Πώς να βελτιώσετε το δίκτυό σας VoIP

1. Βεβαιωθείτε ότι το δίκτυό σας μπορεί να χειρίζεται φωνή καθώς και δεδομένα

Η ύπαρξη ξεχωριστών δικτύων για τη διαχείριση φωνής και δεδομένων θα ήταν αρκετά δαπανηρή, τόσο στην αρχή όσο και κατά τη λειτουργία. Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων και προσωπικού, η εκτέλεση φωνής και δεδομένων στο ίδιο δίκτυο θα προσφέρει ένα πιο ομοιόμορφο επίπεδο υπηρεσιών επικοινωνίας. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για τις αναδυόμενες επιχειρηματικές εφαρμογές όπως το ενοποιημένο μήνυμα, το οποίο συνδυάζει τη φωνή, τα δεδομένα και το βίντεο.

Τώρα, το δίκτυό σας θα πρέπει να είναι κατάλληλο για χειρισμό τόσο των δεδομένων όσο και της φωνής. Για παράδειγμα, το εύρος ζώνης σας είναι μια κρίσιμη παράμετρος που επιτρέπει αυτό. Άλλες σημαντικές πτυχές είναι η επεκτασιμότητα, η ευελιξία και η αξιοπιστία του δικτύου.

Ευελιξία - το δίκτυο πρέπει να προσαρμόζεται στις επεκτάσεις ...
Ευελιξία - ... και σε τροποποιήσεις
Αξιοπιστία - όταν το προσωπικό πάρει το τηλέφωνο, θέλει (ανάγκη) να ακούει έναν τόνο κλήσης, πάντα.

2. Αποκτήστε έτοιμα εργαλεία διαχείρισης πριν ξεκινήσετε την υπηρεσία σας

Υπάρχουν πολλά εργαλεία διαχείρισης κλήσεων και παρακολούθησης στην αγορά. Ορισμένα βασίζονται σε υλικό και βασίζονται σε λογισμικό. Τα εργαλεία που βασίζονται στο υλικό είναι δυσκίνητα και δαπανηρά για την ανάπτυξη και καθίστανται ξεπερασμένα, αφήνοντας το πάτωμα να καλεί πακέτα λογισμικού παρακολούθησης. Συνήθως, ένα λογισμικό παρακολούθησης κλήσεων κάνει αυτά μεταξύ άλλων: κέντρο κλήσεων VoIP, καταγραφή κλήσεων, παρακολούθηση συνομιλιών κλήσης, δημιουργία αντιγράφων κλήσεων εγγραφής, αναφορά με γραφικές επιδείξεις δραστηριότητας κλήσης, απομακρυσμένη πρόσβαση κ.λπ.

Παρακολουθήστε επίσης την ποιότητα της φωνής σε πραγματικό χρόνο και από άκρο σε άκρο. Η ποιότητα κλήσης δεν είναι στατική σε ένα δίκτυο, καθώς πολλές παράμετροι καθορίζουν εάν είναι, σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο, καλές ή κακές. Κάνοντας πραγματική παρακολούθηση πακέτων φωνής σε πραγματικό χρόνο για να ελέγξετε παραμέτρους όπως καθυστέρηση , jitter , ηχώ, απώλεια πακέτων και θόρυβος είναι σημαντική για την αναπροσαρμογή των πραγμάτων έτσι ώστε η επικοινωνία να παραμένει ομαλή.

3. Δώστε προτεραιότητα επισκεψιμότητας φωνής ρυθμίζοντας το QoS

Με μια λέξη, το QoS είναι η ιεράρχηση ενός συγκεκριμένου τύπου ή κλάσης της κυκλοφορίας. Σε ένα δίκτυο που έχει κατασκευαστεί για VoIP, το QoS θα πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε η φωνή να έχει προτεραιότητα σε σχέση με άλλους τύπους και κατηγορίες κυκλοφορίας.

4. Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας, όλο το προσωπικό σας

Θα μπορούσατε να έχετε το καλύτερο δίκτυο, το καλύτερο λογισμικό και την καλύτερη υπηρεσία που αναπτύχθηκε για VoIP, αλλά αν έχετε ένα άγνομο ή απρόσεκτο προσωπικό που εργάζεται σε αυτό, δεν πρέπει να περιμένετε πολλά. Οι δεξιότητες και η κατανόηση του εργατικού δυναμικού θα πρέπει να περιλαμβάνουν τη ροή δεδομένων του συστήματος, τις καθορισμένες διαδικασίες επικοινωνίας, τις βασικές τεχνικές που σχετίζονται με τα εργαλεία υλικού και λογισμικού στο σύστημα. Ακόμη και αν κάποιος, αν όχι μηχανικός, πρέπει τουλάχιστον να ξέρει πώς να οδηγεί για να χρησιμοποιήσει ένα αυτοκίνητο.

Επίσης, το προσωπικό φωνής και δεδομένων δεν πρέπει να έχει ένα φράκτη μεταξύ τους. Και οι δύο πρέπει να εκπαιδεύονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να κατανοούν τις ανάγκες του άλλου. Συνυπάρχουν ψηφιακά στο ίδιο δίκτυο, έτσι ώστε να κατανοήσουν τις ανάγκες ενός άλλου ώστε να μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Η αποτυχία σε αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε υποαπορρόφηση πόρων, αντιφατικές απαιτήσεις κ.λπ.

5. Βεβαιωθείτε ότι το δίκτυό σας είναι ασφαλές πριν αναπτύξετε το VoIP

Ο Christopher Kemmerer της Nextiraone Inc. λέει: "Οι πιθανότητες είναι, είναι απίθανο να χάσετε, αλλά μόλις το κάνετε, δεν θα το ξεχάσετε ποτέ". Όπως συμβαίνει τώρα, δεν θα πω ότι είναι απίθανο να χάσετε, καθώς οι απειλές ασφάλειας VoIP εξελίσσονται. Για να θέσετε τον εαυτό σας στην ασφαλή πλευρά, εδώ είναι μερικές συμβουλές: