Τι είναι ένας διαμορφωτής FM μέσα στο αυτοκίνητο;

Υπάρχουν περισσότεροι τρόποι να ακούτε μουσική και άλλο περιεχόμενο ήχου στο αυτοκίνητό σας από ποτέ άλλοτε, αλλά οι περισσότεροι δεν παίζουν καλά με παλαιότερες μονάδες. Εκτός εάν το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου σας έφερε μια βοηθητική είσοδο, οι επιλογές σας είναι αρκετά περιορισμένες. Αυτά είναι που μπορούν να βοηθήσουν πραγματικά οι διαμορφωτές FM στο αυτοκίνητο, αφού αυτές οι συσκευές προσθέτουν ουσιαστικά βοηθητική είσοδο σε οποιοδήποτε ραδιόφωνο αυτοκινήτου και κάνουν καλύτερη δουλειά από τον μέσο πομπό FM.

Τι είναι ένας διαμορφωτής FM μέσα στο αυτοκίνητο;

Ένας ρυθμιστής FM αυτοκινήτου είναι απλώς ένας διαμορφωτής ραδιοσυχνοτήτων που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε ένα ηχοσύστημα αυτοκινήτου. Οι διαμορφωτές ραδιοσυχνοτήτων είναι ουσιαστικά απλά συσκευές εναλλαγής δεδομένων που σχεδιάστηκαν αρχικά για να επιτρέπουν την σύνδεση εξωτερικών εξαρτημάτων με τηλεοράσεις και οικιακά ραδιόφωνα.

Δεδομένου ότι τόσο οι τηλεοράσεις όσο και τα οικιακά ραδιόφωνα σχεδιάστηκαν αρχικά για να δέχονται μόνο εισόδους RF από κεραίες, οι διαμορφωτές RF προσθέτουν ουσιαστικά ένα σήμα ήχου ή / και βίντεο σε ένα φέρον κύμα, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να επεξεργαστεί από μια τηλεοπτική συσκευή ή μια μονάδα κεφαλής, είχαν ληφθεί μέσω εκπομπής μέσω του αέρα.

Τα βασικά της μετάδοσης

Τόσο οι τηλεοπτικές όσο και οι ραδιοφωνικές εκπομπές, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών σταθμών AM και FM , λειτουργούν ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο. Στο ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό, ο ήχος και / ή ο προγραμματισμός βίντεο προστίθεται σε κύμα φορέα είτε μέσω διαμόρφωσης συχνότητας (FM) είτε μέσω διαμόρφωσης πλάτους (AM). Οι αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρήση της μεταβλητής διαμόρφωσης πλευρικής ζώνης, η οποία ήταν ένας τύπος διαμόρφωσης πλάτους, και οι ψηφιακές εκπομπές χρησιμοποιούν έναν αριθμό διαφορετικών τύπων διαμόρφωσης. Το μεταβληθέν σήμα φορέα μεταδίδεται στη συνέχεια στον αέρα (ΟΤΑ).

Όταν ένα κύμα φορέα συλλέγεται από μια κεραία, το σήμα αποδιαμορφώνεται από υλικό εντός της τηλεόρασης ή του ραδιοφώνου, η οποία είναι μια διαδικασία που ανασυνθέτει τα αρχικά δεδομένα ήχου και / ή βίντεο από το διαμορφωμένο φέρον κύμα. Το σήμα μπορεί στη συνέχεια να εμφανίζεται στην τηλεόραση ή να παίζεται στο ραδιόφωνο.

Μέχρι πρόσφατα, οι τηλεοπτικές σειρές δεν είχαν εισόδους άλλης / ανώτερης από την σύνδεση της κεραίας και πολλά ραδιόφωνα αυτοκινήτων εξακολουθούν να στερούνται κάθε είδους βοηθητικών εισόδων. Προκειμένου να διευκολυνθεί η σύνδεση συσκευών όπως οι συσκευές βίντεο με τηλεοράσεις και τα κασετόφωνα ή συσκευές αναπαραγωγής CD σε ραδιόφωνα αυτοκινήτου, αναπτύχθηκαν διαμορφωτές RF.

Πιάστε τον δέκτη με έναν διαμορφωτή FM αυτοκινήτου

Τα ραδιόφωνα αυτοκινήτων και οι τηλεοράσεις έχουν σχεδιαστεί για να δέχονται προγραμματισμό σε ένα πολύ συγκεκριμένο εύρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος. Διαφέρουν ως προς τον τρόπο οριοθέτησης των σταθμών και των καναλιών, αλλά και οι δύο "συντονίζονται" σε μια συγκεκριμένη συχνότητα για να έχουν πρόσβαση σε οποιοδήποτε δεδομένο σταθμό ή κανάλι. Στην πραγματικότητα, ένας διαμορφωτής FM αυτοκινήτου εκμεταλλεύεται αυτό για να «ξεγελάσει» μια μονάδα κεφαλής για να παίξει κάτι διαφορετικό από μια εκπομπή ΟΤΑ. Με τον ίδιο τρόπο, τα πάντα από τα VCR έως τα DVD players και τα συστήματα βιντεοπαιχνιδιών μπορούν να συνδεθούν με τηλεοράσεις που δεν διαθέτουν εισόδους A / V.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό το επίτευγμα, ένας διαμορφωτής FM αυτοκινήτου πρέπει να συνδεθεί μεταξύ της κεφαλής και της κεραίας. Τα σήματα από την κεραία περνούν μέσω του διαμορφωτή και μέσα στη μονάδα κεφαλής, αλλά ο διαμορφωτής έχει επίσης μια βοηθητική είσοδο που μπορεί να συνδεθεί με ένα CD player, iPod, γενικό MP3 player ή οποιαδήποτε άλλη πηγή ήχου. Όταν μια συσκευή συνδέεται με τον διαμορφωτή κατ 'αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά κάνει το ίδιο πράγμα που συμβαίνει σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό: το ηχητικό σήμα προστίθεται σε ένα φέρον κύμα, το οποίο στη συνέχεια διέρχεται στη μονάδα κεφαλής.

Αυτοματισμοί FM αυτοκινήτου και πομποί FM

Ενώ οι διαμορφωτές FM και οι πομποί του αυτοκινήτου είναι πολύ παρόμοιοι, υπάρχει μία βασική διαφορά στον τρόπο με τον οποίο η μονάδα κεφαλής δέχεται το σήμα. Λόγω των νόμων που περιορίζουν τη δύναμη των ασύρματων πομπών χωρίς άδεια, οι πομποί FM πρέπει να έχουν πολύ χαμηλή ισχύ. Είναι αρκετά ισχυροί για να μεταδώσουν τα λίγα πόδια που τυπικά τα χωρίζουν από την κεραία του αυτοκινήτου, αλλά είναι εύκολο να πνιγεί ένα τόσο αδύναμο σήμα σε μια περιοχή όπου δεν υπάρχουν "νεκρά" διαστήματα στον επιλογέα FM.

Δεδομένου ότι οι διαμορφωτές FM αυτοκινήτου διοχετεύουν το σήμα απευθείας στη μονάδα κεφαλής, υπάρχει λιγότερη πιθανότητα παρεμβολών. Αυτές οι συσκευές μπορούν ακόμα να υποφέρουν από παρεμβολές και συνήθως δεν μπορούν να ταιριάξουν με την ποιότητα ήχου μιας βοηθητικής θύρας, αλλά αποτελούν μια καλή επιλογή για μονάδες κεφαλής που δεν διαθέτουν βοηθητικές θύρες.