Φτηνές κλήσεις στη συσκευή σας με το Ooma

Ooma Mobile είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί μόνο για τους υπάρχοντες πελάτες της Ooma, επομένως μόνο για τους ανθρώπους στις ΗΠΑ. Επιτρέπει κινητές τηλεφωνικές κλήσεις εντός των ΗΠΑ με ρυθμό 1,9 σεντ ανά λεπτό και διεθνείς κλήσεις σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές VoIP . Ooma εισάγει την ποιότητά του PureVoice HD στο προϊόν, γεγονός που την καθιστά πιο ενδιαφέρουσα. Αλλά εξακολουθεί να είναι αρκετά περιοριστική. Λειτουργεί μόνο για τηλέφωνα iPhone, iPad, iPod και Android. Το Ooma Mobile επιτρέπει κλήσεις μέσω 3G και Wi-Fi .

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ανασκόπηση

Το Ooma Mobile είναι μόνο για κάτοικους των ΗΠΑ και πρέπει να είστε ένας υφιστάμενος χρήστης της οικιακής τηλεφωνικής υπηρεσίας Ooma για να μπορέσετε να επωφεληθείτε από αυτό. Η υπηρεσία Ooma είναι μια πλήρης τηλεφωνική υπηρεσία που σας επιτρέπει να κάνετε απεριόριστες τοπικές κλήσεις εντός των ΗΠΑ και του Καναδά δωρεάν, χωρίς μηνιαίο λογαριασμό, αγοράζοντας απλώς μια συσκευή που ονομάζεται Ooma Telo.

Το Ooma Mobile είναι κάτι διαφορετικό, δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιεί το Telo και θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο για όλους, αλλά δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ooma Mobile αν δεν έχετε το Telo και δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν βρίσκεστε στις ΗΠΑ, το Ooma δεν είναι για εσάς. Δεν είναι και για σας, αν δεν χρησιμοποιείτε κινητό τηλέφωνο Android ή κινητή συσκευή Apple όπως το iPhone, το iPad και το iPod. Αρκετά περιοριστική. Αλλά η Ooma έχει μια στοχοθετημένη αγορά με την οποία φαίνεται να είναι αρκετά χαρούμενη.

Το Ooma Mobile πραγματοποιεί κλήσεις μέσω Wi-Fi και 3G μέσω μιας εφαρμογής VoIP που πρέπει να εγκαταστήσετε στην κινητή συσκευή σας. Είναι ένας τρόπος να παρακάμψετε τα λεπτά κλήσης μέσω GSM, εξοικονομώντας έτσι πολλά χρήματα. Ωστόσο, δεδομένης της πληθώρας των εφαρμογών και υπηρεσιών VoIP για κινητές συσκευές, λίγοι θα ενδιαφέρονται για το Ooma Mobile, εκτός εάν αυτοί που έχουν ήδη επενδύσει στην οικιακή υπηρεσία Ooma, η οποία με τον τρόπο αυτό κάνει σπουδαίους πελάτες και επιτρέπει σε πολλούς να εξοικονομήσουν χρήματα λογαριασμούς τηλεφώνου ή μάλλον αν δεν υπάρχουν.

Ένας βασικός λόγος είναι ότι η εφαρμογή Ooma Mobile δεν είναι δωρεάν. Θα κοστίσει $ 10 για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Τι είναι δωρεάν είναι οι κλήσεις προς οποιονδήποτε χρήστη του Ooma. Οι κλήσεις προς άλλα τηλέφωνα εντός των ΗΠΑ είναι 1,9 λεπτά ανά λεπτό και οι κλήσεις προς διεθνείς προορισμούς είναι περίπου οι μέσες τιμές VoIP και αρκετά ανταγωνιστικές. Οι φτηνότεροι προορισμοί μεταφέρουν ποσοστά περίπου 3 σεντ ανά λεπτό, κάτι που είναι πολύ ενδιαφέρον. Είναι φθηνότερο από το Skype. Οι συνδρομητές της Ooma Premier λαμβάνουν το όφελος από 250 δωρεάν λεπτά κάθε μήνα, αλλά αυτά τα λεπτά είναι μόνο για κλήσεις προς αριθμούς των ΗΠΑ. Για να χρησιμοποιήσετε το Ooma Mobile, χρειάζεστε προπληρωμένη υπηρεσία στο λογαριασμό σας, την οποία δημιουργείτε μόλις κατεβάσετε την εφαρμογή στην κινητή συσκευή σας και εγκαταστήσετε.

Το Ooma Mobile δεν λειτουργεί στα περισσότερα κινητά τηλέφωνα. Είμαστε σε μια εποχή όπου όλοι είναι τρελοί για το iPhone και τους αδελφούς του. Έτσι, οι χρήστες iPhone εξυπηρετούνται. Android χρήστες επίσης, και χάρη στην ανοικτή φύση του Android, περιλαμβάνονται πολλές συσκευές εδώ. Ωστόσο, όλα τα τηλέφωνα Nokia και BlackBerry είναι εκτός της λίστας, καθώς και τα περισσότερα τηλέφωνα άλλων σημάτων. Με μια λέξη, η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεφώνων αποκλείεται.

Η εφαρμογή για το iPhone, το iPad και το iPod είναι καλά κατασκευασμένη και λειτουργεί πολύ καλά. Η εφαρμογή Android, από την άλλη πλευρά, εξακολουθεί να έχει κάποια σφάλματα και ίσως χρειαστεί περισσότερη ωριμότητα. Τη στιγμή που γράφουμε αυτό, η βαθμολογία του στο Android Market δεν υπερβαίνει το 2,1 πάνω από 5.

Ooma έχει εμπειρία στη φωνή και έχει ακόμη τη δική του τεχνολογία φωνής HD. Οι χρήστες του Ooma Mobile είναι σίγουροι ότι θα έχουν καλή φωνητική ποιότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ό, τι χρειάζεται για μια καλή συζήτηση, συμπεριλαμβανομένου του καλού εύρους ζώνης. Οι κλήσεις προς τους χρήστες της Ooma Telo είναι ακόμα καλής ποιότητας, καθώς το Ooma PureVoice HD αναπτύσσεται εκεί βελτιώνοντας την ποιότητα κλήσεων με ελάχιστο εύρος ζώνης, κάτι που είναι σημαντικό για τους χρήστες 3G, καθώς πληρώνουν για κάθε μονάδα εύρους ζώνης που χρησιμοποιούν. Μια κλήση με το Ooma Mobile καταναλώνει περίπου 200 KB δεδομένων ανά λεπτό και προς τις δύο κατευθύνσεις. Αυτό αντιστοιχεί σε 1 MB για συνομιλία 5 λεπτών. Η υπηρεσία σας επιτρέπει επίσης να μεταφέρετε την ταυτότητά σας με τις κλήσεις σας, με το αναγνωριστικό του καλούντος.

Κατώτατη γραμμή: Ενδιαφέρουσες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας, για να εξετάσετε αν έχετε επενδύσει στο Ooma Telo, ζείτε και πραγματοποιείτε κλήσεις εντός των ΗΠΑ και είστε ιδιοκτήτης ενός iPhone ή τηλεφώνου Android.

Τοποθεσία του πωλητή