Επιλέγοντας τα καλύτερα ομιλητικά αυτοκινήτων

Ένας βασικός οδηγός για την επιλογή των καλύτερων ηχείων για το ηχητικό σας σύστημα αυτοκινήτου

Εάν είστε έτοιμοι να επιλέξετε τα τέλεια ηχεία για ένα νέο προσαρμοσμένο σύστημα ήχου στο αυτοκίνητό σας ή το φορτηγό σας, τότε έχετε κάποιες σημαντικές επιλογές. Ο πρώτος παράγοντας που θα πρέπει να εξετάσετε είναι εάν θα πάτε με ηχεία συνόλου ή πλήρους εμβέλειας, αλλά η διαδικασία δεν τελειώνει με αυτή τη μόνη επιλογή. Εκτός από την επιλογή μεταξύ εξαρτημάτων ή ομοαξονικών ηχείων, υπάρχουν επίσης τέσσερις κύριοι παράγοντες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα καλύτερα νέα ηχεία αυτοκινήτου. Σε καμία συγκεκριμένη σειρά, οι παράγοντες αυτοί είναι:

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να εργαστείτε μέσα σε έναν προϋπολογισμό ή να εξετάσετε άλλα πράγματα, αλλά διατηρώντας αυτούς τους τέσσερις παράγοντες θα σας επιτρέψει να βρείτε ηχεία που θα λειτουργούν με το υπόλοιπο σύστημα σας και θα παρέχουν εξαιρετικό ήχο.

Συστατικό έναντι ομοαξονικού

Το επιχείρημα των συνιστωσών έναντι των ομοαξονικών ηχείων είναι περίπλοκο και δεν υπάρχει απλή απάντηση ως προς το ποια είναι καλύτερη. Τα ηχεία συνιστωσών παρέχουν καλύτερο ήχο, αλλά είναι επίσης πιο ακριβά. Τα ηχεία πλήρους εμβέλειας είναι επίσης πιο εύκολο να εγκατασταθούν, αφού συνήθως μπορείτε να βρείτε αντικαταστάσεις μετά την αγορά που είναι άμεσες αντικαταστάσεις για τις μονάδες ΚΑΕ.

Εάν η ποιότητα του ήχου είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα συστατικά μέρη. Διαφορετικά, τα ηχεία πλήρους εμβέλειας θα κάνουν πιθανώς τη δουλειά. Τα ηχεία πλήρους εμβέλειας είναι επίσης η καλύτερη επιλογή εάν σχεδιάζετε μια εγκατάσταση DIY και δεν έχετε πολλή εμπειρία.

Νέο μέγεθος και διαμόρφωση ηχείων αυτοκινήτου

Πριν αρχίσετε να ψωνίζετε νέα ηχεία, είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε λίγες πληροφορίες σχετικά με τα ηχεία που βρίσκονται ήδη στο αυτοκίνητο και στο φορτηγό σας. Εάν είστε πλήρως αφοσιωμένοι στην αντικατάστασή τους, τότε μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τα ηχεία και να τα μετρήσετε. Διαφορετικά, τα περισσότερα καταστήματα που πωλούν ομιλητές θα μπορούν να αναζητούν τις προδιαγραφές για εσάς. Εάν παρέχετε τη μάρκα, το μοντέλο και το έτος του οχήματός σας, είναι συνήθως πιθανό να αναζητήσετε το μέγεθος και τη διαμόρφωση των υπαρχόντων ηχείων.

Αν το αυτοκίνητό σας ή το φορτηγό σας ήρθε από το εργοστάσιο με ηχεία πλήρους εμβέλειας και σχεδιάζετε να τα αντικαταστήσετε με νέα ηχεία πλήρους εμβέλειας, τότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε τα μεγέθη και τις διαμορφώσεις των υφιστάμενων μονάδων. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε νέα ηχεία που μπορείτε να αποθέσετε απευθείας στα υπάρχοντα δοχεία ηχείων.

Χειριστήριο Ισχύος Ηχείων

Αφού έχετε κάποιες προδιαγραφές για να συνεργαστείτε, θα πρέπει να εξετάσετε το χειρισμό ισχύος. Αν θέλετε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ηχοσύστημά σας, τα ηχεία σας θα πρέπει να είναι σε θέση να χειριστούν την ισχύ που μπορεί να βγάλει η μονάδα κεφαλής ή ο εξωτερικός ενισχυτής, γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι επιλέγουν μια κεφαλή πριν κοιτάξουν τα ηχεία .

Αν δεν έχετε επιλέξει ακόμα μια νέα μονάδα , τότε έχετε περισσότερη ελευθερία. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε ηχεία με τα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν και στη συνέχεια μπορείτε να αναζητήσετε μια μονάδα κεφαλής ή έναν εξωτερικό ενισχυτή που θα μπορέσει να επωφεληθεί πλήρως από αυτά.

Ο χειρισμός ισχύος αναφέρεται στο επίπεδο ισχύος, το οποίο μετριέται σε βατ, το οποίο μπορείτε να αντλούν μέσω των ηχείων. Η πιο κοινή μέτρηση είναι η τιμή ρίζας μέσου τετραγώνου (RMS), καθώς άλλοι αριθμοί που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές είναι συχνά χωρίς νόημα. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι προσέχετε το μέγιστο δυναμικό χειρισμό RMS των ηχείων αντί του μέγιστου δυνατού χειρισμού RMS.

Ευαισθησία ηχείων αυτοκινήτου

Για να βρείτε το καλύτερο επίπεδο ευαισθησίας που πρέπει να αναζητήσετε, θα πρέπει να ξέρετε πόση δύναμη διαθέτει η μονάδα κεφαλής ή ο εξωτερικός ενισχυτής. Η ευαισθησία αναφέρεται στην ποσότητα ισχύος που χρειάζονται τα ηχεία για να βγάλει ένα δεδομένο επίπεδο έντασης ήχου και τα ηχεία με μεγαλύτερη ευαισθησία απαιτούν λιγότερη ενέργεια. Εάν εργάζεστε με ένα στερεοφωνικό εργοστασιακό εργοστάσιο, τότε θα θέλετε να βρείτε ηχεία με υψηλό επίπεδο ευαισθησίας. Από την άλλη πλευρά, τα ηχεία που έχουν χαμηλό επίπεδο ευαισθησίας τείνουν να λειτουργούν καλά με ενισχυμένους εξωτερικούς ενισχυτές.

Ομιλητής αυτοκινήτου Δημιουργία ποιότητας

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για την αναβάθμιση των ομιλητών εργοστασίων σας είναι η ποιότητα κατασκευής. Τα περισσότερα ηχεία ΟΕΜ κατασκευάζονται με σχετικά χαμηλής ποιότητας υλικά που τείνουν να υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναβάθμιση των ηχείων σας μπορεί να προσφέρει ήχο υψηλότερης ποιότητας ακόμα και αν αφήσετε οτιδήποτε άλλο μόνο. Η επένδυσή σας θα διαρκέσει πολύ περισσότερο αν ψάχνετε για ηχεία που κατασκευάζονται με υλικά υψηλής ποιότητας.

Μερικά από τα υλικά που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν:

Συμπληρώνοντας το σύστημα ήχου

Η οικοδόμηση ενός ηχητικού συστήματος αυτοκινήτου είναι σαν να βάζετε μαζί ένα παζλ που σχεδιάζετε επίσης τον εαυτό σας. Μπορεί να είναι μια πολύ σύνθετη επιχείρηση, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά ικανοποιητική η εμπειρία του τελικού προϊόντος. Ενώ η επιλογή μεγάλων ομιλητών είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι, θα πρέπει επίσης να εξετάσετε μια σειρά από άλλους παράγοντες, όπως: