Επεξήγηση των προσαρμογέων ελέγχου ήχου του τιμονιού

Διατήρηση εργοστασιακών λειτουργιών ελέγχου ήχου του τιμονιού

Οι προσαρμογείς ελέγχου ήχου του τιμονιού δεν είναι τόσο γνωστοί όσο και κατανοητοί ως φλας στοιχεία του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, αλλά καθίστανται όλο και πιο σημαντικοί, καθώς όλο και περισσότερα αυτοκίνητα προέρχονται από το εργοστάσιο με κάποιο είδος ελέγχου ήχου του τιμονιού με κάθε νέο έτος μοντέλου .

Ο πολλαπλασιασμός των οργάνων ελέγχου ήχου του τιμονιού δημιούργησε μια κατάσταση όπου κάτι που ήταν κάποτε μια σπάνια πολυτέλεια μετατρέπεται γρήγορα σε πραγματικό πονοκέφαλο για όσους έχουν αυτοκίνητο με καθυστέρηση και επιθυμία να αναβαθμίσουν την κεφαλή τους .

Η εύκολη λύση είναι να χαλαρώσετε τα χειριστήρια του τιμονιού εντελώς υπέρ της απλής οικοδόμησης ενός ηχητικού συστήματος υψηλής ποιότητας , αλλά πραγματικά δεν χρειάζεται να είναι αυτός ο τρόπος και γιατί πρέπει; Όχι μόνο ο ήχος του τιμονιού ελέγχει μια ωραία ευκολία να έχει, το καθιστούν επίσης λίγο ασφαλέστερο για να αλλάξετε ραδιοφωνικούς σταθμούς, να ρυθμίσετε την ένταση ή να αλλάξετε εισόδους ήχου, αφού ποτέ δεν πρέπει να απομακρύνετε τα μάτια σας από το δρόμο.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι αναβάθμισης σχεδόν κάθε εργοστασιακής μονάδας χωρίς να χάνουν βασικά χαρακτηριστικά και τα χειριστήρια ήχου στο τιμόνι δεν αποτελούν εξαίρεση. Σε αυτήν την περίπτωση, το κλειδί για τη σύνδεση των εργοστασιακών χειριστηρίων του τιμονιού σε μια νέα μονάδα κεφαλής είναι ένα στοιχείο γνωστό ως προσαρμογέας ελέγχου ήχου του τιμονιού, το οποίο ουσιαστικά βρίσκεται μεταξύ των χειριστηρίων του τιμονιού και της νέας σας κεφαλής και ερμηνεύει τις εντολές αποστέλλει στον άλλο.

Συμβατότητα προσαρμογέα κεφαλής μονάδας ελέγχου ήχου τιμονιού

Οι μονάδες κεφαλής μετά τη διάθεση στην αγορά δεν είναι καθολικά συμβατές με τα χειριστήρια του τιμονιού, αλλά οι μεγάλοι κατασκευαστές προσφέρουν αρκετά καλή κάλυψη. Οι περισσότερες κορυφαίες μονάδες επιστροφής υψηλής ποιότητας περιλαμβάνουν τη λειτουργικότητα και ένα μεγάλο κομμάτι από τις υπόλοιπες μονάδες ανταλλακτικών εξαρτάται και από εκεί. Φυσικά, δεν μπορείτε να θεωρήσετε δεδομένο ότι οποιαδήποτε συγκεκριμένη μονάδα θα λειτουργεί με τα χειριστήρια του τιμονιού, γι 'αυτό πρέπει να ελέγξετε τη συμβατότητα πριν αγοράσετε.

Οι μονάδες κεφαλής που είναι συμβατές με τα χειριστήρια του τιμονιού τυπικά απαριθμούν ως χαρακτηριστικό γνώρισμα κάτι που συμβαίνει με τις γραμμές της "ενσύρματης εισόδου τηλεχειριστηρίου" ή του "SWI" (είσοδος τιμονιού). Ορισμένες μονάδες επικεφαλής θα καθορίσουν επίσης SWI-JS, SWI-JACK ή SWI-X. Το JS σημαίνει Jensen και Sony και το JACK σημαίνει JVC, Alpine, Clarion και Kenwood, αν και ορισμένοι άλλοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν επίσης αυτά τα δύο πρότυπα. Εάν μια μονάδα κεφαλίδας παραθέτει κάποιο από αυτά, θα πρέπει να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με τα υπάρχοντα χειριστήρια ήχου του τιμονιού - με τον κατάλληλο προσαρμογέα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με: Επιλογή μιας κεφαλής

Επιλογή προσαρμογέα ελέγχου ήχου τιμονιού

Παρόλο που υπάρχουν πολλές μονάδες κεφαλής μετά την αγορά που είναι ενσύρματες για να δέχονται απομακρυσμένες εισόδους, δεν ξέρουν πώς να ερμηνεύουν τις εντολές από όλες τις διαφορετικές ρυθμίσεις ελέγχου ήχου του τιμονιού του τιμονιού OEM εκεί έξω. Προκειμένου να μπορείτε να κατανοήσετε αυτές τις εισόδους ελέγχου από μια κεντρική μονάδα, χρειάζεστε έναν προσαρμογέα για να ενεργήσετε ως μεσάζων.

Υπάρχουν μερικές εταιρείες που κάνουν αυτούς τους προσαρμογείς και ο καθένας παίρνει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση. Αυτοί οι κατασκευαστές προσφέρουν πολύ καλή κάλυψη, όμως, έτσι θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε έναν συμβατό προσαρμογέα για βασικά οποιοδήποτε αυτοκίνητο που διαθέτει τιμόνια.

Μερικοί προσαρμογείς ελέγχου ήχου στο τιμόνι σχεδιάζονται για να λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο υποσύνολο μονάδων κεφαλής, το οποίο είναι το SWI-JS, το SWI-JACK και το SWI-X. Ορισμένοι προσαρμογείς ελέγχου ήχου έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να λειτουργούν με μονάδες SWI-JS ή SWI-JACK, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε τον σωστό προσαρμογέα, εξετάζοντας αυτές τις πληροφορίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί επίσης ένας ξεχωριστός προσαρμογέας CAN που να βρίσκεται ανάμεσα στα χειριστήρια του τιμονιού και στον προσαρμογέα.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι προσαρμογείς ελέγχου ήχου του τιμονιού είναι καθολικής φύσης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σχεδόν οποιαδήποτε μονάδα κεφαλής που δέχεται απομακρυσμένες εισόδους, ανεξάρτητα από τον τύπο SWI που είναι. Το κλειδί είναι να υπολογίσετε τον τύπο του SWI που έχετε να κάνετε, ώστε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει τα χέρια σας σε έναν συμβατό προσαρμογέα ελέγχου ήχου του τιμονιού.