Αναθεώρηση: Στερεοφωνικός δέκτης Onkyo TX-8020

Η σύγχρονη έκδοση ενός κλασικού στερεοφωνικού δέκτη

Έχουμε χρησιμοποιήσει πολλούς κορυφαίους στερεοφωνικούς δέκτες καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, πολλά από τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν όπως και όταν κυκλοφόρησαν αρχικά πριν από δύο δεκαετίες. Αλλά αν ο κλασικός εξοπλισμός είναι ακόμα καλός, γιατί οι εταιρείες όπως το Onkyo εισάγουν νέους στερεοφωνικούς δέκτες ; Είναι επειδή η τεχνολογία ήχου συνεχίζει να βελτιώνεται και ένας αυξανόμενος αριθμός καταναλωτών συνειδητοποιεί ότι η αναπαραγωγή μουσικής υψηλής πιστότητας παρέχει αυτό το είδος απελευθέρωσης που απλά δεν μπορείτε να φτάσετε από τα βασικά συστήματα ήχου. Έχουμε πάρει το χρόνο να δούμε τον στερεοφωνικό δέκτη Onkyo TX-8020 για να δούμε τι είναι ένα μοντέρνο πάρκο για ένα κλασικό.

Εργονομία

Το Onkyo TX-8020 είναι ένα στερεοφωνικό δέκτη που δεν θα σπάσει την τράπεζα . Η διάταξη ελέγχου στο TX-8020 είναι τόσο απλή και διαισθητική, ώστε βρεθήκαμε να φτάνουμε για το σωστό κουμπί ή κουμπί χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξουμε κάποια από τις ετικέτες. Μεγάλο κουμπί; Ρύθμιση έντασης ήχου. Η μία δίπλα της; Ρύθμιση ραδιοφώνου AM / FM. Και παρακάτω είναι διάφορα κουμπιά για την επιλογή εισόδου, έλεγχο μπάσων και πρίμων και ισορροπία . Μας αρέσει ιδιαίτερα το πώς υπάρχει ένα άμεσο κουμπί στο μπροστινό μέρος (το μικρό στο άκρο αριστερά) που μας επιτρέπει να παρακάμψουμε τους προεπιλεγμένους ελέγχους τόνων.

Σε σύγκριση με ένα δέκτη surround ήχου A / V, ο πίσω πίνακας του TX-8020 είναι σχεδόν κενός. Ακούσαμε πολλούς ανθρώπους να λυπήσουν για την έξοδο των ηχείων A / B στους δέκτες , που σας επιτρέπει να συνδέσετε και να χειρίζεστε δύο σετ ηχείων (μεμονωμένα ή μαζί) χρησιμοποιώντας διακόπτες μπροστινού πίνακα. Ενώ το Onkyo TX-8020 διαθέτει τον διακόπτη ηχείων A / B, βρίσκεται στην πίσω πλευρά παράλληλα με μια υποδοχή ακουστικών 1/4 ιντσών. Τώρα αυτό είναι κάποια παλιά σχολική δόξα! Αλλά παρόλο που αυτός ο στερεοφωνικός δέκτης κλαδεύει τον κλασσικό σχεδιασμό, διαθέτει χαρακτηρισμένες εισόδους για CD / DVD, αποβάθρα και τηλεόραση - τα είδη των σύγχρονων πηγών που χρησιμοποιούμε αυτές τις μέρες.

Πριν πραγματοποιήσουμε οποιεσδήποτε συγκρίσεις με το Onkyo TX-8020, περάσαμε κάποιες περιστασιακές ώρες ακρόασης κάποιου ήχου: μουσική μέσω της εισόδου CD (από συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray της Panasonic), δίσκους από πικάπ Pro-Ject RM 1.3 και διάφορα τοπικά FM ραδιοφωνικοί σταθμοί. Συνδυάσαμε όλα αυτά με ένα σύνολο ηχείων Revel Performa3 F206 - αυτά μπορούν να τρέξουν περίπου οκτώ φορές την τιμή μόνο ενός TX-8020! Είναι ένα πραγματικό λάκτισμα για να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό στερεοφωνικό δέκτη για μια αλλαγή. Το τηλεχειριστήριο είναι πολύ πιο εύκολο να λειτουργήσει σε σχέση με ένα τυπικό τηλεχειριστήριο A / V δέκτη και, φυσικά, δεν υπάρχει καμία ταλαιπωρία με την πλοήγηση στα μενού επί της οθόνης. Είναι απίστευτα εύκολο να περιηγηθείτε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, να παίξετε με τα χειριστήρια τόνων (περιλαμβάνονται επίσης στο τηλεχειριστήριο) και να μεταβείτε στις εισόδους. Ενώ το Onkyo TX-8020 συνοδεύεται από ένα εγχειρίδιο, δεν είναι πιθανό να το χρειαστείτε.

Εκτέλεση

Ξεκινήσαμε την εμπειρία ακρόασης με αγαπημένα βινύλια, όπως το πρώτο Sanborn, το Take Off - είχαμε εμπνευστεί από την ανάγνωση της πρόσφατης συνέντευξης του Jazz Guide του Michael Verity με τον σαξοφωνίστα David Sanborn. Είναι απλά μια μεγάλη εμπειρία. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να χαλαρώσουμε και να μπαίνουμε στη μουσική και δεν μας άρεσε ποτέ να αποστασιοποιούμε από τυχόν ηχητικές ατέλειες ή αδυναμίες του στερεοφωνικού δέκτη Onkyo TX-8020.

Μετά από να παίξουμε μερικά ακόμα ρεκόρ, γυρίσαμε στο CD μας με προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια δοκιμής , στρέψαμε το επίπεδο επάνω στο TX-8020 και το αφήσαμε να πετάξει. Ούτε καν ο παραλήπτης παραμόρφωσε ή συμπιέζει, ακόμα και όταν έπαιζε αγαπημένα βαρέων μετάλλων, όπως το τραγούδι του The Cult, "Wild Flower" ή δοκιμές βασανιστηρίων βασανιστηρίων, όπως η ηχογράφηση της "Συμφωνίας οργάνων" του Saint-Saens από τη δοκιμασία της Boston Audio Society CD. Είναι φανερό ότι η ισχύς των 50 W είναι αρκετή για ένα τυπικό, κατοικημένο καθιστικό με ένα κανονικό σύνολο ηχείων.

Χρησιμοποιώντας τον διαμορφωτή switcher που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για δοκιμές ήχου, συγκρίναμε τον Onkyo TX-8020 με έναν αγαπημένο ενισχυτή, τον Krell S-300i. θέλαμε να είμαστε σε θέση να δούμε πώς το TX-8020 θα στοιβάζετο πάνω σε κάτι πραγματικά καλό. Επίσης, δοκιμάσαμε το TX-8020 με δέκτη A / V Denon AVR-2809ci (που λειτουργεί σε κατάσταση άμεσης λειτουργίας) για να διαπιστώσουμε εάν ο απλός στερεοφωνικός δέκτης της Onkyo μπορεί να έχει κάποιο πλεονέκτημα για τον ήχο πάνω σε έναν σύνθετο δέκτη A / V (ή αντίστροφα). Όλοι αυτοί οι ενισχυτές / δέκτες συνδυάστηκαν με τα ίδια ηχεία Revel F206.

Αυτό που μας εκπλήσσει περισσότερο σχετικά με αυτή τη σύγκριση είναι ότι ο Onyko TX-8020 και ο Denon AVR-2809ci είναι ίδιοι . Φυσικά, αυτό είναι ένα μικρό δείγμα με μόνο δύο προϊόντα. Αλλά η έξοδος ήχου είναι τόσο κοντά, φαίνεται ότι δεν θα θυσιάσετε μεγάλη ποιότητα ήχου (αν υπάρχει) επιλέγοντας το φθηνό Onkyo TX-8020 πάνω από τον πολύ πιο φημισμένο στερεοφωνικό δέκτη Denon A / V. Και αυτό είναι ακόμα και μετά την εκτέλεση όλων των κατάλληλων τσιμπήματα για να έχετε την καλύτερη απόδοση .

Αν και ο ενισχυτής Krell ακούγεται καλύτερα από τους δέκτες Onkyo και Denon, οι διαφορές είναι εκεί, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο σημαντικές για όλους (για την τιμή). Μπορούμε να ακούσουμε μια βαθύτερη και πιο λεπτομερή ηχητική σκηνή με το Krell, μαζί με ομαλότερη ανώτερη μέση και πρίμα. Τα όργανα σε καταπληκτικές ηχογραφήσεις, όπως ο «Όμιλος» της «Ροζάννας» ή του τζαζ του τραγουδιστή Orbert Davis, μοιάζουν σαν να διαδίδονται πιο φυσικά σε όλο τον χώρο σε ένα πραγματικό δωμάτιο. Με τους δέκτες Onkyo και Denon, τα όργανα και τα φωνητικά δεν παρουσιάζουν το ίδιο επίπεδο φυσικής ακρίβειας με το Krell, σχεδόν σαν να παίζουν σε ένα ακουστικά νεκρό δωμάτιο. Η αναπαραγωγή μουσικής τείνει να ακούγεται λίγο φανερή.

Τελική λήψη

Ίσως θέλετε να φτιάξετε ένα οικονομικό, παραδοσιακό στερεοφωνικό σύστημα στο σαλόνι σας. Ίσως θέλετε να αντικαταστήσετε ένα vintage στερεοφωνικό δέκτη με ένα νέο μοντέλο, αλλά δεν θέλετε να μάθετε πώς να εργαστείτε όλα τα είδη των περίπλοκων χαρακτηριστικών. Ίσως χρειάζεστε έναν αξιοπρεπή δέκτη για να φέρετε μουσική σε γκαράζ ή αίθουσα εργασίας. Όποιος και αν είναι ο στόχος σας, ο στερεοφωνικός δέκτης Onkyo TX-8020 μπορεί να είναι ιδανική επιλογή για πολλούς.

Κάποιος θα μπορούσε να απολαύσει βελτιωμένο ήχο πηγαίνοντας με εξοπλισμό που βασίζεται σε ακουστικά, όπως ο ενισχυτής NAD C 316BEE. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετική και εξαιρετικά υποτιμημένη ισχύ εξόδου του στερεοφωνικού δέκτη Onkyo TX-8020, την ευκολία χρήσης και τη δυνατότητα να συνεισφέρετε σε ένα φιλικό προς τον προϋπολογισμό στερεοφωνικό σύστημα , θα μπορούσατε να επιλέξετε να επενδύσετε σε ένα καλύτερο ζεύγος ομιλητών. Είτε από τις Pioneer, Monitor Audio, Fluance, Polk, Paradigm, Definitive Technology, JBL, Boston Acoustics ή οποιοδήποτε άλλο αξιόπιστο κατασκευαστή ήχου, εγγυόμαστε ότι ο στερεοφωνικός δέκτης Onkyo TX-8020 είναι περισσότερο από το καθήκον οδήγησης οποιουδήποτε ποιοτικού ηχείου .