Βρείτε την τέλεια μονάδα κεφαλής

Τα πιο ζωτικά χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Υπάρχουν τέσσερις πρωταρχικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την καταλληλότητα μιας κεφαλής για χρήση σε οποιοδήποτε δεδομένο σύστημα ήχου αυτοκινήτου. Ανάλογα με τη συγκεκριμένη κατάσταση, ορισμένοι από αυτούς τους παράγοντες θα είναι πιο σημαντικοί από τους άλλους. Σε καμία συγκεκριμένη σειρά δεν είναι:

Όποιος εργάζεται σε έναν προϋπολογισμό θα θέλει να βρει μια κεντρική μονάδα που να ανταποκρίνεται ή να υπερβαίνει τις ανάγκες του στις άλλες κατηγορίες χωρίς να σπάσει την τράπεζα. Ωστόσο, κάποιος που προσπαθεί να κατασκευάσει το τέλειο ηχητικό σύστημα ένα κομμάτι κάθε φορά θα έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Ας ρίξουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στις διαφορετικές ιδιότητες που πρέπει να αναζητήσετε σε μια μεγάλη μονάδα.

Συντελεστής μορφής

Πριν αρχίσει η διαδικασία επιλογής μιας κεντρικής μονάδας, είναι σημαντικό να ελέγξετε την παύλα του οχήματος που θα χρησιμοποιηθεί. Οι περισσότερες μονάδες κεφαλής χωρούν σε δύο κατηγορίες μεγέθους που αναφέρονται ως ενιαίο DIN και διπλό DIN και οι περισσότερες τα οχήματα έχουν είτε ένα μόνο είτε διπλό δοχείο παύλας DIN.

Εάν η υπάρχουσα μονάδα κεφαλής είναι περίπου 2 ίντσες (50mm) ψηλή, η αντικατάσταση πρέπει να συμμορφώνεται με το ενιαίο πρότυπο DIN. Εάν η υπάρχουσα μονάδα είναι ύψος 4 ίντσες (100mm), τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μία μόνο είτε μία διπλή κεφαλή DIN. Εντούτοις, χρειάζεται ένας διαχωριστής για να εγκαταστήσετε μια κεφαλή μονάδας DIN σε διπλή υποδοχή DIN.

OEM Vs. Αγορές μετά την πώληση

Αφήνοντας τη μονάδα κεφαλής OEM στη θέση της δεν είναι συνήθως η καλύτερη ιδέα, αλλά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις. Εάν μια μονάδα κεφαλίδας OEM διαθέτει ήδη όλες τις επιθυμητές λειτουργίες, η αντιστοίχιση με ενισχυτή και τα premium ηχεία μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν θα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό ήχο. Εκτός εάν η μονάδα κεφαλής OEM διαθέτει έξοδο προενίσχυσης, αυτός ο τύπος ρύθμισης θα έχει ως αποτέλεσμα κάποια παραμόρφωση του ήχου. Εάν η αρχική μονάδα κεφαλής εξοπλισμού έχει έξοδο προενισχυτή ή εάν το όχημα διαθέτει εργοστασιακό ενισχυτή, αφήνοντας το στη θέση του μπορεί να λειτουργήσει καλά.

Πηγές ήχου

Οι σωστές πηγές ήχου της κύριας μονάδας θα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις, δεδομένου ότι όλοι διαθέτουν βιβλιοθήκη πολυμέσων που αποτελείται από διαφορετικές ποσότητες κασετών, CD, MP3 και άλλων αρχείων ψηφιακής μουσικής . Ανάλογα με το τι έχετε στη δική σας συλλογή, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε μια κεντρική μονάδα που μπορεί να παίξει:

Ορισμένες μονάδες διπλής κεφαλής DIN μπορούν να αναπαράγουν τόσο κασέτες όσο και CD και υπάρχουν επίσης μονάδες κεφαλής που περιλαμβάνουν στοιχεία ελέγχου CD changer. Άλλες μονάδες είναι σε θέση να αναπαράγουν αρχεία ψηφιακής μουσικής, όπως MP3, AAC, WMA και άλλα, που έχουν καεί σε CD και υπάρχουν επίσης εναλλάκτες δίσκων CD που χωρούν στον τύπο διπλού DIN.

Εάν ολόκληρη η βιβλιοθήκη μέσων σας είναι ψηφιοποιημένη, τότε ίσως θελήσετε να αναζητήσετε μια κεντρική μονάδα χωρίς mech. Ο όρος "mechless" υποδηλώνει ότι δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη μέσα σε αυτές τις κεφαλές. Δεδομένου ότι δεν είναι σε θέση να παίξουν CD ή κασέτες, μπορείτε να παίξετε μουσική από USB sticks, κάρτες SD ή εσωτερικούς σκληρούς δίσκους.

Εκτός από αυτές τις επιλογές, οι μονάδες κεφαλής περιλαμβάνουν συνήθως κάποιο είδος ραδιοφωνικού δέκτη. Εκτός από το βασικό ραδιόφωνο AM / FM που προσφέρουν οι περισσότερες μονάδες κεφαλής, ίσως θελήσετε να αναζητήσετε:

Ευχρηστία

Μια μονάδα κεφαλής που έχει εξαιρετικές λειτουργίες και φαίνεται κηλίδα δεν θα είναι απαραίτητα εύκολη στη χρήση. Δεδομένου ότι η μονάδα κεφαλής είναι το κέντρο εντολών που θα χρησιμοποιήσετε για να ελέγχετε ολόκληρο το ηχοσύστημα σας σε καθημερινή βάση, η ευκολία χρήσης είναι ζωτικής σημασίας. Αυτός ο παράγοντας είναι εύκολος να γυαλιστεί, αλλά είναι επίσης μια κύρια αιτία της τύψεις του αγοραστή. Ακόμη και αν αγοράζετε μια κεντρική μονάδα online, είναι καλή ιδέα να αναζητήσετε ένα μοντέλο εμφάνισης σε ένα τοπικό κατάστημα για να δοκιμάσετε τους ελέγχους.

Εξουσία

Για τους ομιλητές, η δύναμη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που λαμβάνεται υπόψη κατά τη διαδικασία κατασκευής ενός ηχοσυστήματος αυτοκινήτου. Ωστόσο, είναι συνήθως η δύναμη του ενισχυτή που παίρνει τους ανθρώπους ενθουσιασμένοι. Τα καλά συστήματα ήχου παρακάμπτουν το ενσωματωμένο ενισχυτή κεφαλής με εξόδους γραμμής RCA.

Υπάρχουν δύο λόγοι για να εξεταστεί η δύναμη της κύριας μονάδας. Εάν χτίζετε ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου σε έναν προϋπολογισμό και ο καλύτερος δυνατός ήχος δεν είναι τόσο σημαντικός για εσάς, τότε είναι σημαντικό να βρείτε μια μονάδα κεφαλής που να έχει επαρκή ισχύ. Είναι επίσης δυνατό να χτίσετε ένα σύστημα ήχου αυτοκινήτου αποσπασματικά, οπότε θα θελήσετε να βρείτε μια μονάδα κεφαλής που έχει καλές ενσωματωμένες ενισχυτές και εξόδους γραμμής RCA. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε καλό ήχο από το ρόπαλο, και θα είστε σε θέση να αποθέσετε έναν καλό ενισχυτή στο μίγμα αργότερα.

Ο τρόπος για να προσδιορίσετε τη δύναμη ενός ενσωματωμένου ενισχυτή είναι να εξετάσετε την τιμή RMS . Το RMS αναφέρεται στη μέση τετραγωνική ρίζα και αυτός ο αριθμός είναι ουσιαστικός με τρόπο που οι διαφημιστικοί όροι, όπως η "μέγιστη ισχύς" και η "μουσική δύναμη" δεν είναι. Εντούτοις, οι μονάδες κεφαλής τυπικά δεν είναι σε θέση να εκπέμπουν την πλήρη τιμή RMS και στα τέσσερα κανάλια ηχείων ταυτόχρονα. Παίρνει επίσης περισσότερη ισχύ για να παράγει μπάσα από άλλες συχνότητες, έτσι μπορείτε να περιμένετε συνήθως κάποια παραμόρφωση, εκτός αν χρησιμοποιήσετε ένα high pass crossover.

Επιπρόσθετα χαρακτηριστικά

Ανάλογα με το σύστημα ήχου που προσπαθείτε να δημιουργήσετε, υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε. Μερικά από αυτά είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επέκταση του συστήματος, όπως οι έξοδοι προενίσχυσης, ενώ άλλα θα είναι άμεσα χρήσιμα.