Πώς να πάρετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας στο δρόμο

Οι μέρες που βγαίνουν γύρω από βαλίτσες γεμάτες ταινίες κασέτας ή ακόμα και συνδετικά με CD είναι πίσω μας. Σίγουρα, μπορείτε ακόμα να πάρετε τη μουσική βιβλιοθήκη σας στο δρόμο σαν αυτό, αν θέλετε, αλλά γιατί θα θέλατε; Ακόμα κι αν το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής σας είναι ακόμη κλειδωμένο στα αγκύλια των φυσικών μέσων ενημέρωσης, αυτά τα δεσμά δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να σπάσουν και η σχετικά μικρή προσπάθεια που αξίζει αξίζει την ανταμοιβή. Εάν διαθέτετε υπολογιστή με μονάδα CD / DVD και σύνδεση στο Διαδίκτυο, είστε ήδη εκεί. Και αν η κύρια μονάδα σας έφερε σύνδεση USB, υποδοχή κάρτας SD ή ακόμα και βοηθητικές εισόδους, τότε η διαδικασία ψηφιοποίησης της μουσικής σας βιβλιοθήκης και η μεταφορά της στο δρόμο θα είναι ακόμα πιο εύκολη. Μην φοβάστε αν η κεφαλής σας λείπει ή δεν είστε άνετοι με την ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης σας. Υπάρχει πάντα ένας άλλος τρόπος, και μπορεί να καταλήξετε να αρέσουν τα αποτελέσματα ακόμη περισσότερο.

Σπάσιμο από τα φυσικά μέσα

Είτε η προσωπική σας μουσική βιβλιοθήκη περιορίζεται στα CD είτε έχετε συλλέξει μια ποικιλία άλλων μορφών με την πάροδο των ετών, ο ευκολότερος τρόπος να το πάρετε στο δρόμο είναι να μετατρέψετε τα πάντα στο ψηφιακό σας υπόδειγμα. Αυτό είναι πιο εύκολο για τα CD, και πολλά προγράμματα, όπως το iTunes της γορίλλας iTunes των 800 λιβρών , θα αυτοματοποιήσουν ολόκληρη τη διαδικασία για εσάς. Εάν θέλετε περισσότερο έλεγχο της διαδικασίας, υπάρχουν διάφορα άλλα προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε και να κωδικοποιήσετε ολόκληρα CD ή μεμονωμένα κομμάτια .

Σε αντίθεση με τα CD, τα οποία είναι ήδη ψηφιακά και επωφελούνται από τους περισσότερους υπολογιστές με ενσωματωμένες μονάδες CD, η διαδικασία ψηφιοποίησης άλλων μορφών μέσων όπως οι κασέτες είναι λίγο πιο περίπλοκη, χρονοβόρα και κάπως πιο επιρρεπή σε προβλήματα σφάλματος και ποιότητας. Ο ευκολότερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να συνδέσετε μια κασέτα, συσκευή εγγραφής ή οτιδήποτε άλλο παίκτη στην είσοδο ήχου του υπολογιστή σας και στη συνέχεια να καταγράψετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά. Στη συνέχεια, μπορείτε να μετατρέψετε κάθε κομμάτι ήχου, μεμονωμένα ή σε παρτίδες, σε ψηφιακή μορφή της επιλογής σας. Κάποιο επίπεδο αυτοματισμού είναι δυνατό με ειδικά προγράμματα, αλλά ανάλογα με τη διαδρομή που επιλέγετε, μπορείτε να πάρετε παρηγοριά στο γεγονός ότι θα πρέπει πάντα να το κάνετε μόνο μία φορά.

Εάν έχετε περισσότερα χρήματα από τον χρόνο ή την υπομονή, μπορείτε πάντα να επαναγοράσετε όποια τμήματα της βιβλιοθήκης σας θέλετε να πάρετε στο δρόμο μαζί σας ή ακόμα και να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία μουσικής κατά παραγγελία όπως η υπηρεσία Google Play Music All Access ή Spotify , το οποίο θα σας επιτρέψει να ακούσετε ό, τι θέλετε, χωρίς προβλήματα, με λίγες εξαιρέσεις.

Λαμβάνοντας την ψηφιακή σας μουσική στο δρόμο

Μόλις μετατρέψετε τη φυσική σας βιβλιοθήκη σε εύκολα φορητά αρχεία MP3, ανοίγει ένας εντελώς νέος κόσμος επιλογών ακρόασης. Εάν η κύρια μονάδα σας μπορεί να αναπαράγει αρχεία MP3 ή οποιαδήποτε μορφή που επιλέξατε να κωδικοποιήσετε, μπορείτε να κάψετε τεράστιες λίστες αναπαραγωγής σε φυσικούς δίσκους. Αντί ενός άλμπουμ με δώδεκα τραγούδια, μπορείτε να τραβήξετε ένα CD με εκατοντάδες τραγούδια πάνω σε αυτό . Εάν η κύρια μονάδα σας διαθέτει θύρα USB ή υποδοχή κάρτας SD, από την άλλη πλευρά, μπορείτε να τραβήξετε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη σας σε μία μονάδα USB αντίχειρα ή κάρτα SD.

Εάν η μονάδα κεφαλής δεν διαθέτει θύρα USB ή υποδοχή κάρτας SD, αλλά έχετε ένα μοντέρνο smartphone, τότε ανοίγει μια άλλη πόρτα. Σχεδόν κάθε μοντέρνο smartphone χωρίζεται σε μορφή MP3 player, οπότε αν έχετε ελεύθερο αποθηκευτικό χώρο στο τηλέφωνό σας ή διαθέτει μια υποδοχή κάρτας micro SD, τότε αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε τη βιβλιοθήκη ψηφιακής μουσικής σας στο δρόμο. Ανάλογα με το ηχοσύστημα αυτοκινήτου σας, μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να συνδέσετε το τηλέφωνό σας στη μονάδα κεφαλής μέσω Bluetooth, μιας βοηθητικής εισόδου ή, εάν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, ενός διαμορφωτή FM ή ενός πομπού FM . Φυσικά, οι παραδοσιακοί μηχανισμοί αναπαραγωγής MP3, όπως τα iPod, ταιριάζουν επίσης στο λογαριασμό εδώ.

Η αποθήκευση Cloud είναι μια άλλη επιλογή που μπορείτε να ελέγξετε εάν το τηλέφωνό σας δεν διαθέτει αρκετό χώρο αποθήκευσης και δεν διαθέτει υποδοχή κάρτας micro-SD, αλλά διαθέτει σύνδεση στο Internet. Οι υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud, όπως το Google Music και το Amazon MP3, σας επιτρέπουν να ανεβάσετε τη μουσική σας βιβλιοθήκη και να την έχετε πρόσβαση από οπουδήποτε. Φυσικά, η πρόσβαση στη μουσική με αυτόν τον τρόπο απαιτεί εύρος ζώνης Internet, οπότε δεν είναι καλή ιδέα αν έχετε περιορισμένο σχέδιο.