Τι πρέπει να ξέρετε για την καλωδίωση Amp αυτοκινήτου

Έχετε δίκιο που η καλωδίωση ενισχυτή είναι λίγο πιο εμπλεκόμενη από την εναλλαγή ηχείων ή μια κύρια μονάδα , αλλά η δουλειά δεν πρέπει να αποδειχθεί πολύ δύσκολη, αν είστε ήδη εξοικειωμένοι με τα βασικά του ηχητικού αυτοκινήτου . Δεδομένου ότι οι ενισχυτές ισχύος ήχου αυτοκινήτου συνήθως δεν έρχονται με κανένα από τα καλώδια ή τα καλώδια που θα χρειαστείτε, θα πρέπει είτε να τακτοποιήσετε τα πάντα μαζί σας είτε να αγοράσετε ένα κιτ καλωδίωσης ενισχυτή αυτοκινήτου.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να συνδέσετε έναν ενισχυτή, αλλά γενικά, θα χρειαστεί να κάνετε πέντε βασικές συνδέσεις:

Οι πρώτες τρεις συνδέσεις είναι απαραίτητες για να παρέχουν ισχύ στον νέο σας ενισχυτή αυτοκινήτου . Το καλώδιο τροφοδοσίας της μπαταρίας πρέπει να αγκιστρωθεί απευθείας στον θετικό ακροδέκτη της μπαταρίας σας, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να το οδηγήσετε στο τείχος προστασίας του αυτοκινήτου σας σε κάποιο σημείο. Αυτό το καλώδιο πρέπει να είναι σχετικά παχύ, συνήθως κάπου μεταξύ 10 και 1/0 AWG, αλλά συνήθως μπορείτε να βρείτε το συγκεκριμένο εύρος που χρειάζεστε στο εγχειρίδιο που συνοδεύει τον ενισχυτή σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το ίδιο καλώδιο μέτρησης για τη σύνδεση γείωσης, αλλά το καλώδιο γείωσης δεν χρειάζεται να είναι όσο το καλώδιο τροφοδοσίας. Το απομακρυσμένο καλώδιο ενεργοποίησης μπορεί να είναι ακόμα πιο λεπτό και χρειάζεται μόνο αρκετό διάστημα για να φτάσει στη μονάδα κεφαλής από όπου κι αν επιλέξετε να εντοπίσετε τον ενισχυτή ισχύος.

Οι δύο τελευταίοι τύποι συνδέσεων που ενέχονται στην καλωδίωση ενισχυτή είναι οι εισόδους και οι έξοδοι ήχου. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, θα χρειαστείτε είτε ένα καλώδιο ηχείου είτε ένα συνδυασμό καλωδίων RCA και καλωδίου ηχείων για να κάνετε αυτές τις συνδέσεις.

Αποκτήστε τα σωστά εξαρτήματα για καλωδίωση ενισχυτή αυτοκινήτου

Επειδή οι περισσότεροι ενισχυτές αυτοκινήτων δεν έρχονται με καλώδια ή καλώδια, συνήθως θα πρέπει να αγοράσετε τα απαραίτητα εξαρτήματα μόνοι σας, είτε ξεχωριστά είτε ως μέρος ενός κιτ εγκατάστασης ενισχυτών. Αν πάτε την προηγούμενη διαδρομή, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε ελέγχοντας το εγχειρίδιό σας για να δείτε τι καλώδιο ισχύος και καλώδιο γείωσης καλεί ο ενισχυτής σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε μετρήσεις για να δείτε πόσο καιρό υπάρχει μια διαδρομή μεταξύ της μπαταρίας σας και της τοποθεσίας όπου θα εγκαταστήσετε τον ενισχυτή σας. Ενώ βρίσκεστε σε αυτό, μπορείτε να ελέγξετε την απόσταση μεταξύ της συγκεκριμένης θέσης και της κύριας μονάδας σας για να δείτε πόσο καιρό πρέπει να είναι το τηλεχειριζόμενο καλώδιο ενεργοποίησης. Τέλος, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν χρειάζεστε παραδοσιακά καλώδια ηχείων ή καλώδια RCA εξετάζοντας εάν η μονάδα κεφαλής σας διαθέτει εξόδους γραμμής RCA. Εάν δεν συμβαίνει, τότε απλά χρησιμοποιείτε καλώδια ηχείων για να συνδέσετε το ενισχυτή σας - με την προϋπόθεση ότι έχει εισόδους σε επίπεδο ηχείου.

Αφού έχετε συντάξει μια λίστα με όλα τα καλώδια και τα καλώδια που χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε την εγκατάστασή σας, πρέπει να περάσετε από την πραγματική διαδικασία εξεύρεσης και αγοράς τους. Τα καλώδια τροφοδοσίας και τα καλώδια των ηχείων είναι συνήθως διαθέσιμα σε χύμα, αν και συνήθως μπορείτε να αγοράσετε καλώδια ισχύος που κόβονται στα συγκεκριμένα μήκη που χρειάζεστε. Τα καλώδια RCA διατίθενται επίσης σε ποικίλα μήκη, αν και θα πρέπει να προσπαθήσετε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ώστε να αποφεύγετε τα μπλοκαρίσματα και τις συσπάσεις.

Κιτ καλωδίωσης Amp αυτοκινήτου

Αν και οι ενισχυτές συνήθως δεν έρχονται με κανένα από τα καλώδια ή τα καλώδια θα πρέπει να εκτελέσετε μια εγκατάσταση DIY, μπορείτε να αποκτήσετε ό, τι χρειάζεστε σε ένα ενιαίο πακέτο. Αυτά τα πακέτα αναφέρονται ως κιτ καλωδίωσης ενισχυτή ή κιτ εγκατάστασης ενισχυτή, δεδομένου ότι έρχονται με σχεδόν όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε μια εγκατάσταση DIY.

Τα κιτ καλωδίωσης των ενισχυτών αυτοκινήτων αναφέρονται συνήθως στο μετρητή των καλωδίων ρεύματος, για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε 10 κιτ μετρητών, 8 κιτ μετρητών κλπ. Με αυτό κατά νου, είναι απολύτως απαραίτητο να μάθετε τι ζητάει ο ενισχυτής σας όσον αφορά το καλώδιο ισχύος. Φυσικά, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πόσα κανάλια συνδέετε και αν χρειάζεστε ή όχι καλώδια RCA. Οπλισμένος με όλες αυτές τις πληροφορίες, η εύρεση του σωστού κιτ καλωδίωσης για την εφαρμογή σας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Παρόλο που η εμπειρία σας μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το κατά πόσον ψωνίζετε, ένα κιτ καλωδίωσης ενισχυτή αυτοκινήτου πρέπει, με ελάχιστο όριο, να περιέχει:

Πρόσθετα εξαρτήματα που ένα καλό κιτ καλωδίωσης ενισχυτή αυτοκινήτου θα πρέπει να διαθέτουν περιλαμβάνουν: