Χαρακτηριστικά Android Lollipop που πρέπει να χρησιμοποιείτε τώρα

Ένας ενσωματωμένος φακός, περισσότερος έλεγχος πάνω από τις ειδοποιήσεις και πολλά άλλα

Το Android Lollipop (5.0) πρόσθεσε πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά τα δοκιμάσατε όλα αυτά; Εάν έχετε ενημερώσει το τηλέφωνό σας σε αυτήν την έκδοση του Android, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει τις πιο προφανείς αλλαγές στη διεπαφή και την πλοήγηση, αλλά δοκιμάσατε το Smart Lock ή το Tap and Go; Τι γίνεται με τις νέες ρυθμίσεις ειδοποίησης εξοικονόμησης ευεξίας; (Ανατρέξτε στον οδηγό μας για το Android Marshmallow εάν είστε έτοιμοι να αφήσετε το Lollipop πίσω.)

Έχετε πολλές συσκευές Android;

Εκτός από τα τηλέφωνα και τα tablet, το Android Lollipop εργάζεται επίσης σε smartwatches, τηλεοράσεις, ακόμα και αυτοκίνητα. και όλες οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους. Είτε ακούτε ένα τραγούδι, βλέπετε φωτογραφίες είτε αναζητάτε στον ιστό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δραστηριότητα σε μία συσκευή, να πείτε το smartphone σας και να πάρετε από το σημείο όπου παρέμεινα στο tablet ή στο ρολόι σας Android. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τη συσκευή σας με άλλους χρήστες Android μέσω της λειτουργίας Guest, μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους Google και να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να στείλουν μηνύματα και να προβάλουν φωτογραφίες και άλλο αποθηκευμένο περιεχόμενο. Δεν μπορούν, ωστόσο, να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τα προσωπικά σας στοιχεία.

Επεκτείνετε τη χρήση της μπαταρίας / Διαχειριστείτε τη χρήση ενέργειας

Αν βρεθείτε να τρέχετε χυμό εν κινήσει, μια νέα λειτουργία εξοικονόμησης μπαταρίας μπορεί να επεκτείνει τη ζωή του έως και 90 λεπτά, σύμφωνα με την Google. Επίσης, μπορείτε να δείτε πόσο χρονικό διάστημα μέχρι να φορτιστεί πλήρως η συσκευή σας όταν είναι συνδεδεμένο και τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει έως ότου χρειαστεί να φορτιστεί, στις ρυθμίσεις της μπαταρίας. Με αυτόν τον τρόπο δεν αφήνετε ποτέ την εικασία.

Ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος σας

Μερικές φορές είναι μια ταλαιπωρία για να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας για κάθε ειδοποίηση που λαμβάνετε. τώρα μπορείτε να επιλέξετε να βλέπετε και να απαντάτε σε μηνύματα και άλλες ειδοποιήσεις απευθείας στην οθόνη κλειδώματος σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποκρύψετε το περιεχόμενο, ώστε να μπορείτε να μάθετε πότε έχετε μια νέα υπενθύμιση κειμένου ή ημερολογίου, αλλά όχι αυτό που λέει (ούτε αυτός ο νυσταγμένος φίλος που κάθεται δίπλα σας).

Android Smart Lock

Ενώ το κλείδωμα της οθόνης σας κρατά τα δεδομένα σας ασφαλή, υπάρχουν φορές που δεν χρειάζεστε το τηλέφωνο να κλειδώνει κάθε φορά που είναι αδρανές. Το Smart Lock σάς επιτρέπει να κρατάτε το smartphone ή το tablet ξεκλειδωμένο για εκτεταμένες χρονικές περιόδους, βάσει των προσωπικών απαιτήσεων. Υπάρχουν μερικές επιλογές: μπορείτε να ρυθμίσετε το τηλέφωνο ώστε να παραμένει ξεκλειδωμένο όταν συνδέεται με αξιόπιστες συσκευές Bluetooth, σε αξιόπιστες τοποθεσίες και ενώ μεταφέρετε τη συσκευή σας. Μπορείτε επίσης να το κρατήσετε ξεκλειδωμένο χρησιμοποιώντας αναγνώριση προσώπου. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας για τέσσερις ή περισσότερες ώρες ή το επανεκκινήσετε, θα πρέπει να το ξεκλειδώσετε με το χέρι.

Πατήστε & amp; Πηγαίνω

Έχετε ένα νέο τηλέφωνο ή tablet Android ; Η ρύθμισή της ήταν κάπως κουραστική, αλλά τώρα μπορείτε να μετακινήσετε τις εφαρμογές σας, τις επαφές σας και άλλο περιεχόμενο πατώντας μαζί τα δύο τηλέφωνα ως μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης. Απλώς ενεργοποιήστε το NFC και στα δύο τηλέφωνα, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google και μέσα σε λίγα λεπτά είστε έτοιμοι να μεταβείτε. Πόσο δροσερό είναι αυτό;

Βελτιώσεις στο Google Now

Ο φωνητικός έλεγχος της Google, γνωστός και ως "OK Google", έχει βελτιωθεί στο Android Lollipop, επιτρέποντάς σας τώρα να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τις λειτουργίες του τηλεφώνου σας με τη φωνή σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να ενημερώσετε το Android σας για να τραβήξετε μια φωτογραφία χωρίς να χρειάζεται να πιέσετε το κουμπί λήψης. Προηγουμένως, μπορείτε να ανοίξετε μόνο την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής με φωνή. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το Bluetooth, το Wi-Fi και το νέο ενσωματωμένο φακό χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές, αν και ίσως χρειαστεί να ξεκλειδώσετε το τηλέφωνό σας πρώτα με το χέρι.

Σε ορισμένες συσκευές που χρησιμοποιούν Android 6.0 Marshmallow και αργότερα, το Google Now έχει αντικατασταθεί με το Google Assistant , το οποίο είναι παρόμοιο με μερικούς τρόπους αλλά προσφέρει ορισμένες βελτιώσεις. Είναι ενσωματωμένο στις συσκευές Pixel της Google, αλλά μπορείτε να το πάρετε στο Lollipop αν ρίζατε το τηλέφωνό σας . Φυσικά, αν πάτε αυτή τη διαδρομή, μπορείτε επίσης να ενημερώσετε το smartphone σας στο Marshmallow ή τον διάδοχό του, τον Nougat . Ο Βοηθός εξακολουθεί να αποκρίνεται στο "OK Google" και μπορεί επίσης να καταλάβει ερωτήσεις και εντολές παρακολούθησης, σε αντίθεση με άλλα που απαιτούν να ξεκινάτε από το μηδέν κάθε φορά.

Και η Google συνεχίζει να ενημερώνει το Lollipop, όπως και με την έκδοση Android 5.1, η οποία περιελάμβανε τσίμπημα στο αναπτυσσόμενο μενού "γρήγορες ρυθμίσεις", βελτιωμένη προστασία συσκευών και άλλες μικρές βελτιώσεις.