Πώς να καθορίσετε έναν προτιμώμενο διακομιστή SMTP σε Mac

Κάθε λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφαρμογή αλληλογραφίας μπορεί να έχει δικό του διακομιστή εξερχομένων

Η ρύθμιση της εφαρμογής Mail σε Mac που εκτελεί λειτουργικά συστήματα OS X ή macOS για να συμπεριλάβει όλους τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας είναι σχετικά απλή. Εκτός από τη ρύθμιση του λογαριασμού σας e-mail iCloud, αφιερώστε χρόνο για να ρυθμίσετε το Gmail ή οποιονδήποτε άλλο παροχέα email στην εφαρμογή αλληλογραφίας, ώστε να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα από την εφαρμογή Mail. Καθώς τα ρυθμίσετε, καθορίστε τον προτιμώμενο διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας για κάθε λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εξερχόμενους διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Η εφαρμογή αλληλογραφίας επιχειρεί να στείλει μηνύματα μέσω του διακομιστή Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) που θεωρεί ότι είναι ο προεπιλεγμένος διακομιστής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εξερχομένων. Ωστόσο, μπορείτε να καθορίσετε έναν προτιμώμενο διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας για κάθε λογαριασμό που προσθέτετε στην εφαρμογή αλληλογραφίας σε Mac OS X και macOS. Στη συνέχεια, η εφαρμογή στέλνει κάθε εξερχόμενη αλληλογραφία χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό SMTP που έχετε ορίσει.

Προσθήκη ενός προτιμώμενου διακομιστή SMTP

Για να ορίσετε έναν προτιμότερο εξερχόμενο διακομιστή αλληλογραφίας SMTP για λογαριασμό σε εφαρμογή Mail σε Mac OS X ή macOS:

  1. Επιλέξτε Αλληλογραφία > Προτιμήσεις από τη γραμμή μενού στην εφαρμογή Αλληλογραφία.
  2. Κάντε κλικ στην καρτέλα Λογαριασμοί .
  3. Επισημάνετε τον λογαριασμό για τον οποίο θέλετε να καθορίσετε έναν εξερχόμενο διακομιστή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αν δεν υπάρχει ήδη, κάντε κλικ στο σύμβολο συν για να προσθέσετε ένα λογαριασμό. Επιλέξτε τον τύπο λογαριασμού από την οθόνη που ανοίγει, εισαγάγετε τις ζητούμενες πληροφορίες και αποθηκεύστε το νέο λογαριασμό. Επιλέξτε το στη λίστα λογαριασμών.
  4. Επιλέξτε την καρτέλα Ρυθμίσεις διακομιστή.
  5. Επιλέξτε τον προτιμώμενο διακομιστή από την αναπτυσσόμενη λίστα δίπλα στο λογαριασμό εξερχόμενης αλληλογραφίας .
  6. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε ή να προσθέσετε έναν νέο διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας για έναν λογαριασμό, κάντε κλικ στην επιλογή Επεξεργασία λίστας διακομιστή SMTP στο αναπτυσσόμενο μενού και κάντε την αλλαγή. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να κλείσετε την οθόνη επεξεργασίας και, στη συνέχεια, επιλέξτε τον προτιμώμενο διακομιστή από την αναπτυσσόμενη λίστα.
  7. Κλείστε το παράθυρο Λογαριασμοί .