Πώς να κάνετε αναβάθμιση στο iPhoto 9, μέρος της σουίτας iLife '11

Αναβαθμίστε το iPhoto με αυτά τα απλά βήματα

Η αναβάθμιση από το iPhoto '09 στο iPhoto '11 είναι πραγματικά πολύ εύκολη. Εάν αγοράζετε το iPhoto ως μέρος του iLife '11, απλώς εκτελέστε το πρόγραμμα εγκατάστασης του iLife '11. Αν αγοράσετε το iPhoto '11 από το Mac Store της Apple, το λογισμικό θα εγκατασταθεί αυτόματα για εσάς.

Μια ενδιαφέρουσα ρυτίδα στη διαδικασία ενημέρωσης είναι ότι η Apple προσέφερε μια δωρεάν δοκιμαστική έκδοση του iLife '09. Εάν εξακολουθείτε να έχετε την έκδοση επίδειξης που κρέμεται στο Mac σας, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να κάνετε αναβάθμιση στο iLife '11 χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε τη νεότερη σουίτα iLife.

Αριθμοί έκδοσης του iPhoto

Εάν συγχέεται με τα ονόματα και τις εκδόσεις του iPhoto, δεν είστε ο μόνος. Η Apple χρησιμοποίησε ένα κάπως περίπλοκο σχήμα ονομασίας για το iPhoto και τις σουίτες iLife, χωρίς να πάρει ποτέ τους αριθμούς έκδοσης σε συγχρονισμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχετε ένα όνομα iPhoto '11 που στην πραγματικότητα είναι το iPhoto έκδοση 9.x

iPhoto ονόματα και εκδόσεις
Όνομα iPhoto Έκδοση iPhoto Όνομα iLife
iPhoto '06 iPhoto 6.x iLife '06
iPhoto '08 iPhoto 7.x iLife '08
iPhoto '09 iPhoto 8.x iLife '09
iPhoto '11 iPhoto 9.x iLife '11

Υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει να είστε βέβαιοι να κάνετε. πριν εγκαταστήσετε το iPhoto '11 βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αντίγραφο ασφαλείας και αυτό που το εγκαταστήσατε iPhoto '11, αλλά προτού το ξεκινήσετε για πρώτη φορά, βεβαιωθείτε ότι έχετε την πιο πρόσφατη έκδοση.

Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας iPhoto

Πριν εγκαταστήσετε οποιαδήποτε αναβάθμιση ή ενημέρωση του iPhoto, θα πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τη βιβλιοθήκη iPhoto. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό με το iPhoto '11. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα με την αρχική έκδοση του iPhoto '11 που προκάλεσε την απώλεια ορισμένων περιεχομένων της βιβλιοθήκης iPhoto κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναβάθμισης.

Δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας της βιβλιοθήκης σας iPhoto πριν από την αναβάθμιση του iPhoto, μπορείτε να αντιγράψετε το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας της iPhoto στη μονάδα σκληρού δίσκου, αν κάτι δεν πάει καλά κατά τη διαδικασία αναβάθμισης. Όταν κάνετε επανεκκίνηση του iPhoto '09, θα ενημερωθεί η βιβλιοθήκη και μπορείτε να δοκιμάσετε ξανά την αναβάθμιση.

Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τη βιβλιοθήκη iPhoto, το Backup iPhoto '11 - Τρόπος δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του οδηγού σας iPhoto Library θα σας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

(Οι οδηγίες είναι ίδιες για το iPhoto '09.). Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Time Machine ή μια αγαπημένη εφαρμογή κλωνοποίησης, όπως το Carbon Copy Cloner .

Ενημερώστε το iPhoto

Αφού αναβαθμίσετε το iPhoto αλλά πριν το εκκινήσετε για πρώτη φορά, χρησιμοποιήστε την Ενημέρωση λογισμικού ( Apple Menu , Software Update) για να ελέγξετε για ενημερώσεις στο iPhoto, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην έκδοση 9.6.1. (Αν και το iPhoto είναι μέρος της iLife '11 Suite, είναι στην πραγματικότητα το iPhoto v. 9.)

Αν προτιμάτε να εκτελέσετε μια μη αυτόματη ενημέρωση, μπορείτε να κάνετε λήψη της τελευταίας έκδοσης του iPhoto στον ιστότοπο υποστήριξης του iPhoto της Apple. Απλά κάντε κλικ στο σύνδεσμο Λήψεις.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει την τελευταία έκδοση του iPhoto '11 πριν ξεκινήσετε το iPhoto για πρώτη φορά.

iPhoto ή Φωτογραφίες

Ενώ δεν θα κάνω κλήση iPhoto παρωχημένη, δεν υποστηρίζεται πλέον από την Apple, αφού έχει αντικατασταθεί από την εφαρμογή Photos με την κυκλοφορία του OS X El Capitan. Ενώ οι Φωτογραφίες δεν διαθέτουν όλες τις καμπάνες και τις σφυρίχτρες του iPhoto, συνεχίζει να προσθέτει χαρακτηριστικά με κάθε ενημέρωση. Έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι περιλαμβάνεται στο OS X El Capitan και το νεότερο macOS.

Mac App Store

Η Apple δεν ενημερώνει πλέον το iPhoto, ωστόσο συνεχίζει να εργάζεται στο OS X El Capitan καθώς και στη MacOS Sierra. Παραμένει διαθέσιμο από το Mac App Store ως λήψη υπό την προϋπόθεση ότι έχετε αγοράσει ή ενημερώσει την εφαρμογή μέσω του καταστήματος στο παρελθόν.

Απλά ελέγξτε την καρτέλα Αγορές του Mac App Store για την εφαρμογή iPhoto. Εάν είναι παρούσα, μπορείτε να κάνετε λήψη της εφαρμογής.

Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την ανακατεύθυνση εφαρμογών από το κατάστημα, δείτε το: Πώς να κάνετε ξανά λήψη εφαρμογών από το Mac App Store.