Αναθεώρηση: Σύστημα Giga Samsung MX-HS8500

01 από 04

Μια πολυπολιτισμική συγκέντρωση ενός συστήματος ήχου

Samsung

Το Samsung MX-HS8500 μου θυμίζει μια υπέροχη νύχτα που πέρασα στη Σαγκάη, όπου οι οικοδεσπότες μου με πήγαν σε ένα γερμανικό εστιατόριο και η ψυχαγωγία ήταν μια ομάδα κινεζικών μουσικών που ερμήνευαν τραγούδια των αετών. Εκείνη τη νύχτα και αυτό το σύστημα αντιπροσωπεύει συναρπαστικό και συναρπαστικό πολιτιστικό mish-moshes που απλά δεν θα μπορούσε να συμβεί πριν από μερικές δεκαετίες.

Ενώ το MX-HS8500 κατασκευάστηκε στο Suwon της Ν. Κορέας, αυτό το μεγάλο, ογκώδες, φανταχτερό σύστημα σαφώς δεν προοριζόταν για την αγορά αυτή. Οι τύποι μάρκετινγκ της Samsung μου είπαν ότι αυτά τα συστήματα Giga λειτουργούν καλά σε συγκεκριμένες περιοχές - τη Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία, ειδικότερα - και έχουν αρχίσει να πωλούν πολύ καλά στις ΗΠΑ

Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη γιατί το σύστημα είναι μια συμφωνία. Έχει ενσωματωμένο CD player, ραδιόφωνο AM / FM, Bluetooth, και υποδοχές για την αναπαραγωγή μουσικής από δύο USB sticks. Το ίδιο το ηχοσύστημα περιλαμβάνει δύο ηχεία τριών οδών - καθένα με ένα γούφερ 15 ιντσών, ένα μεσαίο τμήμα 7 ιντσών και ένα tweeter κέρατος - που τροφοδοτείται από ενισχυτές κατηγορίας D συνολικής ισχύος 2.400 Watt. Είναι αυτή η κορυφή, RMS, ή τι; Δεν γνωρίζω. Αλλά είναι πολύ δύναμη, όπως θα δούμε σύντομα.

Είναι προφανές ότι η Samsung σχεδίασε το MX-HS8500 κυρίως για την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Πώς ξέρω? Η πρώτη λειτουργία ήχου που εμφανίζεται όταν πιέζετε το κουμπί EQ είναι η Ranchera, που ακολουθείται στενά από τους Cumbia, Meringue και Reggaeton. Υπάρχει επίσης ένα κουμπί στόχου στο τηλεχειριστήριο το οποίο αμέσως αναγκάζει τα φώτα της μονάδας να αναβοσβήνουν και ενεργοποιεί ένα σύντομο ηχητικό κλιπ για τα πανηγύρια και τα σφυρίχτρα. Φυσικά, το MX-HS8500 δεν απευθύνεται αποκλειστικά στην αγορά της Λατινικής Αμερικής, αλλά η πρόθεση της Samsung είναι ξεκάθαρη.

Μπορεί να μην είμαι το σωστό άτομο για να προσδιορίσω την καταλληλότητα του συνδυασμού χαρακτηριστικών του MX-HS8500 για την αγορά του. Αλλά μπορώ να σας πω πολλά για το πώς ακούγεται.

02 από 04

Samsung MX-HS8500: Χαρακτηριστικά και εργονομία

Samsung

• CD player
• Ραδιόφωνο AM / FM
• Οι είσοδοι USB αναπαράγουν αρχεία MP3 και WMA από USB sticks
• Υποδοχές RCA για στερεοφωνική είσοδο γραμμής Aux
• Συνολική ονομαστική ισχύς 2,400 Watt με τάξη D
• Ένα γούφερ 15 ιντσών ανά ηχείο
• Μία μεσαία γραμμή 8 ιντσών ανά ηχείο
• Ένα ηχείο κέρατος ανά ηχείο
• Εισαγωγή μικροφώνου καραόκε
• Τηλεχειριστήριο
• Μετακίνηση, flanger, phaser, wah-wah και άλλα ηχητικά εφέ
• 15 λειτουργίες ήχου EQ
• Διαστάσεις: ΜΕΓΑΛΗ και ΒΑΡΟΣ

Πήρα ένα πολύ πρώιμο δείγμα παραγωγής του MX-HS8500, που μου έστειλε κατευθείαν από την Κορέα σε ένα κιβώτιο περίπου τόσο μεγάλο όσο ένα κλουβί ταξιδιού για έναν Άγιο Bernard. Δεν περιελάμβανε ένα εγχειρίδιο, οπότε πιθανότατα έλειψα μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά - συμπεριλαμβανομένης, προφανώς, της δυνατότητας εγγραφής σε USB sticks, πιθανώς για τη διατήρηση των παραστάσεων καραόκε.

Η Samsung σχεδίασε το MX-HS8500 να μοιάζει με ένα ηχοσύστημα DJ. Δεν είναι σχεδόν αρκετά τραχύ για έναν πραγματικό DJ που θα χρησιμοποιήσει, αλλά τα ηχεία έχουν μικρούς τροχούς στο κάτω μέρος που επιτρέπουν να το κυλήσουν (τουλάχιστον σε μια πολύ επίπεδη επιφάνεια) και οι χειρολαβές στις πλευρές τους διευκολύνουν την ανύψωση .

Όλα τα ηλεκτρονικά είναι ενσωματωμένα στο δεξιό ηχείο. Ένα ομφάλιο καλώδιο παρέχει ήχο και ισχύ για τις λυχνίες στο αριστερό ηχείο. Είναι επίσης ένα μακρύ καλώδιο, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να διαστήσετε τα ηχεία μακριά από τα μέρη.

Παρά το κολοσσιαίο αριθμό των χαρακτηριστικών που συσκευάζονται στο MX-HS8500, βρήκα εύκολο να καταλάβω πώς λειτουργεί η μονάδα. Ένα βόειο κρέας είναι αυτό με μόνο μια βασική αλφαριθμητική ένδειξη στο μπροστινό μέρος, η περιήγηση στα αρχεία μουσικής από USB sticks είναι λίγο αδέξια. Αλλά αν δεν σας αρέσει, απλά ρέξτε τα από το smartphone ή το tablet σας μέσω Bluetooth .

Επίσης, βρήκα ενοχλητικό ότι κάθε φορά που ήθελα να χρησιμοποιήσω το Bluetooth με το smartphone της Samsung Galaxy S III, έπρεπε να πάω στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου και να το συνδυάσω με το χέρι με το σύστημα. Αυτό είναι κουραστικό. Τα περισσότερα από τα φτηνά μικρά ηχεία Bluetooth που έχω εξετάσει συνδέονται αυτόματα με το τηλέφωνο όταν βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Εννοώ, αυτά είναι και τα δύο προϊόντα της Samsung . Κάποιος στο Suwon πρέπει να μιλήσει με κάποιον άλλο στο Suwon.

03 του 04

Samsung MX-HS8500: Ποιότητα ήχου

Brent Butterworth

Ας πείσουμε τον ελέφαντα στο δωμάτιο τώρα: Ναι, το MX-HS8500 έχει αναβοσβήνει τα φώτα στον πίνακα ελέγχου και τα woofer του. Μπορείτε να επιλέξετε από 20 διαφορετικά χρώματα / μοτίβα ή φως και ναι, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε. Ακούστε, όμως, τους ακροατές, πριν φτάσετε στο φως: Το φως αποτελείται από φωτόνια που δεν έχουν μάζα. Έτσι, το φως που χτυπά τα διαφράγματα των woofer δεν επηρεάζει τη λειτουργία των woofer. Το φως μπορεί φυσικά να επηρεάσει την ποιότητα ήχου του MX-HS8500, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα με σας , όχι με τη μονάδα.

Τώρα ας πείσουμε τη γορίλα των 800 λιβρών στο δωμάτιο: Το κουμπί του στόχου σας ανησυχεί, έτσι δεν είναι; Τους χειροτερεύει. Το κουμπί Χρόνος Χορού διακόπτει οποιαδήποτε μουσική παίζετε με ένα τυχαίο κλιπ ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής συνοδευόμενο από περισσότερα φώτα που αναβοσβήνουν. Δεν είναι τίποτα, όπως λένε. Αυτό πήρε ένα τεράστιο γέλιο από την επίσκεψη του σαξοφωνίστα της τζαζ Terry Landry όταν έσπρωξα το κουμπί ακριβώς στη μέση του "Sweet Georgia Bright" του Charles Lloyd από το Rabo de Nube . Γέλασε ακόμα πιο σκληρά όταν, μετά από 60 δευτερόλεπτα αργότερα, το κλιπ EDM τελείωσε και το MX-HS8500 ξεθωριάστηκε αθώα πίσω στο "Sweet Georgia Bright" σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Ενώ μια προφανής αγορά για αυτό το χαρακτηριστικό θα ήταν οι οπαδοί της τζαζ που θέλουν να ζωντανέψουν αυτές τις τρεις ώρες Keith Jarrett σόλο ηχογραφήσεις πιάνο, δεν είμαι σίγουρος ποιος άλλος θα το ήθελε. Αλλά φυσικά, δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε.

Τώρα ας πείσουμε το Godzilla στο δωμάτιο: Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι το MX-HS8500 περιλαμβάνει panning, flanger, phaser, wah-wah και άλλα εφέ. Ποιος θα τα χρησιμοποιήσει; Δεν μπορώ ακόμη. (Αυτό είναι ένα πράγμα στο Διαδίκτυο, έτσι; Και τα πράγματα στο Διαδίκτυο ονομάζονται "μίμεις", σωστά, οτιδήποτε, περιμένετε, είναι "οτιδήποτε" μίμη;

Εντάξει, και οι δύο γνωρίζουμε ότι υποθέτετε ότι η ποιότητα ήχου αυτού του αντικειμένου είναι γεμάτη και χάλια κακό . Θα μπορούσατε να συγχωρεθείτε. Ειλικρινά, σκέφτηκα το ίδιο πράγμα, και δεν είμαι καν σίγουρος γιατί συμφώνησα να το αναθεωρήσω. Εκτός από το ότι πιστεύω ότι εάν κατανοήσουμε το μεγάλο μυστήριο του ήχου, πρέπει να μελετήσουμε όλες τις πτυχές του, όχι μόνο τη δογματική, στενή άποψη του Απόλυτου Ήχου και του Στερεοφίλου .

Αλλά εδώ είναι η έκπληξη: Το MX-HS8500 ακούγεται καταπληκτικά καλό.

Προϊόντα όπως αυτά συνήθως ακούγονται εξαιρετικά χρωματισμένα, με τεράστιες κούνιες στην απόκριση των μεσαίων και τριπλών πλαισίων που συνοδεύουν το γελοία υπερβολικό μπάσο. Αλλά το MX-HS8500 ακούγεται ομαλό και ουδέτερο, όπως πολλά από τα ηχεία που θα ακούσετε σε ένα high-end audio show. Στην πραγματικότητα, ακόμη πιο ομαλή και πιο ουδέτερη από πολλές.

Μεγαλύτερες συνεδρίες στην αίθουσα ακρόασης επιβεβαίωσαν ότι ο MX-HS8500 ακούγεται πολύ, πολύ καλύτερα από ό, τι θα περίμενε κανείς. Ναι, το μπάσο ήταν πιο δυνατά από ό, τι θέλησα, κάτι που ήταν εύκολο να επιδιορθωθεί γυρίζοντάς το κάτω από -6 dB με τη λειτουργία User EQ. Η ισχύς των μονάδων είναι στη φυσική ομορφιά και στην εξαιρετική ενσωμάτωση των τριών οδηγών, κάτι που είναι εκπληκτικό επειδή ήταν προφανώς τοποθετημένο για ευκολία και όχι για καλύτερη απόδοση.

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της συλλογής μου, η ζωντανή έκδοση του "Shower the People" από το Live at The Beacon Theatre του James Taylor ακούγεται απίστευτα καθαρή, με όλες τις υψηλές συχνότητες της ακουστικής κιθάρας του Taylor να περνούν σαφώς και χωρίς αυτό το άσχημο χαραγμένο , τον έντονο ήχο που παράγουν τόσα πολλά ηχητικά συστήματα σε αυτή την περικοπή. Η πλούσια φωνή του Taylor ακουγόταν επίσης ομαλή, με ελάχιστο ίχνος σιγής.

Ακόμα και με το μπάσο να έχει μειωθεί κατά -6 dB, τα 15-ιντσών woofers παρήγαγαν απίστευτο λάκτισμα σε μια άλλη από τις δοκιμαστικές μου διαδρομές , το "Rosanna" του Toto. Το κατώτατο άκρο ακουγόταν σφιχτά, χωρίς όμως να ακούγεται ούτε να φουσκώνει, και δεν μπορούσα να ακούσω καν να ακούγονται οι συντονισμοί που έρχονται από τις πλευρές του ντουλαπιού, κάτι που με εξέπληξε γιατί τα περίχωρα είναι μεγάλα και δεν είναι όλα αυτά καλά ενισχυμένα. Η όλη παρουσίαση ακουγόταν εξαιρετικά ζωντανή και ισχυρή - πολύ, πολύ καλύτερη από ό, τι θα περίμενε κανείς να ακούσει από οποιοδήποτε σύστημα all-in-one.

Το μόνο πραγματικό μειονέκτημα για τον ήχο είναι ότι η στερεοφωνική απεικόνιση δεν είναι ιδιαίτερα ακριβής. Επειδή υποθέτω, από τον τρόπο που οι οδηγοί είναι τοποθετημένοι στα μπροστινά διαφράγματα, δεν παίρνετε το είδος της ροκ-στερεάς κεντρικής απεικόνισης που σας δίνει ένα καλό ζευγάρι συμβατικών ομιλητών. Και ενώ όλα τα μικρά στοιχεία υψηλής συχνότητας στις ηχογραφήσεις όπως το "Τραγούδι τραγουδιού" του Holly Cole περνούν, δεν φαίνεται να χορεύουν μπρος-πίσω στο χώρο μεταξύ των ομιλητών όπως συνήθως κάνουν με τους καλούς ομιλητές (και φυσικά , σε μια ζωντανή παράσταση με πραγματικούς κρουστικούς κύκλους).

Ένα ακόμα πράγμα: Μπορείτε να μετατρέψετε το MX-HS8500 σε πλήρη έκρηξη χωρίς να έχετε σημαντική παραμόρφωση. Πόσο δυνατά είναι αυτά; Παίζοντας "Hoochie Coochie", το MX-HS8500 χτύπησε 120 dB σε 1 μέτρο, αρκετά δυνατά που έπρεπε να φορέσω προστατευτικά ακοής για να το μετρήσω. Αυτός είναι ο όγκος που θα πάρετε από ένα καλό μικρό σύστημα PA.

04 του 04

Samsung MX-HS8500: Τελική λήψη

Samsung

Γνωρίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που το διαβάζουν αυτό μάλλον δεν θα αγοράσουν ποτέ ένα τέτοιο σύστημα. Αλλά οι άνθρωποι που θα αγοράσουν ένα τέτοιο σύστημα θα πάρουν μια καταπληκτική συμφωνία: το πρώτο ηχητικό σύστημα που έχω ακούσει ποτέ λειτουργεί καλά για τρελά πάρτι και για εστιασμένη ακρόαση εγγραφών υψηλής ποιότητας. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, να απενεργοποιήσετε όλα τα φώτα, να αγνοήσετε τα ειδικά εφέ και τις λειτουργίες EQ και να κάνετε το καλύτερο για να ξεχάσετε ότι το κουμπί στόχου υπάρχει ακόμη.