάτω ή κάτω από την κατάψυξη μπορούν ακόμη και να χτυπήσουν τη χωρητικότητα μιας ολοκαίνουργιας μπαταρίας τόσο χαμηλή που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του κινητήρα εκκίνησης.

Όταν εξετάζετε τις ζωτικής σημασίας στατιστικές της μπαταρίας, οι ενισχυτές συμπίεσης με κρύο (CCA) είναι ο αριθμός που αναφέρεται στο μέγεθος της έντασης της μπαταρίας. Αν ο αριθμός είναι μεγάλος, αυτό σημαίνει ότι είναι εξοπλισμένο για να χειρίζεται τις υψηλότερες απαιτήσεις από μια μπαταρία με μικρότερο αριθμό, γεγονός που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα έχει καλύτερες επιδόσεις σε ψυχρό καιρό όταν μειώνεται η χωρητικότητα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά σε πολύ κρύο καιρό, οι απαιτούμενες εκκινήσεις του κινητήρα εκκίνησης μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερες από το κανονικό, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα. Το ζήτημα είναι ότι το λάδι κινητήρα γίνεται παχύτερο όταν ο καιρός είναι κρύος, ειδικά αν έχετε να αντιμετωπίσουμε ένα λάδι με ένα βάρος που δεν έχει διαφορετικές τιμές ιξώδους για κρύο και ζεστό καιρό. Όταν το λάδι γίνει παχύ, ο κινητήρας μπορεί να είναι πιο δύσκολο να γυρίσει, πράγμα που με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του κινητήρα εκκίνησης.

Η χειμερινή οδήγηση προκαλεί επίσης μεγαλύτερη πίεση στη μπαταρία σας, λόγω των απαιτήσεων αξεσουάρ όπως προβολείς και υαλοκαθαριστήρες που τείνουν να χρησιμοποιούνται πιο συχνά όταν οι ημέρες είναι μικρότερες και ο καιρός είναι πιο πιθανό να είναι κακός. Εάν δεν έχετε εναλλάκτη υψηλής απόδοσης , μπορεί να βρείτε ότι το σύστημα φόρτισης σας δυσκολεύεται να συνεχίσετε. Και δεδομένου ότι η μπαταρία μπορεί να πάσχει ήδη από μειωμένη χωρητικότητα λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αυτό μπορεί να επιταχύνει την κατάρρευση μιας παλιάς μπαταρίας.

Οι μπαταρίες αυτοκινήτων Λόγος πεθαίνουν το καλοκαίρι

Με τον ίδιο τρόπο που οι κρύες θερμοκρασίες είναι δύσκολες στις μπαταρίες αυτοκινήτων, οι θερμές θερμοκρασίες μπορούν επίσης να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, οι θερμές θερμοκρασίες οδηγούν άμεσα σε μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αυτό σημαίνει ότι μια μπαταρία που λειτουργεί συνεχώς σε ένα ζεστό 77 βαθμούς Φαρενάιτ θα διαρκέσει περίπου 50 τοις εκατό περισσότερο από μια μπαταρία που είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε θερμοκρασία περίπου 92 βαθμούς.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τα Διεθνή Προϊόντα Μπαταρίας, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνεται κατά το ήμισυ για κάθε αύξηση των 15 βαθμών σε μια τυπική θερμοκρασία λειτουργίας των 77 βαθμών Φαρενάιτ.

Σύμφωνα με το Συμβούλιο περίθαλψης αυτοκινήτων, οι δύο κύριοι ένοχοι πίσω από τις νεκρές μπαταρίες είναι θερμότητα και υπερβολική φόρτιση. Όταν ο ηλεκτρολύτης θερμαίνεται, είναι πιο πιθανό να εξατμιστεί. Και αν δεν συμπληρωθεί, η μπαταρία μπορεί να καταστραφεί αμετάκλητα. Ομοίως, η υπερβολική φόρτιση μιας μπαταρίας μπορεί να μειώσει σημαντικά τη ζωή της, να την καταστρέψει εσωτερικά και ακόμη και να προκαλέσει έκρηξη.

Κρατώντας μια μπαταρία αυτοκινήτου ζωντανή το χειμώνα και το καλοκαίρι

Κάθε φορά που η μπαταρία του αυτοκινήτου σας λειτουργεί εκτός της βέλτιστης θερμοκρασίας, το γεγονός είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να αποτύχει, είτε είναι παγωμένο είτε ζεστό έξω. Το χειμώνα, ένα τεράστιο πράγμα που μπορείτε να κάνετε το χειμώνα είναι να κρατήσετε τη μπαταρία σας φορτισμένη . Σύμφωνα με τη διακρατική μπαταρία, μια αδύναμη μπαταρία θα αρχίσει να παγώνει σε 32 βαθμούς Φαρενάιτ, ενώ μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία δεν θα παγώσει μέχρι περίπου -76 βαθμούς Φαρενάιτ. Φυσικά, είναι επίσης πολύ καλή ιδέα να δοκιμάσετε το φορτίο της μπαταρίας σας, τον ηλεκτρολύτη να ελέγχεται και οι συνδέσεις να ελέγχονται για τυχόν σημάδια διάβρωσης πριν έρθει η χειμερινή ψύξη.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να βοηθήσετε την μπαταρία σας να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι με λίγη προληπτική συντήρηση. Δεδομένου ότι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους της αποτυχίας της μπαταρίας είναι η θερμότητα, η οποία προκαλεί την εξάτμιση των ηλεκτρολυτών, ποτέ δεν πονάει να παρακολουθεί τον ηλεκτρολύτη σας στους ζεστούς μήνες. Αν ο ηλεκτρολύτης αρχίσει να πέφτει, τότε μπορείτε να το ολοκληρώσετε πριν το πρόβλημα γίνει πιο σοβαρό.