Η Marantz ανακοινώνει το δορυφορικό δέκτη οικιακού κινηματογράφου SR5009

Η Marantz (η οποία είναι μέλος της D + M Holdings) έχει αποκαλύψει τον τελευταίο δέκτη οικιακού κινηματογράφου της σειράς SR μεσαίου επιπέδου SR5009.

Το SR5009 διαθέτει ένα μοναδικό αλλά κομψό σχεδιασμό μπροστινού πίνακα, το οποίο διαθέτει έως και επτά κανάλια ενίσχυσης, δύο έξοδοι subwoofer, αναλογικές εισόδους 7.1 καναλιών, αναλογικές αναλογικές προενίσχυσης 7,2 καναλιών, επεξεργασία καναλιών εμπρός ύψους Dolby Pro Logic IIz (χρησιμοποιώντας ανακατευθυνόμενα πίσω κανάλια surround ), μετατροπή βίντεο αναλογικού σε HDMI, καθώς και αναβάθμιση 1080p και 4K (καθώς και διέλευση 4K / 60Hz). Ο δέκτης είναι επίσης εξοπλισμένος με το σύστημα ρύθμισης ηχείων Audyssey MultEQ XT / διόρθωσης αίθουσας.

HDMI

Περιλαμβάνονται επίσης: 8 εισόδους εισόδου HDMI συμβατές με 3D και 4K 60Hz (7 πίσω / 1 μπροστά), καθώς και δύο εξόδους HDMI (μία από τις έξοδοι είναι συμβατή με Audio Return Channel ).

Χαρακτηριστικά ροής

Το SR5009 έχει επίσης δυνατότητα δικτύωσης, παρέχοντας εκτεταμένες λειτουργίες αναπαραγωγής πολυμέσων, όπως ραδιόφωνο στο διαδίκτυο και πρόσβαση σε μουσική από όπως Pandora και Spotify , καθώς και πρόσβαση σε περιεχόμενο που είναι αποθηκευμένο σε τοπικές συσκευές συνδεδεμένες στο δίκτυο, όπως υπολογιστές και μονάδες NAS , καθώς και συμβατές συσκευές USB.

Επίσης, το SR5009 ενσωματώνει Wifi, για να καταστήσει πιο εύκολη τη σύνδεση στο οικιακό σας δίκτυο και στο διαδίκτυο, το Bluetooth , το οποίο επιτρέπει την ασύρματη ροή από συμβατές φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablet και Apple AirPlay , ώστε να μπορείτε να μεταφέρετε μουσική από το iPhone σας , iPad ή iPod touch, καθώς και από τις βιβλιοθήκες του iTunes.

Όταν συνδέεται στο οικιακό σας δίκτυο απευθείας σε υπολογιστή ή συσκευή USB, το SR5009 μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση σε διάφορες μορφές αρχείων ψηφιακού ήχου, όπως WAV, WMA, MP3, MPEG-4 AAC και ALAC , καθώς και Hi-Rez DSD , FLAC HD 192/24 και WAV 192/24. Η αναπαραγωγή Gapless υποστηρίζεται επίσης.

Ζώνη 2 Επιλογή

Για πρόσθετη λειτουργική ευελιξία, το SR5009 παρέχει επίσης συνδεσιμότητα Ζώνης 2 , η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μια δεύτερη πηγή ήχου δύο καναλιών σε άλλη θέση χρησιμοποιώντας συνδέσεις ενσύρματων ηχείων ή έξοδο προενίσχυσης Ζώνης 2 συνδεδεμένη σε εξωτερικό ενισχυτή και ηχεία.

Εάν χρησιμοποιείτε την επιλογή σύνδεσης ενσύρματου ηχείου, μπορείτε να έχετε μια εγκατάσταση 5.1 καναλιών στο κεντρικό σας δωμάτιο και μια εγκατάσταση δύο καναλιών σε μια άλλη. Ωστόσο, εάν επωφεληθείτε από την επιλογή εξόδου προενίσχυσης Zone 2 (θυμηθείτε ότι χρειάζεστε επιπλέον έναν ενισχυτή) μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο κόσμων: μια πλήρη εγκατάσταση 7.1 καναλιών στο κεντρικό σας δωμάτιο και μια ξεχωριστή εγκατάσταση 2 καναλιών σε μια άλλη.

Πρόσθετες επιλογές ακρόασης

Επίσης, για εκείνη την καθυστέρηση στην ακρόαση, υπάρχει επίσης μπροστά τοποθετημένη υποδοχή ακουστικών 1/4 ιντσών, ώστε να μην ενοχλεί το υπόλοιπο της οικογένειάς σας (ή των γειτόνων).

Μια άλλη ευκολία είναι η συμπερίληψη κουμπιών Smart Select. Με όλες τις πολυάριθμες επιλογές αποκωδικοποίησης και επεξεργασίας ήχου, μερικές φορές γνωρίζοντας τι μπορεί να κάνει συγκεκριμένους τύπους περιεχομένου ήχου καλύτερα μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Τα κουμπιά έξυπνης επιλογής παρέχουν 4 προρυθμισμένα προφίλ καταχώρησης ήχου που κάνουν τις επιλογές σας πολύ πιο εύκολα - Ωστόσο, μπορείτε πάντα να σκάβετε και να κάνετε μικροαλλαγές σας, αν προτιμάτε.

Ισχύς εξόδου

Ο Marantz δηλώνει ότι η ισχύς εξόδου είναι 100wpc (2 κανάλια κινούνται, 20Hz έως 20kHz χρησιμοποιώντας φορτία ομιλητών 8 ohm με .08% THD ).

Επιλογές ελέγχου

Ο χρήστης μπορεί να ελέγξει το SR5009 μέσω του παρεχόμενου τηλεχειριστηρίου ή να επωφεληθεί από την εφαρμογή δωρεάν τηλεχειρισμού της Marantz για συσκευές Android ή iOS. Εκκινητές 12 volt και θύρες RS232 παρέχονται επίσης για προσαρμοσμένα εγκατεστημένα συστήματα ελέγχου.

Κατανάλωση ενέργειας

Τέλος, για εξοικονόμηση του ηλεκτρικού λογαριασμού, το SR5009 διαθέτει επίσης έξυπνη λειτουργία ECO που παρακολουθεί την πραγματική ανάγκη ισχύος ανά πάσα στιγμή.

Περισσότερες πληροφορίες

Το SR5009 διατίθεται στην τιμή των 899 δολαρίων και αναμένεται να ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2014.
Επίσημη σελίδα προϊόντος