Τι είναι ένα αρχείο ASP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία ASP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου .ASP είναι πιθανότατα ένα αρχείο ενεργής σελίδας διακομιστή, το οποίο είναι μια ιστοσελίδα ASP.NET που παρέχεται από ένα διακομιστή Microsoft IIS. Ο διακομιστής επεξεργάζεται δέσμες ενεργειών μέσα στο αρχείο και στη συνέχεια δημιουργεί HTML για να εμφανίσει τη σελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Τα αρχεία ASP ονομάζονται επίσης κλασικά αρχεία ASP και συνήθως χρησιμοποιούν τη γλώσσα VBScript. Οι νεότερες σελίδες ASP.NET αποθηκεύονται με την επέκταση αρχείου ASPX και συχνά γράφονται στο C #.

Ένα συνηθισμένο μέρος όπου μπορείτε να δείτε το ".ASP" βρίσκεται στο άκρο μιας διεύθυνσης URL που οδηγεί σε μια ιστοσελίδα ASP.NET ή όταν το πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας στέλνει ένα αρχείο ASP κατά λάθος αντί του πραγματικού αρχείου που προσπαθείτε να Κατεβάστε.

Άλλα αρχεία ASP ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν από τα προγράμματα Adobe ως αρχείο εγκατάστασης διαχωρισμού χρώματος Adobe, αλλά η μορφή ενδέχεται να είναι παρωχημένη και άσχετη με νεότερες εκδόσεις προγραμμάτων. Αυτά τα αρχεία περιέχουν επιλογές χρωμάτων (όπως τύπος διαχωρισμού, όριο μελανιού και τύποι χρωμάτων) που χρησιμοποιούνται κατά την εξαγωγή ή την εκτύπωση εγγράφου.

Πώς να ανοίξετε τα αρχεία ASP που έχετε λάβει

Εάν έχετε ένα αρχείο ASP όταν δοκιμάσατε να κατεβάσετε κάτι άλλο (συχνά ένα PDF ), τότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι ο διακομιστής απλά δεν το όνομα του αρχείου σωστά.

Για παράδειγμα, ίσως προσπαθείτε να κατεβάσετε μια τραπεζική δήλωση ή κάποιο άλλο έγγραφο και αντί να το ανοίξετε στο πρόγραμμα προβολής PDF ανοίγει με ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου ή ο υπολογιστής σας δεν ξέρει πώς να το ανοίξει.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο διακομιστής δεν συνέδεσε το ".PDF" με το τέλος του ονόματος του αρχείου και αντίθετα χρησιμοποίησε το ".ASP" παρόλο που η πραγματική μορφή αρχείου είναι το PDF. Η ευκολότερη λύση εδώ είναι ακριβώς να μετονομάσετε το αρχείο μόνοι σας, διαγράφοντας τα τρία τελευταία γράμματα μετά την περίοδο και τοποθετώντας το .PDF. Για παράδειγμα, μετονομάστε το statement.asp στη δήλωση.pdf .

Σημείωση: Αυτό το σχήμα ονομασίας δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε στην πραγματικότητα να μετατρέψετε μια μορφή αρχείου σε μια άλλη , αλλά είναι εντελώς αποδεκτή εδώ, δεδομένου ότι το αρχείο είναι πραγματικά σε μορφή PDF, αλλά απλά δεν ονομάστηκε κατάλληλα. Μόλις ολοκληρώσετε το βήμα μετονομασίας το οποίο ο ίδιος ο διακομιστής δεν έκανε.

Πώς να ανοίξετε άλλα αρχεία ASP

Τα ενεργά αρχεία σελίδας σελίδας που τελειώνουν στο .ASP είναι αρχεία κειμένου, που σημαίνει ότι είναι πλήρως αναγνώσιμα (και επεξεργάσιμα) σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου όπως το Notepad ++, Brackets ή Sublime Text. Ορισμένοι εναλλακτικοί επεξεργαστές ASP περιλαμβάνουν το Microsoft Visual Studio και το Adobe Dreamweaver.

Μια διεύθυνση URL που τελειώνει με το .ASP, όπως αυτή που ακολουθεί, απλά σημαίνει ότι η σελίδα εκτελείται στο πλαίσιο ASP.NET. Ο περιηγητής ιστού εκτελεί όλες τις εργασίες για την εμφάνισή του:

https://www.w3schools.com/asp/asp_introduction.asp

Δεδομένου ότι τα αρχεία ASP πρέπει να αναλυθούν πριν να σταλούν σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web, το άνοιγμα ενός τοπικού αρχείου .ASP σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web θα σας δείξει απλώς την έκδοση κειμένου και στην πραγματικότητα δεν θα εκτυπώσει τη σελίδα HTML. Για αυτό, θα πρέπει να εκτελείτε τη Microsoft IIS και να ανοίξετε τη σελίδα ως localhost.

Συμβουλή: Μπορείτε να δημιουργήσετε αρχεία ASP από ένα κενό έγγραφο προσθέτοντας απλώς την επέκταση αρχείου .ASP στο τέλος του αρχείου. Αυτό λειτουργεί επίσης για τη μετατροπή HTML σε ASP - απλά μετονομάστε την επέκταση από .HTML σε .ASP.

Τα αρχεία ρυθμίσεων διαχωρισμού χρωμάτων Adobe λειτουργούν με προγράμματα Adobe, όπως το Acrobat, το Illustrator και το Photoshop.

Πώς να μετατρέψετε αρχεία ASP

Τα αρχεία ASP που είναι Active Server Page Files μπορούν να μετατραπούν σε άλλες μορφές, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι το αρχείο θα σταματούσε να λειτουργεί με τον τρόπο που προοριζόταν να λειτουργήσει. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο διακομιστής που δίνει το αρχείο χρειάζεται να έχει τη σωστή μορφή για να εμφανίζει σωστά τις σελίδες.

Για παράδειγμα, η μετατροπή του αρχείου ASP σε HTML ή PDF θα αφήσει το αρχείο ανοιχτό σε ένα πρόγραμμα περιήγησης στο Web ή σε ένα πρόγραμμα ανάγνωσης PDF, αλλά θα τον εμποδίσει να λειτουργήσει ως αρχείο σελίδας Active Server εάν χρησιμοποιήθηκε στον διακομιστή ιστού.

Εάν χρειάζεται να μετατρέψετε ένα αρχείο ASP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Visual Studio ή το Adobe Dreamweaver. Αυτά τα προγράμματα θα σας επιτρέψουν να μετατρέψετε ASP σε μορφές όπως HTML, ASPX, VBS, ASMX , JS, SRF και πολλά άλλα.

Αυτός ο σε απευθείας σύνδεση μετατροπέας ASP σε PHP μπορεί να εκτελέσει τη μετατροπή εάν χρειάζεστε το αρχείο να είναι σε μορφή PHP .

Περισσότερες πληροφορίες

Η επέκταση του αρχείου .ASP μοιάζει πολύ με άλλες επεκτάσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις μορφές που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα και συνεπώς δεν θα ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα που συνδέονται παραπάνω.

Για παράδειγμα, τα αρχεία APS ενδέχεται να φαίνονται και να ακούγονται πολύ όπως τα αρχεία ASP, αλλά είναι στην πραγματικότητα αρχεία στούντιο "Greeting Card Studio" που δημιουργούνται και χρησιμοποιούνται από το Studio Greeting Card.

Ορισμένοι όροι της τεχνολογίας χρησιμοποιούν επίσης το ακρωνύμιο ASP, αλλά δεν σχετίζονται με καμία από τις μορφές ASP σε αυτήν τη σελίδα. Για παράδειγμα, το ASP αντιπροσωπεύει επίσης τον Παροχέα Υπηρεσιών Εφαρμογών, την Αναλογική Επεξεργασία Σήματος, τον Επεξεργαστή Διακόπτη ΑΤΜ, τη Διευθυνσιοδοτούμενη Θύρα Σάρωσης, την Προηγμένη Πλατφόρμα Συστήματος και τη Θύρα Auto-Speed